4

en helt vanlig mandag..

  • Publisert 27.04.2015 kl. 23:02. Ligger i kategorien: Hverdag

God mandag! God kveld? Snart er jo denne dagen vel overstått.. og det er bare 3 arbeidsdager igjen. Tiden går skrekkelig fort, og før man rekker å si laaange ubetydlige ord som kykkeligkakkalakkakokkilikokkos, - VIPS er  det 1mai og helgen her igjen! 

Dagen min i dag har ikke bestått av annet enn jobb, jobb og atter jobb. Slik ser jaggu de kommende dagene ut også. Men jeg får trøste meg med at dette er kortvarig og i tillegg veldig GØY!  + at jeg kan juble høyt den dagen lønningen kommer ;);)

Viser noen bilder fra jeg var i konfirmasjon til min flotte kusine på lørdag. Det var veldig stas :)  Hvorfor ikke se om du finner litt inspirasjon til dekorasjon også?


jåsspeis?


Håper du har hatt en fin mandag. Nå er jeg veldig klar for å køye. God natt ♥

0

Tallinn-terror

  • Publisert 26.04.2015 kl. 19:10. Ligger i kategorien: Reiser

Tenkte nesten jeg måtte vise dere litt flere bilder fra Gamlebyen i Tallinn før jeg glemmer det. Det gir jo litt bedre inntrykk av byen. Er en del bilder - derfor overskriften.  Vi hadde veldig fint vær når vi var der, men det var desverre veldig mye kaldere enn i Oslo.  Gradestokken lå rundt 5 + grader på det meste. I tillegg er Tallinn kjente for en sur liten bris, så det gjelder å kle seg.  Så fort solen kom bak en sky ble det kaldt.. brrr! 

 


Øl er det plenty av.. og Billig!Noe å varme seg på


Beerhouse - Nydelig øl og overdøvende  "drekka"stemning.  Desverre elendig service, men ølen veier virkelig opp for det. Live musikkk. Følte nesten jeg var i Tyskland men..


Pikk og Kukk er vanlige gatenavn til nordmenns store fryd i Tallinn. Jeg klarer desverre ikke komme på hva det betyr på norsk i farta.. men det som er utrolig fasinerende er at selv 50-60åringer syntes det er like hysterisk morsomt med disse gatenavnene. Personlig ble det fort oppbrukt for min del... Er jeg kjip???


 Russisk matrett

 

Draakon


De tre siste bildene er fra Draakon, som jeg fortlate litt om i forje innlegg. Her ser du litt av stemningen både på utsiden og innsiden.. En utrolig spennende restaurant-opplevelse. Tror ikke du finner lignende restauranter, så mange andre steder? Hva jeg skrev tidligere kan du lese nederst HER.

 

 

Håper du likte bildene!

 

 

4

Stedet du bør se!

  • Publisert 23.04.2015 kl. 14:30. Ligger i kategorien: Reiser

Kåpe: Ricco Vero - Solbriller: Guess

 


Vell hjemme fra helgens lang-weekend i Tallinn. FOR en tur det var! Byen levde veldig opp til forventing altsååå.. det må jeg bare få si.

Vi kom frem til hotellet ganske sent torsdag kveld, men fikk oss likevel en tur ut. Vi havnet på en irskpub, som gjennom turen ble stampub'en vår. Vi havnet av en eller annen grunn alltid innom der. Det var vel fordi den bare lå et steinkast unna hotellet vårt. Den hadde greit utvalg av drikke, og ikke minst forskjellig bra live-musikk hver kveld. Kjempe stemning! Har du forresten sett filmen Whiplash? Om en fyr som spiller trommer? ( 8, 6 på Imdb forresten..) Det var iallefall en trommeslager på puben den siste kvelden som ga meg sånn vibber og flashback av denne filmen. Haha. Han var med andre ord HELT RÅ!

Ellers har vi drukket masse god øl, spist spennende mat. Sitter med inntrykk av at det er mange gode restauranter der. Vi var blandt annet på en historisk middelalder restaurant: Draakon.  Utrolig spennende og annerledes konsept. De har et lite utvalg på menyen bestående av elgsuppe, veldig gode kjøttpølser og forskjellige paier. Du sitter på trebenker, spiser og drikker av krus, betjeningen er kledd i middelalderklær og det er generelt uhøytidlig stemning.  Hjælp! Disney/dårlig/tilgjort-konsept tenker du kanskje nå? men nei! Jeg vil si at det er gjennomført med veldig realistisk stil. Med unntak av at du selv sitter i klær fra vårt århundre lever du deg lett inn i middelalderen.

Skjørt: Cubus - Veske: Indiska - Turtelneck/genser: Hugo Boss.


Selv om denne turen først og fremst var en businesstur, føler jeg at jeg har fått utforsket mye. Ikke minst fikk jeg sneket inn en 1, 5 times spabehandling. Mildehimmel! Det var SÅ deilig.  Gamlebyen i Tallinn er perfekt som helgetur! Utenfor gamlebyen er det desverre ikke så mye spennende å se, men det er langt billigere enn Gamlebyen som livnærer seg på turistifiserte priser. Vil likevel si at mat og drikke fortsatt er latterlig billig for oss Nordmenn. En Leffe Blond øl, kostet ca 4,50 euro for 0,5 på utesteder der. I Norge vil jeg tippe den ligger mellom 80-100kr + for 0,33. Det er jo helt insane!

Med andre ord: Vil du på helgetur med venninnene eller kjæresten? Tallinn is the place!  Det er rimelig, det er kort reisevei, Gamlebyen har perfekt størresle for å se alt - du vil ikke sitte igjen med følelsen av at du gikk glipp av alt det andre du også ville se. ♥

 

   Vi snakkes!

1

Jeg skal til....!!!

  • Publisert 10.04.2015 kl. 14:34. Ligger i kategorien: ReiserTallinn!!!! Jeg kan nesten ikke tro det. Dette er en by jeg har hatt lyst til å reise til lenge. Den står jo til å med på UNESCOs verdensarveliste.

I tillegg så oser det historie tilknyttet denne byen. Da spesielt Gamlebyen som jeg skal bo i. Byen er jo ikke så stor, men bare av å se på disse bildene får jeg gåsehud. Jeg er jo veeeldig svak for gamlebygg, brosteinsgater, kirker og alt materiale/bygg/ting fra eldre tider. Ting med sjel og historie. Skal heller ikke legge skjul på at prisnivået der er mye lavere enn Norge. Sa noen shopping? Det ryktes også om gode spa muligheter.. jajajaja!

Jeg gleder meg til å gå rundt som en "Askepott". Til å se denne fiiineee byen, til å kjenne på atmosfæren og drømme meg bort på brosteinene. *kliss*

Jeg skal reise hit i forbindelse med jobben, så det blir desverre ikke bare pleasure da.  Men regner likevel med at det blir MER enn nok! ;)

Lurte forresten på om noen kanskje hadde noen gode restaurant- og shopping tips å komme med?!! og gjerne noen om spa der?? 

Del gjerne i kommentarfeletet om du har noen.  ;)(bildene er hentet fra Pintrest)


Dette var første blogginnlegget på leeenge! Jeg håper det skal bli mer fremover ;)  Ha en fin Fredag!

alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits