2

Oppskrift - Saftig hjemmelaget burger

Jeg er så heldig å ha en mann av en verdensmester på hjemmelagde hamburgere.. De er SÅ digge at vi vurderer å kaste oss på burgertrenden å åpne egen sjappe. hehe

Uansett.. Lurer du på hvordan du lager en?  Fortsett å les ;)  Joakim deler sine "hemmelige" hamburger-triks og jeg forteller deg oppskriften på nybakte hamburgerbrød.


Til  10 små hamburgerbrød trenger du:

500 gram hvetemel/ 1ts salt / 1 ss sukrin / 1 pose tørrgjær / 2,5 dl melk / 1dl vann / 50gr smør / sesamfrø

Hvordan: Bland alle bake-ingrediensene sammen til en deig i kjøkkenmaskinen, med unntak av smøret. Til denne oppskriften lønner det seg med en kjøkkenmaskin og eltekrok. Elt deigen i ca 10 minutter på middelsfart. Etter dette deler du opp smøret i små terninger, som du en og en elter inn i deigen. (Bruk nye 5-10 min på dette så det eltes gradvis og godt inn) på de siste 5-10minuttene øker du eltefarten underveis, da vil deigen gradvis slippe bollen.

Dekk deigen med plastfolie, håndkle eller lokk og la den heve på et lunt sted i ca 30-60min. (Den skal bli dobbel størrelse)

Når deigen er ferdig hevet legger du den på et melete underlag og deler den opp i ca 10 biter. (spørs hvor store du vil ha dem. Vil du ha store brød del dem i 5) Trill dem til boller og trykke dem flate med hånden/ form dem til den hamburger størrelsen du vil ha. Når dette er gjort må du la dem etterheve i nye 30min.

Pensle brødene med lunket vann og strø over sesamfrø, om du ønsker.

Stek de på 225 grader i 10-12 minutter. Tiden kan variere etter hvor store/små du lager brødene, så følg med mot slutten. ;)

Denne oppskriften har jeg lært av Trine.

Til 5 Burgere trenger du:

600gr kjøttdeig / 2stk chili / 1 rødløk /  1 gul løk / litt vårløk / 3 hvitløksfedd / 2 eggeplommer / løkpulver / cayennepepper / chilipowder / salt  / pepper

 

Hvordan: Del chiliene i to og fjern stenene. Finhakk all løk og chili, så smått og fint du bare kan. Det er her mye av hemmeligheten ligger. Dette er en liten jobb i seg selv, men sååå verdt det, da det gjør at det flyter inn/går i ett med kjøttdeigen. Nam!

Jeg har ikke skrevet noe mål på krydderet da Joakim tar alt på øyemål. Prøv deg frem, men ikke vær redd for å bruke krydderet! Joakim bruker en del ;)

Tilsett til slutt 2 eggeplommer, så blander du alt i kjøttdeigen godt sammen.

Nå kan du forme dem til ønsket størrelse. (psst..  Det er lurt å tilpasse burgerne til brødet eller brødet til burgeren) Stek dem på middelsvarme i en panne eller legg de på grillen. Stek dem til de er forsiktig gjennomstekt. De skal på en måte beholde saftigheten, men likevel ikke være rå.

Vi legger noen ganger cheddar eller annen ost på også ;) naam.

Skjær opp salat, tomat, løk, eller annet tilbehør som du kan ha på burgeren når de er klare.

 

 

Her kommer forslag til to deilige hjemmelagde dressinger du må prøve..

 

Til classic Hamburger dressing trenger du:

1/2dl Creme fraiche / 1/2 dl majones / 1-2 ss chili ketchup eller chilisaus / 1 ts chillipowder / 10  skiver suragurker

Hvordan: Bland sammen creme fraiche, majones og chili ketchup. Smak til med chilipowder og hakk opp små biter av suragurken som du blander inn. Vips du er ferdig!

 

 

eller prøv denne

 

avokadodressingen, her trenger du:

3 dl Majones / 1 avokado / 3 fedd hvitløk /

Hvordan: Del avokadoen i to med en kniv. ta ut stenen i den ene delen og spar den. Ta ut avokadoen med en skje, og bland det sammen med majones i en skål. Bland det sammen med f.eks en stavmikser. Bruk en hitløkpresse og press hvitløken i.  Bland tilsamme alt sammen.  Avokadostenen kan du legge med dressingen dersom du ikke spiser opp alt og vil ta vare på det til en neste dag. Da skal det holde seg bedre.


 

 Håper det smaker ;)

 

monambs

10.08.2015 kl.17:38

Nam så skikkelig godt ut<3 Og ser ut som dere koste dere<3

alouise

14.08.2015 kl.10:04

monambs: taaaaakk :D Det er de også ;) Burde prøve Ha en fin helg!
Skriv en kommentar


alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits