2

Blomkål- og brokkoli pizza

Siden jeg snakket så varmt om blomkål- og brokkoli pizzaen for en liten tid tilbake, så har jeg fått spørmål om oppskriften. Det florerer av ulike oppskrifter på nettet, men her kommer jaggu EN til. Min er en blanding av ulike oppskrifter jeg fant på nett.

Så her kommer min hjemmesnekkra oppskrift:

For en pizzabunn:

1/2 Brokkoli

1/2 blomkål

2-4dl Havregryn

2 eggehviter

3ss olivenolje.

 

Forvarm ovnen på 200grader. Skjær brokkolien og blomkålen i passe biter. Kok grønnsakene lett opp slik av de er myke. Hell av vannet og mos bitene sammen med resten av ingrediensene(Havregryn, eggehviter og olivenolje) med en stavmikser. Vips så har du grønnsaksdeigen! Den er litt løs, så klatt den utover på et ferdig smurt bakepapir. Fordel røren med en våt sleiv eller slikkepott, slik at grønnskaksdeigen ikke fester seg og blir fordelt gjevnt over bakepapiret. Du kan selv velge om du vil ha rund eller kvadratisk pizzafasong ;)

Stek så pizzabunnen i 15 minutter, før du tar den ut og vipper den over på et nytt bakepapir som også er ferdig smurt(den skal forstekes på begge sider). Stek i nye 5 minutter på den andre siden.

Mens pizzaen forstekes har du tid til å lage pizzasaus og gjøre klar pizzatopping.

Pizzasaus:

Ca 4ss.tomatpure

Ca 3ss. sukkerfri ketchup

1/2 rødløk

2 hvitløksfedd

3-4 blader fersk basilikum

Salt

Pepper

Toscana mix  evt annet krydder du foretrekker ;)

Bland sammen tomatpure og sukkerfri ketchup til en tomatsaus. Finhakk rødløken, hvitløken og basilikum å bland det inn i tomatsausen. Smak deg frem med krydder, salt og pepper :)

 

Forslag til topping:

Pepperoni eller Spekeskinke

Revet gulost

Fersk basilikum

Pinjekjerner

Mozarella

Soltørket tomat

Du velger selvsagt topping selv, men om jeg kan få anbefale noe så ville jeg testet det jeg har listet over. Yummi Yummi Yum!  På pizzaen jeg har laget er den half/half med pepperoni/spekeskinke(Jeg og Joakim klarte ikke bli enig om en av de ;´D) Når toppingen er klar og de siste 5 minuttene i ovnen har gått, tar du ut pizzadeigen fra ovnen og smører på sausen. Deretter strør jeg revet ost over, fordeler alle toppingen uttover pizzaen(uten om basilikumen). Så skal dette steke sammen i ovnen i nye 15 minutter.


Når pizzaen er klar, skal den være sprø og fin. Topp tilslutt pizzaen med fersk basilikum og ha gjerne en frisk salat til ;)

 

Voila! Super sprø og deilig sunn pizza!

 

 

 

#blomkålogbrokkolioppskrift #sunnpizza #sunnmat

Randi Annette

11.03.2016 kl.21:15

Oi, så spennende. Så flink du er :)

alouise

14.03.2016 kl.11:04

Randi Annette: Takk for det ;P Anbefales!
Skriv en kommentar


alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits