0

Alvorspraten

  • Publisert 31.08.2015 kl. 16:16. Ligger i kategorien: Blogg

Jeg har en ting å innrømme...

 

- vi holdt engang på brenne ned huset vårt fordi vi sovnet fra Grandiosaen i ovnen etter en tur på byen.

Det er flere ganger vi har vært sultene nattdyr på vei hjem fra byen, og rett å slett tenkt at vi skal være litt økonomiske og lure og heller sette på en pizza når vi kommer hjem. Da slipper vi unna kjipe og lange matkøer og vi sparer noen slanter. tenkte vi....

 MEN for all del IKKE GJØR DET! 

Det kan koste deg både LIV OG HJEM.

 

Grandiosaen ser kanskje ikke så farlig ut, men det du ikke vet er at den kølsorte og svidde pizzaen gir fra seg giftige gasser. Dødelige gasser.

Grunnen til at jeg skriver om dette NÅ er av 3 grunner:

1: For selv om jeg er så opptatt av dette har jeg selv klart å drite meg ut! Noe som kunne gitt fatale konsekvenser! Det var bare flaks...

2: Årlig er jeg på brannkurs hos brannvesenet og jeg har akkurat vært på ett igjen. Hver gang, selv om det inneholder mye av det samme år for år, så går jeg derfra med inntrykk som stikker dypt og langt inni magen.

Etter et slikt kurs går jeg alltid over røykvarslere, tester at de funker og har levende batteri. Jeg vender på brannslokker apparatet og minner meg på når den sist var på service eller ble kjøpt. Er det på tide med ny? Jeg sjekker måleren og at plomberingen er på plass. Setter den på hendig sted (Soverommet) slik at den er tilgjengelig når/hvis jeg må bruke den.

Jeg får ikke ro i sjela før jeg har gjort dette. For disse kursene gjør virkelig inntrykk på meg. De vekker min bevisstgjøringen rundt brann og årsaker.

2: Brannvesenet viser til tall som viser at det bare blir mer og mer av "pizza-branner", spesielt i større byer slik som Oslo. I fjor måtte de rykke ut hele 319 ganger pga slike hendelser. DET er 319 ganger for mye spør du meg!

Hver tiende brann er pga pizzastekning.

 

Så nå vil jeg være med å bevisstgjøre DEG også!

 

TIPS til hvordan du kan unngå dette:

 

  1. Kjøp tidtaker som du har stikkontaktene i.
  2. Kjøp nattmaten ute, Nå får du lastet ned GRATIS app som sier hvor nærmeste nattmat er.  Den heter dsb nattmat, og fås bade via Appstore og Google play.
  3. Lag en GOD porsjon ekstra av den middagen du har før du drar ut.  F.eks en ekstra porsjon taco på fredagskvelden, eller stek opp en ekstra pizza tidligere på kvelden. Da er den klar når du kommer hjem, Spis den kald eller varm i mikroen ;)
  4. Kjøp vekkerklokke å still den inn når du lager mat med komfyren!  

 

 
Les gjerne mer  HER.   Eller se denne filmen:   Jeg advarer om at for noen(inkl meg selv) kan det være sterke scener. Det er ekte mennesker og ekte liv.


Bilder brukt i inlegget er lånt fra: adressa.no, pintrest, noblad, no, klartale.no, og usikker kilde.  
 
 
 
Så værså snill - Sjekk ALLTID ut nærmeste nødutgang(er), sjekk røykvarsleren(e) dine, ha brannslokker utstyr i orden, lad ikke ting når du sover eller er borte, og stek ikke nattmat etter en tur på byen.
 
Skriv en kommentar


alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits