1

Det går ikke så bra...

  • Publisert 26.06.2015 kl. 22:16. Ligger i kategorien: Hest

SÅ hvordan går det med Astro?

 

Dette er virkelig IKKE sommeråret for verken meg eller Astro.

Astro lever, og han blir heller ikke jaget eller angrepet som på det forrige beite. TAKK OG PRIS!  Han står og han spiser, men thats it. . "Dessverre" er de tre andre hestene han har stått med, så knyttet at de ikke akkurat har vært den største velkomstkomitéen. Han har derimot fått komme nærmere dem med dagene og i går når jeg tok han ut av beite, ropte de etter hverandre. Ellers har han stort sett stått minst 5meter unna dem. I går kom ei lita Shetlands hoppe som jeg har håpet på skal bli hans nye venn. Hvem vet?

De tidligere årene jeg har hatt han på sommerbeite har han kost seg sånn! Sååå mye at han nesten ikke har hatt lyst å hilse på meg. Kroppsspråket hans har tydelig sagt: " Du, NÅ er jeg faktisk på ferie her, så jeg ser helst at du ikke forstyrrer meg nå.."  Unntakene har vært når jeg har hatt litt godis eller han har sett mulighet til å bli klødd litt der han ikke kommer til selv :P Nåå kom han trippende mot meg og nærmest kastet seg over meg. ♥ Jeg er selvfølgelig hjerteglad for at han er glad for å se meg, men det er også vondt. For jeg vet han ikke hadde gjort det om han virkelig koste seg på dette beite, og det er hjerteskjærende for meg.

I tillegg har han hatt en runde med förutslett, men som heldigvis ser ut til å ha gitt seg nå. Det værste har kanskje vært at jeg oppdaget at han gikk urent. Jeg ble i går helt panisk  og var overbevist om at han var blitt forfangen. Han stod i rar stilling, var uren i gangen, ømmet i bakbeina og hadde varmegang/puls I ene bakfoten + litt fylling(hevelse).

Jeg ringte veterinær ASAP, og han sa "utfra symptomene jeg beskrev, kunne det være begynnelsen på mekanisk forfangenhet". Han hadde ikke anledning til å komme på kvelden I går, så vi avtalte at Astro skulle stå inne for natten, og at han skulle komme tidlig på morgningen i dag. Etter alt som har skjedd kjenner jeg at følelsene mine tar litt vell overhånd. Jeg sipper for alt som gjelder Astro, og nå så jeg for meg slutten.

Jeg var utrolig spent på hva som ville møte meg i dagtidlig. Heldigvis virket han litt bedre, og kvikkere. Veterinæren fant den vondeste hoven, og den har han fått betennelse i. Mest sannsynlig av kombinasjonen av at han er blitt barfot rett før beite, og at han startet det hele med å løpe nesten konstant fordi han ble jaget. Veterinæren ga han en "sprøyte" jeg ikke husker navnet på i dette øyeblikk.  Nå må Astro stå på boks i 3-4 dager, før han kan slippes ut på beite igjen.  I tillegg skal han få metacam i 7 dager.

 

Jeg er jo evig takknemlig for at det ikke var noe "verre" og at det er behandlingsbart, selv om "feriene" våres nå er blitt litt amputert, men jeg er også såå glad for at jeg oppdaget dette og at han ikke bare hadde traske rundt på beite  - da kunne han faktisk blitt forfangen.

 

Igjen forsøker jeg(Vi) å krysse fingrene.. La oss få en fin sommer da vell?!

Jeg elsker Astro av hele mitt hjerte - jeg får virkelig ikke satt ord på det. ♥

 

 

 

 

Jens

16.07.2015 kl.09:02

Hei!
Skriv en kommentar


alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits