2

Oppskrift - Saftig hjemmelaget burger

Jeg er s heldig ha en mann av en verdensmester p hjemmelagde hamburgere.. De er S digge at vi vurderer kaste oss p burgertrenden pne egen sjappe. hehe

Uansett.. Lurer du p hvordan du lager en? Fortsett les ;) Joakim deler sine "hemmelige" hamburger-triks og jeg forteller deg oppskriften p nybakte hamburgerbrd.


Til 10 sm hamburgerbrd trenger du:

500 gram hvetemel/ 1ts salt / 1 ss sukrin /1 posetrrgjr / 2,5 dl melk / 1dl vann / 50gr smr / sesamfr

Hvordan: Bland alle bake-ingrediensene sammen til en deig i kjkkenmaskinen, med unntak av smret. Til denne oppskriften lnner det seg med en kjkkenmaskin og eltekrok. Eltdeigen ica 10 minutter pmiddelsfart. Etter dette deler du opp smret i sm terninger, som duen og en elterinn i deigen. (Bruk nye 5-10 min p dette s det eltes gradvis oggodt inn)p de siste 5-10minuttene ker du eltefarten underveis, da vil deigen gradvis slippe bollen.

Dekk deigen med plastfolie, hndkle eller lokk og la den heve p et lunt sted i ca 30-60min. (Den skal bli dobbel strrelse)

Nr deigen er ferdig hevet legger du den p et melete underlag og deler den opp i ca 10 biter.(sprs hvor store du vil ha dem. Vil du ha store brd del dem i 5)Trill dem til boller og trykke dem flate med hnden/ form dem til den hamburger strrelsen du vil ha. Nr dette er gjortm du la dem etterheve i nye 30min.

Pensle brdene med lunket vann og str over sesamfr, om du nsker.

Stek de p 225 grader i 10-12 minutter. Tiden kan variere etter hvor store/sm du lager brdene, s flg med mot slutten. ;)

Denne oppskriften har jeg lrt av Trine.

Til5 Burgere trenger du:

600gr kjttdeig / 2stk chili / 1 rdlk / 1 gul lk / litt vrlk / 3 hvitlksfedd /2 eggeplommer / lkpulver / cayennepepper / chilipowder / salt / pepper

Hvordan:Del chiliene i to og fjern stenene. Finhakk all lk og chili, ssmtt og fintdu bare kan. Det er her mye av hemmeligheten ligger. Dette er en liten jobb i seg selv, men s verdt det, da det gjr at det flyter inn/gr i ettmed kjttdeigen. Nam!

Jeg har ikke skrevet noe ml p krydderet da Joakim tar alt p yeml. Prv deg frem, men ikke vr redd for bruke krydderet! Joakim bruker en del ;)

Tilsett til slutt 2 eggeplommer, s blander du alt i kjttdeigen godt sammen.

N kan du forme dem til nsket strrelse. (psst.. Det er lurt tilpasse burgerne til brdet eller brdet til burgeren) Stek dem p middelsvarme i en panne eller legg de p grillen. Stek dem til de er forsiktig gjennomstekt. De skal p en mte beholde saftigheten, men likevel ikke vre r.

Vi legger noen ganger cheddar eller annen ost p ogs;) naam.

Skjr opp salat, tomat, lk, eller annet tilbehr som du kan ha p burgeren nr de er klare.

Her kommer forslag til to deiligehjemmelagde dressinger dum prve..

Tilclassic Hamburger dressing trenger du:

1/2dl Creme fraiche / 1/2 dl majones / 1-2 ss chili ketchup ellerchilisaus/ 1 ts chillipowder /10 skiver suragurker

Hvordan: Bland sammen creme fraiche, majones ogchili ketchup. Smak til med chilipowder og hakk opp sm biter av suragurken som du blander inn. Vips du er ferdig!

eller prv denne

avokadodressingen, her trenger du:

3dl Majones / 1 avokado /3 fedd hvitlk /

Hvordan: Del avokadoen i to med en kniv. ta ut stenen i den ene delen og spar den. Ta ut avokadoen med en skje, og bland det sammen med majones i en skl. Bland det sammen med f.eks en stavmikser. Bruk en hitlkpresse og press hvitlken i. Bland tilsammealt sammen. Avokadostenen kan du legge med dressingen dersom du ikke spiser opp alt og vil ta vare p det til en neste dag. Da skal det holde seg bedre.


Hper det smaker ;)

monambs

10.08.2015 kl.17:38

Nam s skikkelig godt ut<3 Og ser ut som dere koste dere<3

alouise

14.08.2015 kl.10:04

monambs: taaaaakk :D Det er de ogs ;) Burde prve Ha en fin helg!
Skriv en kommentar


alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits