4

5 grunner til at Mai er årets beste måned

 • Publisert 06.05.2016 kl. 14:50. Ligger i kategorien: Blogg

Tenk at vi allerede er i Mai!? Jeg klarer ikke fatte at tiden går så fort? Det er akkurat som om jorden og tiden bare spinner fortere og fortere.

Men for å komme til saken:

Dette er grunnen til hvorfor Mai er en av mine favoritt måneder:

 

Fridager - Mai er proppfull av fridager. Og de kan jeg love deg nytes :D

17 mai -  Er en festdag som ligger meg nært til hjertet.  Da jeg gikk på barneskole var jeg drillpike i korps, og jeg tar meg selv den dag i dag i å marsjere i takt med trommene i korpset. Hehe! Mengder av is og glade barn er alltid hyggelig.

Bursdag - Jeg må innrømme at jeg er panisk rundt årstallene jeg fyller, men jeg har likevel ikke blitt kvitt en barnlig side av meg selv. Selv den dag i dag kribler det i magen min, bare av tanken på bursdag. Jeg sover nesten ikke natten før i spenning av hva neste dag venter..

Varmere vær - Endelig! Litt varme i lufta! Folk blir så glade. Jeg blir glad!

Trening - Det er lett for meg å miste litt motivasjon når det blir så mye mer fristende å være ute å grille og drikke noe godt i sola med venner og kjære, men det jeg gleder meg mer til er å kunne legge mer av treningen ute i det FRII :)


 

Hva syntes du er best med Mai?

Jeg kom over et innlegg av Josefin som dette er inspirert av :) 

 

 

 

0

Noe du ikke visste!

 • Publisert 18.03.2016 kl. 16:25. Ligger i kategorien: Blogg

Har de siste dagene befunnet meg på Sørmarka kurs og konferasesenter.

For det er nemlig en ting dere ikke vet om meg...    og det er at..Jeg er fagorganisert! - og et ganske så engasjert medlem!

Det har seg sånn at jeg har verv som plass-tillitsvalg i min seksjon, men jeg sitter også i styret som ungdomskontakt i  hele organisasjonen jeg jobber i. 

Det fører selvsagt med seg det å delta på møter og arrangementer i regi av foreningen, og det er det jeg vært på nå. Jeg får møte mange spennende mennesker og kan bygge et spennende nettverk.

Det å være UNG og FAGORGANISERT i dag, er ikke noe som kommer på samlebånd. Det er alt for få unge mennesker som organiser seg, og det syntes jeg er leit.

 

Husk at det er fagforeningen som har kjempet for at vi skal ha:

 • Helg
 • Ferie
 • Permisjon
 • Arbeidstiden vår
 • lønn
 • OSV..

Disse goden kommer ikke av seg selv, de er blitt kjempet for

 

Og husk at de må vi forsette å kjempe for! :D

4

Tror ikke jeg har hylt så høyt i hele mitt liv

 • Publisert 15.03.2016 kl. 20:48. Ligger i kategorien: Blogg

På søndag var vi i Holmenkollen hele dagen for å få med oss den siste konkurransen i  VM -skiskyting. Og FOR en dag det ble!!! :D

Det har vært så spennende og altoppslukende for min del at det er nesten godt at VM er over. Selv om en del av meg syntes det er litt trist også. Det blir liksom litt tomt etterpå. Så mange dager med så mye stemning, jubel, spenning, kanskje noen små skuffelser, men mest av alt masse gleder! Det er alt over nå...

Heia Norge!!!

DCIM\100GOPRO

Vi var på plass ca kl 10 for å sikre oss the BEST SPOT. Trodde vi...  med utsikt til stadioen, tett på løypa og i nærheten av en skjerm. Ordna oss til med trestubber til å sitte på. Det vi ikke forutså var at folk er så ego og lite gjennomtenkte at de stelte seg opp forann alle de som hadde kommet og plassert seg tidlig.  Tilslutt så vi hverken løypa, stadioen eller tv-skjermen, så da var det bare å pakke oppgitt sammen og finne seg en ny plass.

Trestubbene vi ordna til å sitte på(Rettelse: Joakim, ordna):

Vi endte her:

Rett foran dassene  :O

Er ikke et skiskytter-VM uten Solosuper og Norskeflagg.

DCIM\100GOPRO

Merkelig nok ga ikken dassene heeelt den rette stemninga, selv om vi fint så skjermen derfra. Så vi endte med å flytte oss eeeenda en gang. Buuu

Heldigvis endte vi opp på en alright plass tilslutt :)

Så kom Caroline og Aleks også. Og da ble enda hyggeligere!  ;D

Flytting av plassering eller ei! - Når duellen mellom Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcad gikk for fult etter siste skyting var det ingenting annet som gjaldt.

FOR en opplevelse og spenning! Jeg tror ikke jeg har hylt så høyt i hele mitt liv. Og det ble GULL! HURRA!

Den lykkefølelsen kan jeg leve på en stund til. I alle fall frem til pååååske :D

5

Tilbakeblikk på 2015

 • Publisert 05.02.2016 kl. 15:24. Ligger i kategorien: Blogg

De fleste laget noe lignende rett etter nyttår. Jeg derimot er litt på etterskudd, men jeg ønsker likevel et lite tilbakeblikk. Syntes det har vært spennende og lærrerikt for min egendel.  So here goes!:

Året 2015 er året jeg startet å blogge igjen etter en lengre pause. Jeg er en som føler jeg må å ha noe å drive med hele tiden. Bloggen ble derfor et tidsfordriv de gangene jeg ikke hadde alt "annet" å gjøre.  Det har tidvis blitt periode-blogging. Noen ganger har jeg blogget flere ganger om dagen, noen ganger bare en gang om dagen, andre ganger en dag i uka. Det har også vært perioder det har vært helt dødt her.  Målet når jeg startet opp igjen var egentlig minst en gang i uken, som ble til minst en gang om dagen. Likevel har bloggingen og pausene vært speilet av hverdagen og hvor hektisk den har vært. 
Jeg har karret meg opp på topplisten hele 2 ganger dette året. Noe jeg faktisk(har litt problemer med å si det) er litt stolt av. Første gangen var i Mai av dette innlegget, og andre gangen var i Oktober med dette innlegget. Det siste var rett å slett fordi Mathallen linket til bloggen min. Veldig gøy! Jeg har også "prøvd" å bli litt mer "profesjonell" Haha. Føler meg helt teit av å si det, men jeg har gjort et lite forsøk. Blant annet ved å skaffe meg div kamerautstyr, opprettet Instagram til bloggen, gjøre research og planlegge i bittelitt større grad.  Nå er jo dette en livstils blogg, og jeg er egentlig lysten på å gjøre mer "øyeblikks-blogging". Men det er ikke så lett i en hektisk hverdag. 

 

REISER i året som har gått- Jeg har også vært så heldig å fått reist litt, selv dette året også!

Tallinn, tok jeg turen til i april. Den var jobbrelatert, men det ble rom for både shopping, hygge og spa.

Budapest   -  Da Joakim lurte meg trillrundt!! Jeg trodde vi skulle tilbringe ferien på Rondane med myggspray, turklær og fiskestang. MEN neida! Luringen hadde lurt meg trillrundt og overrasket meg med tur til Budapest i bursdagsgave. Bare få dager før vi skulle dra. Det ble stress med pakkingen hehe!

Den creepy konvolutten Joakim lurte meg med... Holdte på å pisse i buksa.  

DCIM\100GOPRO


Budapest er en by jeg forelsket meg i. Jeg viste aldri bilder derfra, men her fikk du jo se noen ;)

Til Stockholm på jentetuuur!  Min kjære, Lisa, bor i Sverige. Det var på HØY tid å besøke henne. Turen ble helt klart et uforglemmelig minne! :DOgså avsluttet vi året på Skeikampen!

Som var julegave fra Joakim denne jula! Det fantes ikke et snøfnugg å se hjemme, så da reiste vi likegodt bort i romjulen for å finne det. Snø fant vi!  Kunne ikke fått noe bedre! Med skiløyper, alpint, SPA og kanefart! <3


NEDTURER OG OPPTURER - Astro, måtte hasteflytte fra sommerbeite. Dette var en veldig tøff periode fordi han ikke hadde det helt optimalt noen av stedene og hadde blitt angrepet av en annen hest. Som følge av dette bli han også syk for første gang siden jeg har hatt han. Og det er uten tvil en helt forferdelig følelse. Kan vel si at 2015 har vært det året som har bydd på flest utfordringer for meg som hesteeier.  Vi har vært gjennom låsninger, hovbyll, betennelser og lymfangitt. :( Heldigvis har han blitt friskmeldt fra alt og vi har kommet oss gjennom det :DI Juli deltok jeg igjen på 5km løp. Denne gangen klarte jeg å "lure" med meg Joakim. Jeg slo tiden fra året før. Kjempe mestring! Og jeg akter å være med engang til! Vil slå målet mitt, om ikke forbedre løpetiden og resultatet enda bedre. Det hadde vært så gøy!Siden sommeren 2015 har vært tidenes dårligste sommer (på så lenge jeg kan huske) så ble ikke årets første bad før laaangt ut i Juli.  Det tok 9mnd med alt for lite søvn, alt for mange gjøremål, indre stress, aktivitet, ansvar og trening før jeg gikk på en smell. Jeg ble utslitt og syk. Kroppen sviktet og nektet å adlyde. Jeg gjorde noen "grep" for å komme meg på beina igjen. Reduserte trening og gjøremål betraktelig.  Prøvd å være sunn, innføre masse grønt, mindre sukker og karbohydrater. Ting har aldri blitt helt bra, men jeg tror på forbedringer i 2016. 

FAMILIE  - Broren min ble hele 14 år og kom i stemmeskiftet i år. Det er så rart hvor fort tiden går.  Lillesøsteren min ble 17 og nærmer seg 18 år!!! Sykt! Hun har dessverre vært plaget av bihulebetennelse og kyssesyken dette året. Jeg merker at omsorgsfølelsen og savnet etter søsknene mine er blitt større. Behovet mitt for å ha mer hverdags-kontakt med dem er blitt stor, men det er så vanskelig fordi de nå er i en alder som har heeelt andre ting på agendaen og ting som opptar dem. Heldigvis har vi Snapchat! For meg selv, har familietid blitt enda viktigere for meg enn det noen gang har vært. Har liksom ikke innsett det på samme måte før nå..I sommer passet vi hunden, Sam. Det ble enda tydeligere for meg at ønsket om egen hund er stor. Likevel har jeg kommet frem til at jeg vil vente litt. Jeg trenger en tid hvor jeg har kun meg selv å tenke på, uten å ha ansvar for noen eller noe annet. Den følelsen er noe jeg ikke har hatt før.. Ikke siden jeg var liten i så fall. 

Joakim og jeg hadde også vært sammen i hele 4år i sommer. Noe jeg glemte helt, før lenge etterpå! Hehe. Uansett er det noen av de fineste årene i mitt liv <3TRENING - Da sommeren nærmet seg slutten og Astro kom hjem fra sommerbeite, så kom vi ENDELIG ordentlig i gang med dressurtrening. Mål og motivasjon var på topp. Egen trener og faste treninger kom endelig på plass!!!! Jeg var så GLAD og sulten på resultater! Det at jeg trente en del styrke og kondisjon ved siden følte jeg gav resultater på hesteryggen også! ;)2015 har lært meg å verdsette hvert sekund av livet og mennesker rundt meg mer enn noen gang. Jeg er blitt mer redd og engstelig for hvor skjørt livet er. Redd for de jeg er glad i. Jeg har innsett at de kan være borte, skadet eller syke på null komma niks.  At livet kan forandrer seg brått og fort."Memento mori" har blitt et betydningsfullt ord for meg, som jeg prøver å leve etter hver dag.  For at jeg ikke skal ta livet forgitt. For å gjøre det beste ut av livet mitt, og for å nå mål jeg setter meg.

Mot slutten av året tok jeg mitt livs vanskeligste avgjørelse. Da eierskapet mitt til Astro, ikke var/ble som jeg hadde blitt forespeilet måtte jeg gå noen tankerunder med meg selv. Jeg måtte finne ut hva jeg var villig til å akseptere, hva jeg kunne forvente, leve med eller svelge. Valget jeg falt på var det vondeste, men jeg måtte stå for premissene mine.  Fortsatt noe av det vanskeligste jeg har gjort. Hjernen og hjertet har kjempet en kamp mellom fornuft og følelser hver dag frem til han dro.Jeg har har aldri vært spesielt opptatt av nyttårsforsetter, og klisjeen med at nytt år gir nye muligheter, blanke ark o.l. Nytt år for meg har bare føltes som en fortsettelse på det "gamle" og eneste forskjellen er at det står et nytt årstall på kalenderen.

I år føler jeg det likevel annerledes. I år føler jeg det litt som klisjeen, nettopp fordi jeg tror at året 2016 kommer til å bli det året jeg stod i et veikryss og valgte en ny vei.

 

 

P.S året 2015 var forresten året jeg endelig lærte meg å padle i oppoverbakker på langrennsski!! :D HEHE (det var egentlig et mål i 2014, men jeg klarte det først året etter) 

3

Kjære værgud

 • Publisert 23.12.2015 kl. 15:33. Ligger i kategorien: BloggOm 1 time og 14 minutter har jeg juleferie!

 

Jeg mener sterkt og inderlig at ekte julestemning, den kommer innen ifra. Du må finne de små magiske tingene, tillate deg å ta frem den barnslige siden i deg, lage magisk spenning og være nysgjerrig. Prøve å omfavne julen og adventstiden som noe varmt, trygt, godt og koselig.  Ventetid. Jeg mener det ikke burde være nødvendig med snø for å kjenne denne stemningen og gleden, selv om jeg syntes snø virkelig setter den STORE prikken over i-en.

Så kom dagen i går. Når regnet fosset ned som det ikke engang har gjort i høst. Når jeg gikk rundt som en drukna katt i Oslos julegater, da kjente jeg det. Den følelsen jeg frykter mest. Jeg mistet jule-gnisten. Jeg kjente jeg ble helt matt og fortvilet inni meg. Den gleden og spenningen jeg nå har gått å bæret på siden oktober, bare rant av meg i takt med regnet..   Regnet skylte vekk alt sammen....

Så kjære værgud? Gi oss den hvite julen? Om bare litt hvit rim? eller litt kulde grader?Her er det jo egentlig ikke et snøfnugg å se, men sånn her skulle jeg ønske det så ut :)

Å et håp om at julestemningen min straks kommer tilbake!

4

It look a lot like...

 • Publisert 18.11.2015 kl. 14:35. Ligger i kategorien: Blogg

Christmas!

Nå klarer jeg ikke holde meg lenger. Jeg har i lengre tid lagt lokk over følelsene mine. Det er en liten indre krig. For når julepynten og julevarene kommer i butikken allerede i oktober, og det til å med før Halloween. Da er det liksom ikke allment greit. "Det er alt for tidlig" klager folk og uffer seg.  Før var jeg en av dem jeg også, før jeg fikk en så sterk og inderlig juleglede som jeg har fått nå de siste årene. Nå er egentlig min første reaksjon når de alt for tidlige julevarene kommer; et gledeskil i magen! - Jeg kjenner lykke, spenning, glede, forventinger og alt på en og samme tid.

Men disse følelsene har jeg nå gått å lagt lokk på, fordi det er for "tidlig".

Jeg må innrømme at jeg har tjuvstartet med både Lillehammer julebrus og pepperkaker. Julete drikker jeg nesten gjennom heeele året. Eller mer korrekt gjennom alle de kalde tidene av året (fra Sept til April).. Det er favoritt teen min. Likevel har jeg prøvd å holde igjen og begrense meg. Oktober, og til å med November, er jo som nevnt... aaaalt for tidlig.  

Men nå, nå klarer jeg ikke holde meg mer! Nå når snøen dalte så smått ned, det var mørkt og kjøligere ute. Julelyktene i gatene var tent, butikkvinduene pyntet, og jeg strevet meg litt gjennom folkemassen i Oslos handlegater. DA kjente jeg det! - at nå klarer jeg ikke holde det tilbake mer. Julen er her! Julestemningen min er her! Den er kommet for å bli. Og jeg elsker det. Jeg elsker julen... Og nå tillater jeg meg selv og omfavner den. Julen er lyspunktet mitt for de mørke, kalde månedene.. Juleteen og julelyktene varmer meg. Langt inn i sjela. Fra hjerterota og helt ut til fingerspissene. <3

 

Bildene er hentet fra We heart it.

4

INSTAGRAM @alouise.blogg

 • Publisert 20.10.2015 kl. 16:29. Ligger i kategorien: Blogg

Husk at du kan følge meg på instagram om du liker bloggen ;)

Tror ikke det er så mange som vet om det, men her får du et lite hint om at den finnes.Her kan du holde deg oppdatert på når det kommer nye innlegg, + at det dukker opp andre bilder der som aldri har blitt publisert på bloggen. Just so you know ;)

 

Du vet hva som gjør meg glad? :D:D:D

8

Dåp - hent inspirasjon fra denne dama!

 • Publisert 05.10.2015 kl. 22:15. Ligger i kategorien: BloggHer kommer et lite bildedryss fra den fantastiske dåpen i går. Selve seremonien foregikk i Hovin kirke ved Jessheim. Det var en flott sermoni, med døpevann fra Jordan i dåpsfatet og en utrolig dyktig og "moderne" prest. Høsten viste seg fra sin beste side, med solen skinnende høyt på himmelen. Det kunne rett å slett ikke bli bedre?


-Gavebord, dåpskake, cupcakes og borddekorasjon -


Dåpsfesten var så utrolig lekkert dekorert med en gjennomgående sjarmerende stil. Har du sett no så fint? Jeg vet hvem jeg skal "ansette" hvis jeg i fremtiden skal holde dåp.

Cecilie??  *englefjes* hehe

Alt fra bordkort, blomster, lys, bordpynt, servietter, kake, cupcakes.. you name it! Denne flinke dama har tenkt på alt.

Også den nydelige kaka! Er så utrolig takknemlig for at jeg har fått lov å ta del i denne dagen. Til søteste lille snuppa <3

Takk for at jeg fikk komme.


Ellers: I kveld har jeg gjort alt annet enn jeg egentlig skulle.. hehe. Jeg gruer meg til den dagen jeg evt blir student. Jeg merker at konsentrasjonen ikke er på like høyt nivå. I hele kveld har jeg prøvd å lese, øve og forberede meg på det som skal skje til uken, men jeg sporer liksom hele tiden av.  Jeg har ihvertfall fått laget dette innlegget til dere ;)

Nå skal jeg virkelig skjerpe meg å gå tilbake til forberedelsene noen runder til, før jeg skal klemme godt på puten i sengen. Ha en nydelig kveld.  Håper du liker dåpsbildene og at de kan være til inspirasjon. Cecilie har virkelig øye for sånt. 

2

Vil du være med å farge oktober ROSA?

 • Publisert 01.10.2015 kl. 16:01. Ligger i kategorien: Blogg

I dag er det 1.oktober og det er offisielt høst!

Vi beveger oss inn i en viktig måned, nemlig den ROSA måneden. Hvor vi retter fokus på brystkreft og den rosa sløyfe-aksjonen.

Jeg vet at andre bloggere pleier å annonsere for rosa skjønnhetsprodukter som gir støtte til aksjonen, men jeg som hestejente ønsker å vise dere ett litt annerledes rosa-produkt!!!  

Dette passer til deg som er hesteeier, hestevenn, venn av en hestevenn, forrytter eller lignende.

For Go Ahead Pannereimer, lager disse nydelige pannereimene til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen. 200kr av hvert kjøpte pannereim går til innsamlingen.

I fjor samlet de inn hele 3000kr, og i år er målet å kunne samle inn enda mer! Dette vil bidra til at brystkreftforskning får flere midler og dermed vil flere kvinner kunne få en mest mulig skånsom behandlig og sist med ikke minst; overleve.

 

 

De fine pannereimene til hest ser du her:Dette er pannereimer med upåklagelig kvalitet (Jeg har selv pannereim til Astro, fra Go Ahead). Og hvor fint er det ikke at du får en pannereim med nydelig design og i tillegg bidrar til å sette søkelys og gir støtte til en så viktig sak?  Pannereimen kan enkelt byttes med den du har på hodelaget ditt i dag.

Viil du og hesten din, eller hesten du kjenner,  være med å støtte aksjonen?  Da kan du legge inn en bestilling på siden til Go Ahead Pannereimer  HER.

og ønsker du å følge med på innsamlingen deres kan du følge med  HER

 

Du kan også leser mer om Rosa sløyfe-aksjonen på kreftforeningen.no.

 

Evt hjelp oss med å dele dette innlegget så flere ser det <3

 

Jeg ønsker bare å rett oppmerksomhet på at dette er ikke betalt annonsering, men delt fordi jeg  1: generelt elsker Go Ahead Pannereimer fra før, og  2: at jeg vil hjelpe dem i å kunne samle inn så mye de bare kan for en så viktig sak.

 

#hesteutstyr #rosasløyfe #goaheadpannereimer  #hodelag

2

Når kroppen skriker nei, og hodet sier Ja!

 • Publisert 24.09.2015 kl. 13:46. Ligger i kategorien: Blogg

Vet du den følelsen når folk rundt deg begynner å fylle 30? Fyttigrisen.. Kjenner panikken tar meg snart. Da begynner man virkelig å bli VOKSEN!

Verre er det kanskje for den som faktisk fyller 30? I helgen var vi nemelig i 30-årslag igjen. Kjempe hyggelig! Gøy å feire og jeg elsker virkelig å gi bort gaaver. Det er så STAS! Så håper jubilanten selv ble glad. Bursdagsbarnet, vi var hos har også nylig flyttet inn i sitt første hus med sin kjære samboer, Linn, så det ble en dobbel feiring: 30/innflytting. Alle rundt oss begynner liksom å bli så "voksene", med hus, folkevogn, hund og beibiser på alle kanter. Selv føler jeg at jeg er litt på stedet hvil. Det er litt leit, men jeg har mange fremtidsplaner i kikkerten og jeg har ingen hast med å nå de. Livet får bare gå sin gang, og tiden min vil komme den også. Først å fremst vil jeg prøve å få høyere utdanning på plass. Det gleder jeg meg til!


Har du møtt jåsspeis 1 og 2?

Var ikke mangel på servering. Jubilanten selv har lagd PUNSJ. mmmmh og vi fikk servert nydelige små tapasretter. og KAKE!

Joakim, har alltid vært ekstremt glad i øl, og spesielt i IPA. Det har egentlig aldri fenget meg no særlig, før NÅ.... Plutselig har jeg fått helt hangup på Grünerløkka brygghus sin IPA.

Frua sjøl begynner å bli blid som sola ser du.. heheTror jeg og Joakim først kom oss i seng kl 06.29 søndags morgen. Ville tilstander!  Fester jo som om vi fortsatt tror vi er 20? Noe kroppen beviste dagen etter at den absolutt IKKE er.... :P Aldri vært så dårlig i hele mitt liv.  Men vi måtte jo faktisk gå heeelt hjem til moren og faren til Joakim og da.. som er et stykke. ;P  Bare for å forsvare tiden på døgnet.

Takker uansett for en hyggelig kveld og feiring!


P:S

Formen i dag kommer seg overraskende utover dagen.. håper bare at dette går rette veien! :) Så jeg blir 100% frisk og rask.. helst før helgen.

6

Livet

 • Publisert 08.09.2015 kl. 22:36. Ligger i kategorien: Blogg

Nå ligger vi som to slakt i hver vår ende av sofaen, Joakim og jeg. Dagen i dag har vært så bra! Og jeg ligger her å tenker over hvor takknemmelig jeg er for livet

I de siste to ukene har det vært flere hendelser som har gjort sterkt inntrykk på meg, som har fått meg til å reflektere over sårbarheten i livet. Over hvor fort ting vi tar forgitt bare kan endre seg i løpet av noen sekunder. Eller mennesker vi kjenner og bryr oss om blir borte.

I dag hendte det ikke meg! Men i morgen kan det.

 

Kjære Bente, Anniken, Roland, Ina og Ronja. Jeg er så glad for at dere er her.0

Alvorspraten

 • Publisert 31.08.2015 kl. 16:16. Ligger i kategorien: Blogg

Jeg har en ting å innrømme...

 

- vi holdt engang på brenne ned huset vårt fordi vi sovnet fra Grandiosaen i ovnen etter en tur på byen.

Det er flere ganger vi har vært sultene nattdyr på vei hjem fra byen, og rett å slett tenkt at vi skal være litt økonomiske og lure og heller sette på en pizza når vi kommer hjem. Da slipper vi unna kjipe og lange matkøer og vi sparer noen slanter. tenkte vi....

 MEN for all del IKKE GJØR DET! 

Det kan koste deg både LIV OG HJEM.

 

Grandiosaen ser kanskje ikke så farlig ut, men det du ikke vet er at den kølsorte og svidde pizzaen gir fra seg giftige gasser. Dødelige gasser.

Grunnen til at jeg skriver om dette NÅ er av 3 grunner:

1: For selv om jeg er så opptatt av dette har jeg selv klart å drite meg ut! Noe som kunne gitt fatale konsekvenser! Det var bare flaks...

2: Årlig er jeg på brannkurs hos brannvesenet og jeg har akkurat vært på ett igjen. Hver gang, selv om det inneholder mye av det samme år for år, så går jeg derfra med inntrykk som stikker dypt og langt inni magen.

Etter et slikt kurs går jeg alltid over røykvarslere, tester at de funker og har levende batteri. Jeg vender på brannslokker apparatet og minner meg på når den sist var på service eller ble kjøpt. Er det på tide med ny? Jeg sjekker måleren og at plomberingen er på plass. Setter den på hendig sted (Soverommet) slik at den er tilgjengelig når/hvis jeg må bruke den.

Jeg får ikke ro i sjela før jeg har gjort dette. For disse kursene gjør virkelig inntrykk på meg. De vekker min bevisstgjøringen rundt brann og årsaker.

2: Brannvesenet viser til tall som viser at det bare blir mer og mer av "pizza-branner", spesielt i større byer slik som Oslo. I fjor måtte de rykke ut hele 319 ganger pga slike hendelser. DET er 319 ganger for mye spør du meg!

Hver tiende brann er pga pizzastekning.

 

Så nå vil jeg være med å bevisstgjøre DEG også!

 

TIPS til hvordan du kan unngå dette:

 

 1. Kjøp tidtaker som du har stikkontaktene i.
 2. Kjøp nattmaten ute, Nå får du lastet ned GRATIS app som sier hvor nærmeste nattmat er.  Den heter dsb nattmat, og fås bade via Appstore og Google play.
 3. Lag en GOD porsjon ekstra av den middagen du har før du drar ut.  F.eks en ekstra porsjon taco på fredagskvelden, eller stek opp en ekstra pizza tidligere på kvelden. Da er den klar når du kommer hjem, Spis den kald eller varm i mikroen ;)
 4. Kjøp vekkerklokke å still den inn når du lager mat med komfyren!  

 

 
Les gjerne mer  HER.   Eller se denne filmen:   Jeg advarer om at for noen(inkl meg selv) kan det være sterke scener. Det er ekte mennesker og ekte liv.


Bilder brukt i inlegget er lånt fra: adressa.no, pintrest, noblad, no, klartale.no, og usikker kilde.  
 
 
 
Så værså snill - Sjekk ALLTID ut nærmeste nødutgang(er), sjekk røykvarsleren(e) dine, ha brannslokker utstyr i orden, lad ikke ting når du sover eller er borte, og stek ikke nattmat etter en tur på byen.
 
4

At jeg kunne glemme!

 • Publisert 26.08.2015 kl. 21:30. Ligger i kategorien: Blogg

Det har kanskje mistet litt av sin storhet, av å komme meg dette så sent. Det er for meg helt uforståelig at jeg kunne glemme. At Joakim, også glemt det, er kanskje mer forståelig. Hold fast.. nå skal jeg komme med en liten "kjønnsdiskriminering": Han er jo trossalt gutt. :P

At jeg selv skulle glemme det, er helt rart. For sånt som dette er jeg SÅ opptatt av. Hvertfall når det kommer til hendelser som for meg har stor betydning, eller som rører ved me. Også hendelser som er annerledes eller spesielle.

Jeg snakker om - Datoer!

Betydningsfulle datoer.

 

"For et år siden skjedde ditt, for et år siden skjedde datt, i 2008 på denne datoen gjorde vi det, og i 2013 på denne tiden gjorde jeg sånn"

Datoer og hendelser er for meg betydningsfullt å huske på, og tenke på igjen når de dukker opp.

Derfor er det for meg HELT UBEGRIPELIG at jeg kunne glemme

MIN & JOAKIM sin 4års dag!

15 august ble vi kjærester, sånn oss i mellom. Vi hadde jo vært "sammen" en stund før denne datoen, men jeg husker det var litt sånn usikkerhet på om vi var sammen nå eller var vi ikke? Eller holdt vi bare litt på?

For meg og mine følelser var det egentlig aldri et spørsmål. Siden første gang jeg kysset med Joakim, var jeg solgt. Jeg var hans. Men spørsmålet var vel mer om det var likesinnet? Så Joakim på meg som sin?


Hakadal 2011


Roma  2012


Tønsberg 2013


Sardinia i 2014


Budapest 2015

 

Om han ikke gjorde det før, så gjorde han det hvertfall etter 15aug 2011. Siden har det vært oss to, som nå er blitt 4år. I september har vi vært samboer i hele tre. 

Tiden går så fort OG JEG ER SÅ LYKKELIG sammen med deg kjære, snille, morsomme og kjekke Joakim'en min! 

2

Er du en dårlig leser..?

 • Publisert 14.08.2015 kl. 09:52. Ligger i kategorien: Blogg

Eller er det jeg som er en dårlig blogger?

Jeg tenker at det høyest sannsynlig er sist nevnte, da veldig få engasjerer seg. Kanskje har jeg bare ikke nådd min målgruppe?

Men det er da stadig folk som titter inn her? Men nesten ingen som legger igjen en kommentar? 

Det hadde jo vært sååå hyggelig med kommentarer <3

 

Kan du ikke komme med litt feedback? :)  Hva er spennende å les om? Skriver jeg kjedelig? Er bildene for dårlig? Er det noe som er bra? I såfall hva?

Jeg vil så gjerne bli kjent med deg!

 

4

Ekte materialistisk lykke

 • Publisert 29.07.2015 kl. 12:31. Ligger i kategorien: Blogg

 

Wiihuuuu! Jeg kjenner på ekte materalistisk lykke i dag!

Husker du jeg skrev om den parfymen jeg fant på Arlanda taxfreeshop? - Som jeg tenkte jeg skulle være lur og fornuftig over. Hvor jeg skulle tenke over kjøpet.. Kun for å unngå impuls kjøp. Jeg kunne jo bare kjøpe den med meg når jeg landet på Gardermoen... hvis jeg fortsatt ville ha den etter flyturen.  yeah right!

Den fantes ikke på Gardermoen. Den fantes ikke i en eneste butikk i Oslo, Den fantes ikke på hovedlagrene til parfymeriene.. Den var helt UTSOLGT!

Jeg har desperat lett etter den.. jo vanskeligere den var å få tak i, jo mer desperat har jeg blitt!  Hva med nettet? Jeg har kjøpt parfymer over nett før som bare har vært fake. Jeg skulle ha ekte vare.! Jeg skulle være heeelt sikker på at det var ekte vare.

Heldigvis, kjenner jeg en nydelig flyvertinne(Lisa) som har flydd "jorden rundt" for å lete etter den og NÅ er den på vei til meg!!! *klappe i hendene*


bildet er tatt fra google

1

Sail away with me

 • Publisert 24.07.2015 kl. 20:40. Ligger i kategorien: Blogg

Borte bra, men hjemme best?Det har vært noen deilig og avslappende dager på hytta. Godt å få vært litt med familen også.   Men det er noe med det å komme hjem igjen også, som er ekstra deilig.

Hvertfall etter at du har sittet på en trang overfylt buss, bilsjuk med oppkastlukt all over.. Det tærer jo til å med på psyken!


                                                                            Sko - Stress / Kjole -Bikbok / Genser - H&M


 

Ikke minst er det godt at det er normale nett-tilstander igjen, og å være tilbake i nettsivilisasjonen.. hehehe. Neida, nok av klaging. Har hatt en suuper uke med familen min som jeg er så glad i!! ♥ 

Bildene er fra båttur vi tok over til Sandefjord i går. Været var nydelig og vi spiste oss stappmettet på buffet på veien tilbake. Ikke minst hadde de vin på tapp?! Aldri sett før og kjempe stas. Haha!

 

NÅ gleder jeg meg til min kjære kommer hjem... Jeg gleder meg til å overfalle han med klemmer, og susse på han! Også skal vi krype opp i sofaen, rulle film over skjærmen og kose oss med takeaway i daaag ♥ 

Hva skal du i kveld da?

 

4

Savnet?

 • Publisert 22.07.2015 kl. 20:12. Ligger i kategorien: BloggFoto: MarteVet jeg ikke er så mye tilstede om dagen, dette er frodi jeg er strandet på en øde øy. Kalt Daftö. hehehe.. Er ikke strandet. Bare tuller, men befinner meg på hytta hvor vi ikke har nett om dagen. Her er noen bilder fra en dag i Grebbestad.  

Hvis du saavner meg? - Er du hjertlig velkommen til å følge meg på instagram:  #alouise.blogg  

Her oppdaterer jeg mye oftere nå som nettet ikke er så  stabilt. ;) Hååper vi ses <3

 

PS! Jeg fikk forresten fisk her om dagen!! *lykke* Makrell!

0

Reggeatones, flammeshow og fyrverkeri!

 • Publisert 15.07.2015 kl. 00:17. Ligger i kategorien: Blogg

Var på tidenes bursdagsfest i helgen på Hukodden. Derfor jeg tilbragte hele fredagen som bakemor, for å lage tidenes største sjokoladekake. Og SVÆR ble den - 3 lag for hvert 10år til jubilanten.  Kan oppsummere festen med korte ord, så du heller kan kose deg med bildene  -  here goes: Reggea all day and night - Jah Ark manifest/Daniel Lion, solsteik, drømme-lokale, pils, havet som nabo, kule folk, grilling, live flammeshow og et eneste stort fyverkeri kl 00.00! ;)


                            

                          Her kommer ett drøss med bilder, MEN FØR du ser, trykk play HER inne mens du ser på bildene:

Bursdagskongen selv! 30års-jubilanten, Aleks.


                                            Joakim, hadde også bursdag på lørdag - Klart han måtte få egen muffins-pynt ♥

Over - flammeshow!!                


     Under -  FILM: Jeg dææææver.. FAIL!

På det bildet her hadde jeg akkurat seila langflat ned trappa - hahaha!  Skylder på høyeheler. Sikkert litt av et syn... Beinet mitt er gult og blått i dag. AU!


Aleks, fikk det fineste airbrush portrettet av Joakim i gave. Legger ut film under her av hvordan han laget det. SJEKK det ut! Han er så sykt flink!

 
Klokken 00.00 Fylt Aleks (jubilanten) år.. Bursdags-sangen ble synget,  jeg kom med kake til han, og alle fyrte av med minifyverkeri!! FOR en kveld.

SE hvordan Joakim laget Airbrush portrettet her:
                                            
ER han ikke SYYKT flink? !
Du kan følge artworken hans HER
Tusen takk for en dundrenes kveld! Håper bursdagsgutta ble fonøyd med gavene. ;)
1

Følg meg!

 • Publisert 06.07.2015 kl. 16:15. Ligger i kategorien: Blogg

Hei, du! Har de siste dagene opprettet NYE plattformer knyttet til bloggen. Så hvis du har et ønske om å følge meg der er det lettere å holde seg oppdatert ;)

HER KAN DU FØLGE MEG:

Instagram:   alouise.blogg  

Snapchat:  anelouiseh 

Bloglovin: alouise  

Instagram

3

July Wanties

 • Publisert 02.07.2015 kl. 10:44. Ligger i kategorien: Blogg

Velkommen Juli! ♥                                                                                                            //Innlegget inneholder annonselenker
Solhatt HER / Playsuit 1 HER / 2 HER / Bronze goddess soleil  / Reebok HER / Kjole HER / Heel sandals HER / Pulsklokke HER / F-ordet  / Bh h&m


 

Tenk at vi er godt i gang med sommeren og allerede halvveis inn i året.  Med temperaturen som stiger og myggen som øker har jeg fått satt sammen denne månedens wanties.. Jeg har fått heelt hangups på jump-og playsuits om dagen! Og den Bronze goddess parfymen - Omg! Jeg fant den på taxfree'en på Arlanda, men dum som jeg var skulle jeg tenke over kjøpet og heller kjøpe den på Gardermoen. Dummeste jeg har gjort! Nå finner jeg den ikke noe sted. Og jeg mååååå sånn ha den. Sommerlukt nr 1!

I forrige nummer av DetNye leste jeg om Jenny Jordahl, og historien hennes - Så boka: F-ordet, 155 grunner til å være feminist, ønskes som sommerens lesestoff mens jeg slynger meg i sola med solhatten og spiser is.

Solen viser seg virkelig fra sin beste side om dagen og jeg er SÅÅ glad! I dag skal jeg løpe en rolig 5km økt og pakke til helgens utflukt til skjærgård og hytta.

 

Var det noe du likte også? :D    Håper du får en nydelig dag!

 

 

PS! Har DU TIPS om HVOR jeg kan få tak i Bronze Goddess Soleil parfymen?

2

JA til mer kropp!

 • Publisert 09.06.2015 kl. 15:27. Ligger i kategorien: Blogg

Kroppshysteri - Jeg leser gang på gang i media eller av bloggere at de mener vi ikke skal løse kroppspresset/hysteriet med mer kropp. Jeg er sterkt uenig. Jeg finner ikke noe mer befriende og bekreftene som når jeg f.eks er på stranden eller på et offentlig bad. Der kryr det av avkledde kropper. Og vet du hva som er så forbanna deilig med det?  - Der er det kropper i alle aldre, fasonger og former. Og jeg elsker det! Med fare for å bli missforstått, så er det ikke på noen seksuell måte jeg sikter til. Det er bare så deilig å se at det finnes så mange vakre mennesker med alle slags kropper. I flere år er de eneste kroppene jeg på nesten daglig basis ser og forholder meg til, er damer på reklameplakater og i magasiner. Alle modller, eller ofte kjente jenter basert på et idealistisk utseende. Det er jo ikke rart jeg får et helt forvrengt syn på min egen kropp når de eneste jentene jeg ser er fotoretusjerte eller modeller? Det er jo helt urealitisk at vi skal gå rundt å prøve og leve opp til disse kropps"idealene". Så lavær tenker kanskje du? - men det er noe som skjer i underbevisstheten. Desverre går det først opp for meg når jeg ser hva virkeligheten har å by på.


Absolutt flotte jenter, men dette er vel ikke gjennomsnittet av virkeligheten?                          - Bildene er hentet fra Pintrest og Google-
 

Jeg sier bare at jeg vil SE MER KROPP! Jeg vil se den EKTE kroppen! Jeg vil se kroppene til allmenheten. Jeg vil se celulitter, jeg vil se lange tær, jeg vil se små bryster, jeg vil se store, jeg vil se vaskebrett-mager og ballong-mager. Jeg vil se tykke og smale, og alle varianter som finnes. For vi er vakre. Vi er forskjellige og vi er normale.Vis den og vær stolt.

 
Like flotte jenter i forskjellige fasonger, som jeg føler representerer mer tilnærmet virkeligheten.   - Bildene er hentet fra Pintrest og Google-Takk, det var dagens lille utblåsning.

 

Hva mener du?

3

Wishlist for my birthday

 • Publisert 24.05.2015 kl. 22:11. Ligger i kategorien: Blogg

I går feiret jeg 27årsdagen min med noen jenter. Været var som bestilt, og vi hadde rekebord og drakk hvitvin i hagen. Nammis!! Er så sjelden jeg spiser reker, og det er jo såå godt! Vi satt ute til solen forsvant, og pakket oss inn i pledd. Til slutt måtte vi kaste håndkle og beveget oss en liten tur inn i varmen, før vi dro videre mot Akerbrygge og var på Vérité - Vinotecas og cocktailbar. Her  LOVER jeg deg de beste drinkene i hele Oslo!! Vi snakker ikke vanlige longdrinker, men drinker i alle rare fasonger du ikke har smakt maken til før. Virkelig verdt en tur!

Hadde en suuuuuper dag, kveld og natt. Takketvære fine jenter og gutta bak bardisken på Vérité. You made my day! ♥


 Som "bursdagsbarn" er det jo lov å ønske seg noe så her er noen av mine bursdagsønsker - av den matriellesorten da..  

En liten blanding av interiør, skjønnhet, hobby og trening.  Iiiiiih NÅ er jeg så spent på morgendagen...  1 år eldre på baken!!

 

Var det noe her du kunne tenkt deg? :)

 

 

2

så hvem er nå jeg?

 • Publisert 10.05.2015 kl. 19:53. Ligger i kategorien: Blogg

Velkommen til min blogg! Jeg er veldig glad for at du har klart å rote deg inn på den, enten det var ved en tilfeldighet eller om du er en av de som leser fast.

Kanskje kjenner du meg litt fra før, kanksje ikke. Jeg tenkte uansett at det kunne vært greit med en liten presentasjon -- Hvem er alouise? Altså meg.

 


 Litt om bloggen

Først kan jeg jo fortelle litt om historien bak bloggen. Jeg hadde aldri sett eller lest en blogg før sommeren/høsten 2013. Jeg hadde så vidt hørt om det, men likevel rukket å reflektere over "hva er det med blogg-greiene?", "Er det noe å lese?" , "Hva er det?" , "Hvorfor snakker folk hele tiden om det?" - og sist men ikke minst hadde jeg vel bare hørt om ROSA-bloggere. Ikke forstod jeg greia med det. Hjernedødt, var vel mitt forhåndsdømmende inntrykk - basert på andres meninger. Dette var som sagt det eneste forhold jeg hadde til ordet: "Blogg" frem til sommer 2013. Helt til den dagen jeg rotet meg inn på bloggen til TEGNEHANNE. For et sjarmerende vesen. Jeg elsket tegningene hennes, og historiene. Jeg sluket bloggen og jobbet meg igjennom alt. Dette ble morgningens høydepunkt, i kombo med en bolle og god kaffe. Beste start på dagen. Tegnehanne, gjorde så bloggmuren min ble revet. og døren åpnet seg på gløtt. Jeg var ikke like lenger så kritisk til ordet: "blogg" .

Etter dette har det ballet på seg! Egentlig ved ren tilfeldighet det også. Googlet "hjemmelaget blomkålsuppe" og VIPS, så var jeg inne på en ny blogg. Jeg ble helt fengslet av denne lette fordøyelige underholdningen. Og det har jeg vært siden.

Brått og overraskende lagde jeg min egen blogg våren 2014, da med en annen adresse  enn den i dag. Denne bloggen er i dag lagt ned. Dagens blogg (alouise.blogg.no) er min andre, og her kommer jeg til å blogge om hverdag, trening, ting som inspirerer og gleder meg. Og sist men ikke minst er det fare for at det blir et snev av hesteduft her inne også ;)  Jeg er trossalt ei hestejente.

 

Så var det litt om meg da..

Mitt navn er Ane, opprinnelig fra Nittedal kommune. Jeg har igjennom oppveksten bodd på en del forskjellige steder pga skilte foreldre. Vålerenga (Oslo), er det jeg annser som stedet jeg kommer fra. Ikke fordi jeg ble født der, men fordi dette er det stedet jeg føler jeg har mest tilhøringhet til. Her bodde jeg fra jeg var 12 -18 år.

Jeg ble født på en solfylt Mai-morgen i 1988. Nærmere bestemt 25 Mai. Jeg har en flink og trygg pappa, en snill og alt givende mor.  Med på kjøpet har jeg også fått gleden av å få to yngre søsken (halvsøsken, men tenker ikke på dem som det), disse er jeg UTROLIG glad i.

Sommeren 2009 var første gang jeg traff han som i dag er min bedre halvdel: Joakim. Men det var først sommeren 2011 vi ble ordentlig kjent og kjærester. I dag er vi samboere og bor i Oslos koseligste gate.
Jeg har drevet med hest siden jeg var liten, og sommeren 2012 ble jeg lykkelig eier av min første hest og beste venn: Astro Saint. Jeg har kjent han siden 2008, da hun som eide han før meg sto på samme stall som jeg red på. I 2010 ble jeg forytter for han og siden har hjertet mitt vært solgt. Astro og jeg connecter veldig! Jeg stoler på han og han stoler på meg. Aldri før har jeg opplevd en lignende kjemi med et annet dyr før. ♥

 

 


 

Så hva med fremtiden?Jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe, men ønsket er å begynne å studere. Jeg drømmer om at Joakim, en dag skal fri og at vi har hele fremtiden sammen. klisskliss ;););) *kniis*  og at Astro kan være med meg enda litt til. Aller helst drømmer jeg om at han skal få lov å bli gammel hos meg.

 Så det var litt om meg... :) Spør hvis du lurer på noe.

 

Hvordan fant du frem til bloggen? Svar gjerne i kommentarfeltet ♥ Det vil gjøre meg KJEMPE glad!

4

Rene ark

 • Publisert 18.09.2014 kl. 14:21. Ligger i kategorien: Blogg

Så har jeg atter opprettet en blogg! 

 

Jeg har til dagsdato skrevet bloggen min her , men da jeg oppdaget hvor mye som dukket opp på google, da jeg kjedet meg og søkte opp navnet mitt, så ble jeg litt skremt. Jeg står innefor alt jeg har skrevet der til nå, og det er absolutt en del av den jeg er. Men det er ikke sikkert det er det samme jeg står innefor om 1-5år?? Vi forandrer og utvikler oss gjennom hele livet.  I dag er det veldig vanlig av potensielle arbeidsgivere å google kandidater i blant annet en jobbsøkerprosess. Jeg tenker jeg heller ønsker å stille nøytral ute på nettet, og bli mottat som den jeg er in reallife! Det er ikke til å stikke under en stol at man kanskje ikke alltid fremstiller seg selv 100% eller at ting blir oppfattet annerledes enn det som er tenkt. Derfor har jeg nå opprettet en "ny" blogg med nytt navn ;) Innholdet vil jo stortsett bli det samme som før :D Så jeg håper du kan trives her, og vil komme tilbake flere ganger  :DBildene er fra søndagen, da jeg var ute på løpetur med verdens fineste pelsdott :D

 

Ha en fin dag! 

alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits