5

Tilbakeblikk på 2015

  • Publisert 05.02.2016 kl. 15:24. Ligger i kategorien: Blogg

De fleste laget noe lignende rett etter nyttår. Jeg derimot er litt på etterskudd, men jeg ønsker likevel et lite tilbakeblikk. Syntes det har vært spennende og lærrerikt for min egendel.  So here goes!:

Året 2015 er året jeg startet å blogge igjen etter en lengre pause. Jeg er en som føler jeg må å ha noe å drive med hele tiden. Bloggen ble derfor et tidsfordriv de gangene jeg ikke hadde alt "annet" å gjøre.  Det har tidvis blitt periode-blogging. Noen ganger har jeg blogget flere ganger om dagen, noen ganger bare en gang om dagen, andre ganger en dag i uka. Det har også vært perioder det har vært helt dødt her.  Målet når jeg startet opp igjen var egentlig minst en gang i uken, som ble til minst en gang om dagen. Likevel har bloggingen og pausene vært speilet av hverdagen og hvor hektisk den har vært. 
Jeg har karret meg opp på topplisten hele 2 ganger dette året. Noe jeg faktisk(har litt problemer med å si det) er litt stolt av. Første gangen var i Mai av dette innlegget, og andre gangen var i Oktober med dette innlegget. Det siste var rett å slett fordi Mathallen linket til bloggen min. Veldig gøy! Jeg har også "prøvd" å bli litt mer "profesjonell" Haha. Føler meg helt teit av å si det, men jeg har gjort et lite forsøk. Blant annet ved å skaffe meg div kamerautstyr, opprettet Instagram til bloggen, gjøre research og planlegge i bittelitt større grad.  Nå er jo dette en livstils blogg, og jeg er egentlig lysten på å gjøre mer "øyeblikks-blogging". Men det er ikke så lett i en hektisk hverdag. 

 

REISER i året som har gått- Jeg har også vært så heldig å fått reist litt, selv dette året også!

Tallinn, tok jeg turen til i april. Den var jobbrelatert, men det ble rom for både shopping, hygge og spa.

Budapest   -  Da Joakim lurte meg trillrundt!! Jeg trodde vi skulle tilbringe ferien på Rondane med myggspray, turklær og fiskestang. MEN neida! Luringen hadde lurt meg trillrundt og overrasket meg med tur til Budapest i bursdagsgave. Bare få dager før vi skulle dra. Det ble stress med pakkingen hehe!

Den creepy konvolutten Joakim lurte meg med... Holdte på å pisse i buksa.  

DCIM\100GOPRO


Budapest er en by jeg forelsket meg i. Jeg viste aldri bilder derfra, men her fikk du jo se noen ;)

Til Stockholm på jentetuuur!  Min kjære, Lisa, bor i Sverige. Det var på HØY tid å besøke henne. Turen ble helt klart et uforglemmelig minne! :DOgså avsluttet vi året på Skeikampen!

Som var julegave fra Joakim denne jula! Det fantes ikke et snøfnugg å se hjemme, så da reiste vi likegodt bort i romjulen for å finne det. Snø fant vi!  Kunne ikke fått noe bedre! Med skiløyper, alpint, SPA og kanefart! <3


NEDTURER OG OPPTURER - Astro, måtte hasteflytte fra sommerbeite. Dette var en veldig tøff periode fordi han ikke hadde det helt optimalt noen av stedene og hadde blitt angrepet av en annen hest. Som følge av dette bli han også syk for første gang siden jeg har hatt han. Og det er uten tvil en helt forferdelig følelse. Kan vel si at 2015 har vært det året som har bydd på flest utfordringer for meg som hesteeier.  Vi har vært gjennom låsninger, hovbyll, betennelser og lymfangitt. :( Heldigvis har han blitt friskmeldt fra alt og vi har kommet oss gjennom det :DI Juli deltok jeg igjen på 5km løp. Denne gangen klarte jeg å "lure" med meg Joakim. Jeg slo tiden fra året før. Kjempe mestring! Og jeg akter å være med engang til! Vil slå målet mitt, om ikke forbedre løpetiden og resultatet enda bedre. Det hadde vært så gøy!Siden sommeren 2015 har vært tidenes dårligste sommer (på så lenge jeg kan huske) så ble ikke årets første bad før laaangt ut i Juli.  Det tok 9mnd med alt for lite søvn, alt for mange gjøremål, indre stress, aktivitet, ansvar og trening før jeg gikk på en smell. Jeg ble utslitt og syk. Kroppen sviktet og nektet å adlyde. Jeg gjorde noen "grep" for å komme meg på beina igjen. Reduserte trening og gjøremål betraktelig.  Prøvd å være sunn, innføre masse grønt, mindre sukker og karbohydrater. Ting har aldri blitt helt bra, men jeg tror på forbedringer i 2016. 

FAMILIE  - Broren min ble hele 14 år og kom i stemmeskiftet i år. Det er så rart hvor fort tiden går.  Lillesøsteren min ble 17 og nærmer seg 18 år!!! Sykt! Hun har dessverre vært plaget av bihulebetennelse og kyssesyken dette året. Jeg merker at omsorgsfølelsen og savnet etter søsknene mine er blitt større. Behovet mitt for å ha mer hverdags-kontakt med dem er blitt stor, men det er så vanskelig fordi de nå er i en alder som har heeelt andre ting på agendaen og ting som opptar dem. Heldigvis har vi Snapchat! For meg selv, har familietid blitt enda viktigere for meg enn det noen gang har vært. Har liksom ikke innsett det på samme måte før nå..I sommer passet vi hunden, Sam. Det ble enda tydeligere for meg at ønsket om egen hund er stor. Likevel har jeg kommet frem til at jeg vil vente litt. Jeg trenger en tid hvor jeg har kun meg selv å tenke på, uten å ha ansvar for noen eller noe annet. Den følelsen er noe jeg ikke har hatt før.. Ikke siden jeg var liten i så fall. 

Joakim og jeg hadde også vært sammen i hele 4år i sommer. Noe jeg glemte helt, før lenge etterpå! Hehe. Uansett er det noen av de fineste årene i mitt liv <3TRENING - Da sommeren nærmet seg slutten og Astro kom hjem fra sommerbeite, så kom vi ENDELIG ordentlig i gang med dressurtrening. Mål og motivasjon var på topp. Egen trener og faste treninger kom endelig på plass!!!! Jeg var så GLAD og sulten på resultater! Det at jeg trente en del styrke og kondisjon ved siden følte jeg gav resultater på hesteryggen også! ;)2015 har lært meg å verdsette hvert sekund av livet og mennesker rundt meg mer enn noen gang. Jeg er blitt mer redd og engstelig for hvor skjørt livet er. Redd for de jeg er glad i. Jeg har innsett at de kan være borte, skadet eller syke på null komma niks.  At livet kan forandrer seg brått og fort."Memento mori" har blitt et betydningsfullt ord for meg, som jeg prøver å leve etter hver dag.  For at jeg ikke skal ta livet forgitt. For å gjøre det beste ut av livet mitt, og for å nå mål jeg setter meg.

Mot slutten av året tok jeg mitt livs vanskeligste avgjørelse. Da eierskapet mitt til Astro, ikke var/ble som jeg hadde blitt forespeilet måtte jeg gå noen tankerunder med meg selv. Jeg måtte finne ut hva jeg var villig til å akseptere, hva jeg kunne forvente, leve med eller svelge. Valget jeg falt på var det vondeste, men jeg måtte stå for premissene mine.  Fortsatt noe av det vanskeligste jeg har gjort. Hjernen og hjertet har kjempet en kamp mellom fornuft og følelser hver dag frem til han dro.Jeg har har aldri vært spesielt opptatt av nyttårsforsetter, og klisjeen med at nytt år gir nye muligheter, blanke ark o.l. Nytt år for meg har bare føltes som en fortsettelse på det "gamle" og eneste forskjellen er at det står et nytt årstall på kalenderen.

I år føler jeg det likevel annerledes. I år føler jeg det litt som klisjeen, nettopp fordi jeg tror at året 2016 kommer til å bli det året jeg stod i et veikryss og valgte en ny vei.

 

 

P.S året 2015 var forresten året jeg endelig lærte meg å padle i oppoverbakker på langrennsski!! :D HEHE (det var egentlig et mål i 2014, men jeg klarte det først året etter) 

Lisa

05.02.2016 kl.15:47

Fint innlegg, koselige bilder!

alouise

05.02.2016 kl.16:14

Lisa: Koslig at du likte det, Lisamor <3

Henriette Celin

05.02.2016 kl.17:29

Så mye morro du har gjort i året som var!

hesteridning, turer/reiser, vært med i et 5 km løp og slo rekorden din (gratulerer! hehe), jentetur, spa, og mye mer. Virkelig et fint og innholdsrikt år høres det ut som, selv du og har hatt nedturer. Trist å høre at det ble så vanskelig når hesten din ble syk. Det må ha vært alt annet enn gøy :-/ håper du får et enda bedre år i år <3

alouise

06.02.2016 kl.09:06

Henriette Celin: Ja, man ser ting litt mer i perspektiv når man lager et sånt innlegg :) Gøy å se tilbake på ;)

Henriette Celin

06.02.2016 kl.09:28

SV: Man gjør det (: det er sant^^
Skriv en kommentar


alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits