0

Alvorspraten

 • Publisert 31.08.2015 kl. 16:16. Ligger i kategorien: Blogg

Jeg har en ting å innrømme...

 

- vi holdt engang på brenne ned huset vårt fordi vi sovnet fra Grandiosaen i ovnen etter en tur på byen.

Det er flere ganger vi har vært sultene nattdyr på vei hjem fra byen, og rett å slett tenkt at vi skal være litt økonomiske og lure og heller sette på en pizza når vi kommer hjem. Da slipper vi unna kjipe og lange matkøer og vi sparer noen slanter. tenkte vi....

 MEN for all del IKKE GJØR DET! 

Det kan koste deg både LIV OG HJEM.

 

Grandiosaen ser kanskje ikke så farlig ut, men det du ikke vet er at den kølsorte og svidde pizzaen gir fra seg giftige gasser. Dødelige gasser.

Grunnen til at jeg skriver om dette NÅ er av 3 grunner:

1: For selv om jeg er så opptatt av dette har jeg selv klart å drite meg ut! Noe som kunne gitt fatale konsekvenser! Det var bare flaks...

2: Årlig er jeg på brannkurs hos brannvesenet og jeg har akkurat vært på ett igjen. Hver gang, selv om det inneholder mye av det samme år for år, så går jeg derfra med inntrykk som stikker dypt og langt inni magen.

Etter et slikt kurs går jeg alltid over røykvarslere, tester at de funker og har levende batteri. Jeg vender på brannslokker apparatet og minner meg på når den sist var på service eller ble kjøpt. Er det på tide med ny? Jeg sjekker måleren og at plomberingen er på plass. Setter den på hendig sted (Soverommet) slik at den er tilgjengelig når/hvis jeg må bruke den.

Jeg får ikke ro i sjela før jeg har gjort dette. For disse kursene gjør virkelig inntrykk på meg. De vekker min bevisstgjøringen rundt brann og årsaker.

2: Brannvesenet viser til tall som viser at det bare blir mer og mer av "pizza-branner", spesielt i større byer slik som Oslo. I fjor måtte de rykke ut hele 319 ganger pga slike hendelser. DET er 319 ganger for mye spør du meg!

Hver tiende brann er pga pizzastekning.

 

Så nå vil jeg være med å bevisstgjøre DEG også!

 

TIPS til hvordan du kan unngå dette:

 

 1. Kjøp tidtaker som du har stikkontaktene i.
 2. Kjøp nattmaten ute, Nå får du lastet ned GRATIS app som sier hvor nærmeste nattmat er.  Den heter dsb nattmat, og fås bade via Appstore og Google play.
 3. Lag en GOD porsjon ekstra av den middagen du har før du drar ut.  F.eks en ekstra porsjon taco på fredagskvelden, eller stek opp en ekstra pizza tidligere på kvelden. Da er den klar når du kommer hjem, Spis den kald eller varm i mikroen ;)
 4. Kjøp vekkerklokke å still den inn når du lager mat med komfyren!  

 

 
Les gjerne mer  HER.   Eller se denne filmen:   Jeg advarer om at for noen(inkl meg selv) kan det være sterke scener. Det er ekte mennesker og ekte liv.


Bilder brukt i inlegget er lånt fra: adressa.no, pintrest, noblad, no, klartale.no, og usikker kilde.  
 
 
 
Så værså snill - Sjekk ALLTID ut nærmeste nødutgang(er), sjekk røykvarsleren(e) dine, ha brannslokker utstyr i orden, lad ikke ting når du sover eller er borte, og stek ikke nattmat etter en tur på byen.
 
4

At jeg kunne glemme!

 • Publisert 26.08.2015 kl. 21:30. Ligger i kategorien: Blogg

Det har kanskje mistet litt av sin storhet, av å komme meg dette så sent. Det er for meg helt uforståelig at jeg kunne glemme. At Joakim, også glemt det, er kanskje mer forståelig. Hold fast.. nå skal jeg komme med en liten "kjønnsdiskriminering": Han er jo trossalt gutt. :P

At jeg selv skulle glemme det, er helt rart. For sånt som dette er jeg SÅ opptatt av. Hvertfall når det kommer til hendelser som for meg har stor betydning, eller som rører ved me. Også hendelser som er annerledes eller spesielle.

Jeg snakker om - Datoer!

Betydningsfulle datoer.

 

"For et år siden skjedde ditt, for et år siden skjedde datt, i 2008 på denne datoen gjorde vi det, og i 2013 på denne tiden gjorde jeg sånn"

Datoer og hendelser er for meg betydningsfullt å huske på, og tenke på igjen når de dukker opp.

Derfor er det for meg HELT UBEGRIPELIG at jeg kunne glemme

MIN & JOAKIM sin 4års dag!

15 august ble vi kjærester, sånn oss i mellom. Vi hadde jo vært "sammen" en stund før denne datoen, men jeg husker det var litt sånn usikkerhet på om vi var sammen nå eller var vi ikke? Eller holdt vi bare litt på?

For meg og mine følelser var det egentlig aldri et spørsmål. Siden første gang jeg kysset med Joakim, var jeg solgt. Jeg var hans. Men spørsmålet var vel mer om det var likesinnet? Så Joakim på meg som sin?


Hakadal 2011


Roma  2012


Tønsberg 2013


Sardinia i 2014


Budapest 2015

 

Om han ikke gjorde det før, så gjorde han det hvertfall etter 15aug 2011. Siden har det vært oss to, som nå er blitt 4år. I september har vi vært samboer i hele tre. 

Tiden går så fort OG JEG ER SÅ LYKKELIG sammen med deg kjære, snille, morsomme og kjekke Joakim'en min! 

0

For et år siden..

 • Publisert 22.08.2015 kl. 19:08. Ligger i kategorien: Reiser

var vi på fisketur i Nordmarka. Det har vi tenkt oss på igjen! Jeg vet nesten ikke om noe bedre enn å være ute. på tur. i naturen. å leve. puste. frihet, stillhet.

Det er kanskje noe av det beste jeg vet. Jeg eeeeeelsker å fiske med dupp og mark!! Jeg er derimot mer pysete når det kommer til maur og hoggorm. haha!

Det var sååå MYE blåbær i skogen på denne tiden i fjor, og jeg forspiste meg på gåturen inn til fiskevannet vi hadde sett oss ut. Blåbærene var så store og utrolig gode.

Blå på hender og rundt munn, kom vi omsider frem til teltplassen.

Vi var så heldig å få selskap av denne lille krabaten. I bekmørten hørte vi noen raslelyder og knaskelyder rett ved. Jeg holdt på å pisse i buksa av redsel, men da vi lyste oss frem med lommelykt på denne lille tassen, ble jeg sykt lettet. Dagen etter når det var lyst kom den igjen. Såå søt. Kompis <3

Vin må med.. sykt tungt å bære, men så verdt det! ;)Vi var ikke helt 100% heldig med været, men sånt hører med. Ut i vær og vind. Neida. Det var bare at jeg aldri har vært borti SÅ store mengder med regn før, og jeg har vært ute en "vinternatt" før. Jeg er evig glad for at jeg har et så nytt og bra telt, for hvis ikke tror jeg vi hadde svømt da vi våknet dagen etter!!! Det BØTTA ned! Når vi så ut av teltet kunne vi ikke se lengre enn hånda foran oss. Så tett med regn hølja ned!

Vi håper på bedre vær i år da. Kanskje blir det til å med mer bading enn fisking?

0

Med en fjortis i familen

 • Publisert 21.08.2015 kl. 18:49. Ligger i kategorien: Hverdag

I dag er ikke hvilken som helst dag, i dag har nemmelig min kjære lillebror bursdag. Og han blir hele 14 år i dag.


- Fra skitur på Myllavannet sammen i 2011-

Det er så rart å tenke på at det allerede er gått 14år siden han kom til verden. Da var han søt og liten, og nå er han plutselig ikke sååå søt og liten lengre. Hehe.

Nå er han i stemmeskifte, får kviser på nesa, sikert fått hår under arma, begynt å lukte svette, og rager snart over meg i høyde. ;)

Det er vel bare et par år til og nå, så er han sterkere og mye større enn meg!Jeg fikk heldigvis gleden av å være størst først, så det er jeg som har kunne gitt han all "julingen" og ikke omvendt. Hehe! Nå er det vel lurt å passe seg.. Snart får jeg sikkert igjen.. :P

Selv om jeg egentlig tror det aldri hadde vært noe problem, for Anders, er SÅÅÅ snill. Han er litt hyper, og tuller fælt. Og selv om han liker å sette seg selv først i blant, er han alltid snill og omtenksom når andre trenger det.  Det er en god egenskap. 

Ikke nok med det, men han blir ekstremt GOD i alt han setter seg inn i. Han er sykt rå på enhjulsykkel, piano, trylling og korttriks. Til å med papirbretting, tegning, filmredigering, data, lage musikk, fisking og fotball er han god i. Og snart blir han sikkert en mester i grafisk design, sjekking, kjøre bil osv..  Alt etter hva nytt som vil interesserer han.Jeg er så glad for å ha deg som min lillebror og utrolig stolt av deg! <3  Jeg ønsker deg verdens fineste14års dag, Anders! Håper du tilgir meg for dette innlegget <3 

 Hipp Hipp Hurra!!!!

2

Fotball for én kveld

 • Publisert 20.08.2015 kl. 22:59. Ligger i kategorien: Hverdag

Sånn her går det når du er sammen med en fotballnerd. hehe. Vi har grillet i hagen igjen og kost oss med en flaske vin. Selvfølgelig måtte Joakim finne ut av kampen.. Da var løpet kjørt. Og vi endte opp sånn her:
 En flaske Ripasso på delig, med telys, pledd og fotballkamp

Med å se på fotballkamp (ODD - DORTMUND()gjennom stuevinduet fra hagen. Vi har hatt det kjempe kos! Egentlig er det sånn at om alle fotball-kvelder var som i dag, så hadde jeg ville gjort det hver kveld!

Vi var innom Holisten på Mathallen i dag også! Kjempe stas å sjekke ut den nye butikken. Vi kjøpte med oss en fersk presset appelsin-juice hver, og jeg loover deg at det er "sydhavs-bra-stempel" over den. SÅÅ god var den! Og vi spiste dagens salat som smakte helt fortreffelig i min super sultene mage. Det diggeste å tenke på er at alt de har på holisten er økologisk.. Det syntes jeg er passe stas!

Det ble ingen trening eller bading i dag, som først planlagt, men jeg er egentlig veldig glad for at dagen ble som den ble jeg!

 

Ønsker deg en god natt <3

0

Helgetrening vol.1

 • Publisert 20.08.2015 kl. 15:16. Ligger i kategorien: Hest

Her kommer noen etterlengtede bilder fra helgetreningen våres i helgen som var. Vi red for Kjetil Skalleberg, som har vært på det norske landslaget i dressur og vunnet internasjonale plasseringer i Grand Prix! Da snakker vi om en mann som har ridd på veldig høyt nivå!

Jeg digger å ri for Kjetil, da han både er morsom, og streng på en god måte. Du merker at han virkelig forventer noe av deg. Noe som er positivt i mine øyne. Han får meg til å skjerpe meg litt. Jeg tror jeg har godt av å ri for Kjetil, siden han "lærer" meg å bli litt strengere og litt mer konsekvent selv. Haha..  (Til Astro's store fortvilelse - Nå kan han ikke snurre meg rundt lillefingeren lengre. ;P)

Timen gikk noenlunde.   " Det ser bedre ute enn sist gang hvert fall.."  kom det fra Kjetil, haha. Jeg tar det positivt da!  Vi jobbet mye med å få han til å bli mer oppmerksom og våken for sete og signaler. Slik at han skal lystre bedre, raskere og på mindre tegn.

Så notis til meg selv: Vær konsekvent og halvparade, halvparade, halvparade!

 


Halvparade er forresten en måte å "bremse" hesten på, uten at den stopper helt. Dette brukes til å samle hesten sammen, så den bruker ryggen og bakbena sine riktig, men også som et signal på at den må følge med og at nå skal vi f.eks. bytte vei.

0

A little Greek twist

Sitter her i sateng kimonoen min, og har endelig fått tatt meg en etterlengtet dusj. Har hatt en sååå fin dag i dag. Hvordan har dagen din vært?


Salat blanding, cherry tomat, rød paprika, avokado, rødløk og fetaost toppet med litt krydder og hjemmelaget chiliolje.

 


Jeg har jobbet enda en laang dag i dag, men likevel har den vært så bra! Jeg har nesten ikke kjedet meg ett sekund!

Foruten om å ha vært i stallen, så har jeg og Joakim grillet i hagen vår i dag. Jeg laget en super digg og enkel salat som tilbehør. Inspirert av gresk salat, bare med en liten twist. Den anbefales!  ;)

Selv om solen var gått ned forlengst var det deilig å sitte ute og bare nyte den deilige temperaturen som er om dagen. I morgen har jeg i tillegg hestefri, og jeg håper vi får muligheten til å bade mer! Jeg planlegger også å besøke den nye økologiske butikken på Mathallen: Holisten. Der skal det vist nok finnes løsvekt av økologiske matvarer som frukt, grønnsaker, bønner ++ Der har de også dagens salater, presset juice og supper. Alt er økologisk! Er ikke det fantastisk?!

Jeg gleder meg i hvert fall til å ta turen innom! Får vann i munn bare av å tenke på det!

Hva med å lage denne salaten, med økologiske grønnsaker fra Holisten? *klappe i hendene*

0

På tide!

 • Publisert 18.08.2015 kl. 22:53. Ligger i kategorien: Hverdag

Endelig ekte Summervibes!Kan telle bading i ferskvann/havet hele to ganger i sommer! Jeg blir flau. Men deilig er det at det ble litt sommer likevel. Jeg hadde gitt opp håpet. Jeg og Joakim var på Sognsvann i helgen å badet. Det har jo vært drømmevær i det siste! Forfriskende og kaldt syntes jeg det var.. haha Så det ble bare EN dukkert. :P 

Har kost meg masse i helgen, viser bilder fra helgetreningen med Kjetil Skalleberg, senere også i et eget innlegg.

 

Ønsker deg en god natt <3

0

Monday is funday

 • Publisert 17.08.2015 kl. 21:30. Ligger i kategorien: Hverdag

wuuhu her er det bare å cheer'e opp seg selv. Må ærlig innrømme at det er med en liten bismak at jeg sier det.

Jeg har nemlig hestefri og mannefri på en og samme kveld, og det føles SÅ utrolig rart ut. Plutselig stod jeg her helt uten mål, "mening" eller plan. hehe er jeg helt rar da?

Men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å prøve å gjøre det beste ut av situasjonen - ME time!

I dag har jeg trent en skikkelig styrkeøkt etter 10 timers arbeidsdag, og unnet meg selv magisk sushi!

Jeg var så sulten da jeg kom hjem at jeg ikke orket vente til etter dusjen med å spise, så den dusjen skal jeg ta nå og muligens snurre meg en ekte jentefilm etterpå?  Vet ikke helt hvilken jeg skal se enda.. Har du noen forslag, så del gjerne. <3Her er noen jeg aldri har fått sett, så vurderer en av de..

 

Duuusje tid! Så ses vi plutselig ;)

2

Er du en dårlig leser..?

 • Publisert 14.08.2015 kl. 09:52. Ligger i kategorien: Blogg

Eller er det jeg som er en dårlig blogger?

Jeg tenker at det høyest sannsynlig er sist nevnte, da veldig få engasjerer seg. Kanskje har jeg bare ikke nådd min målgruppe?

Men det er da stadig folk som titter inn her? Men nesten ingen som legger igjen en kommentar? 

Det hadde jo vært sååå hyggelig med kommentarer <3

 

Kan du ikke komme med litt feedback? :)  Hva er spennende å les om? Skriver jeg kjedelig? Er bildene for dårlig? Er det noe som er bra? I såfall hva?

Jeg vil så gjerne bli kjent med deg!

 

0

Like a star!

 • Publisert 14.08.2015 kl. 08:36. Ligger i kategorien: Hest

 Nå er vi i gang duu! I går red vi på høstens første dressurtrening, for Jeanne Von Barner..Og fysøren så gøy det var! HELE meg sprudler av glede! Det er så godt å ha kommet i gang igjen og kjenne på det at, nå starter det! Bare det å gå rundt å bære på all denne motivasjonen jeg har nå - OMG! haha 

Det gikk jo veldig bra i går også. Jeg har gått å grugleda meg litt. Vært spent. Sånn er det jo alltid, når man ikke har ridd for trener på lenge. Man er spent på hva man får av tilbakemeldinger og om man kanskje til å med har gått et steg tilbake siden sist? Eller best av alt - at man kanskje KICKER ass!

 

Jeg vil si at vi gjorde sistnevnte i går.. hehe neida! Men ikke langt i fra? Astro har stått på beite i 1 og 1/2mnd med totalt fri. Jeg har ridd han denne uken, og han har vært ganske stiv. Naturlig nok, men utrolig våken. Det er nesten så han også har hatt godt av denne ferien, for nå virker han skikkelig motivert han også. 
 Astro is my star!I går fikk vi/jeg noen nye "verktøy" å bruke på noe vi har slitet litt med i alle år. Det var så DEILIG å kjenne at dette nå funket. Nå vil jeg bare rett i stallen å øve øve øve øve..

Men først skal Astro få skritte ordentlig ut i dag, også er vi i gang med helgetrening for Kjetil Skalleberg i morgen! Tjoohooo

0

Hvordan bli bedre til å løpe?

 • Publisert 11.08.2015 kl. 14:22. Ligger i kategorien: Trening

Jeg har alltid hatt et ønske om å bli god til å løpe.  Både med tanke på fart og ikke minst med tanke på å forbedre kondisjonen.

 Lurer du på om du løper med riktig teknikk eller hvordan du kan forbedre løpetiden din?  Fortsett å les...

Jeg har i flere år vært en litt av & på jogger.  Jeg har ved flere anledninger blitt bedre og bedre. Både når det kommer til fart og kondisjon,  men jeg har også slitet en del med belastningskader og jeg stagnerer som oftest på et eller annet punkt.

Kjenner du deg igjen?

Da kommer dette stikkordet inn i bildet:

 

Løpeteknikk - Det har nylig gått opp for meg! Det lærer vi ikke så mye om?  Alle kan jo løpe tenker du?  - nei.

I mine 27 år har jeg løpt heeelt feil! Ikke rart jeg har vondt og sliter med belastningskader?

Det var første når jeg begynte å studere løpeteknikk på youtube, testet ut en del i praksis selv, at jeg forstår hvor feil og lite effektivt jeg har løpt.

Jeg skal ikke si at jeg er blitt noen verdensmester på dette og kan gi deg alle svarere.. men det er i hvert fall verdt å sjekke ut!

Hvorfor For å løpe raskere, mer effektivt ,bli sterkere og minske risikoen for skader.

Mitt først møte med løpeteknikk var av ei jente jeg var i forsvaret med. Desverre tok jeg ikke til meg lærdommen den gangen, men jeg forstår jo nå hvor mye smerte jeg hadde spart meg for om jeg hadde tatt til meg tipsene. Ikke minst hvor bedre og mer effektivt jeg hadde løpt. Derfor ønsker jeg NÅ å dele mine erfaringer og tips med deg.

 

Slik løper du:

Overkroppen - La oss starte her når du løper - Skuldrene dine skal være avslappet og ligge litt bakover, slik at du får en god holdning. Magen skal trekkes inn/holdes inne, mens brystet strutter litt ut. Samtidig skyves hoftene litt frem, så du får en mer rett holding.  Løper du som om du sitter på en stol, gjør du feil..

Når vi løper og blir slitene, har vi lett for å krumme ryggen fremover og se ned i bakken - noe som er veldig naturlig og automatisk når det er tungt. Men ønsker du å bedre effekten av løpingen din, anbefaler jeg deg å rette deg opp! Da vil du løpe "med" kroppen og i tillegg åpne halsen for at lungene dine skal kunne få inn all oksygenet du kan klare å få. Du får sette en liten "satan" på skulderen din når du løper som minner deg på dette.  "åh åh åh, nå lener du deg fremover - RETT DEG OPP!!" ;)

Armene -  kan brukes til å skape fart og skape stabilitet i overkroppen. De bør få pendle fritt i 90graders vinkel. Noen av oss løper med mye sving i overkroppen (over-rotasjon). Dette er lite effektivt. Med dette mener jeg at de "svinger" liksom for mye fra side til side - Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, men det finnes en rekke god filmer på Youtube. (Skrive gjerne i kommentarfeltet om dette  ble alt for uklart)

 Beina -  selve maskineriet.

Den største feilen jeg gjorde når jeg løp før var å løpe som om jeg gikk. Ved å lande på hælen. Dette er heeelt feil. Prøv engang å løpe barfot uten sko? Hvor lander du da på foten? og hvor tar du frasparket fra?

Det er hvertfall ikke rett på hælen-- men på framfoten. Det er der du har spenn og fleksibilitet. Da bruker du også andre muskler i leggen nå du løper, så det er viktig med gradvis opptrening og tilvenning av den nye løpeteknikken.  (Jeg løp nesten hele 5km med ny teknikk, med svært lite forhåndstrening og det resulterte med betennelse i ankelen) Det er ikke dette vi ønsker. Vi ønsker jo nettopp det motsatte - mindre skader, og raskere løping.

Hvor lander beina dine og hvor mange fraspark tar du I minuttet?  Foten din skal lande rett under eller bitte bitte litt foran overkroppen. Pass på at du ikke tar steg langt forann overkroppen din.  Du bør ha høy frekvens på hvert steg. Ca 180 pr minutt sies det skal passe de fleste.

Får du til dette med overkroppen, og lander riktig med bena vil du lande på framfoten, der du har fleksibiliteten og spennet. (altså ikke på tærene eller hælen, men rett under tåballene. ;)

Mentalitet/din indre stemme -  Når løpeteknikken er på plass, er det bare EN ting som gjør deg ENDA bedre! Din indre stemme. Hva du sier til deg selv når du løper er alfaomega.  Hva du motiverer du deg selv med når kroppen er sliten? Hva sier du til deg selv for å presse deg til å løpe enda litt fortere, og enda litt lengre når, hvert fiber i kroppen skriker nei?

- For dette er det ingen fasit. Jeg har lest at Marit Bjørgen innbiller seg selv som en tiger og at hun også tenker rent teknisk: "ned og trykk, ned og trykk" hele veien for å blokkere ut andre tanker og for å gi fullfokus på det tekniske.   Det kan også være så enkelt som at du tenker/sier "kom igjen nå, 2 min til" "du er rå"  "du er best" osv.. Spytt ut oppmuntrende og positive tanker om deg selv.

Jeg har også hørt at Petter Northug tenker mye stygge tanker.. Akkurat hvordan, det vet jeg ikke.. men det kan kanskje være virkningsfullt for noen?  "Kom igjen din h**ball. Se å få fart på den støgge ræva di"

Uansett - Tenk igjennom HVA som trigger DEG.  Prøv deg gjerne frem. Vær den oppmutrende en dag? Vær "styggen på ryggen" som slenger møkka kommentarer. Og sjekk hva som ga resultater?!


                                                                                 Bildene er fra jeg løp 5km løp i sommer


Øvelser:

For å løpe skadefritt er det viktig at muskulaturen spiller på lag. Jeg tenkte jeg kunne lage et eget innlegg om styrkeøvelser du kan gjøre for å få enda bedre forutsetninger. Hvis det er noe du vil?  Si JA!! :)

 

 

 

 

 

Ps. Jeg har ikke utdanning som trener, og deler kun mine egne erfaringer og informasjon jeg har funnet via andre kilder.

Kilder jeg har brukt er videoer på Youtube, Stella tv, Shape up og egne erfaringer.

 

0

Når katten er borte...

 • Publisert 07.08.2015 kl. 23:00. Ligger i kategorien: Hverdag

danser musene på bordet! ;) I dette tilfellet er det foreløbig bare den ene musa. Nemmelig meg! Jeg passer nemmelig på å gjøre det jeg ellers ikke kan, når Joakim ikke er tilstede...sånn som å se på det jeg ellers ikke får se, som dette:Det blir alltid nedstemt!   Ikke tvil om hvem som er tv-sjefen i huset hvert fall;) haha

Ellers benytter jeg kvelden til å spise det jeg aller aller helst ønsker meg, tenne stearinlys. Lage hjemme-spa, se sex and the city eller andre typiske jentefilmer som aldri får se dagenslys så lenge han niholder på fjernkontrollen. hehehe

For å ikke henge ut Joakim noe mer, så får jeg prate om noe annet : sånn ble ukens treningsplan:Beklager et eneste stort rot! :P

Jeg har som du ser ikke vært like flink denne uken, og skippet styrke overkropp. Men sånn får det bare bli. Jeg vet at det ikke blir anledning til trening i morgen, og på søndag vet jeg at det er heeeelt uaktuelt. Vi snakker trooolig.... haaang....over. :D

Jeg har uansett gjennomført en deilig styrkeøkt på underkroppen i dag! Er helt klart dette jeg syntes er gøyest! ved siden av løping da.NÅÅÅ er det helg!!!! God Fredag!

 

 

Testet du forresten burger-oppskriften i dag? :D Hva syntes du?

2

Oppskrift - Saftig hjemmelaget burger

Jeg er så heldig å ha en mann av en verdensmester på hjemmelagde hamburgere.. De er SÅ digge at vi vurderer å kaste oss på burgertrenden å åpne egen sjappe. hehe

Uansett.. Lurer du på hvordan du lager en?  Fortsett å les ;)  Joakim deler sine "hemmelige" hamburger-triks og jeg forteller deg oppskriften på nybakte hamburgerbrød.


Til  10 små hamburgerbrød trenger du:

500 gram hvetemel/ 1ts salt / 1 ss sukrin / 1 pose tørrgjær / 2,5 dl melk / 1dl vann / 50gr smør / sesamfrø

Hvordan: Bland alle bake-ingrediensene sammen til en deig i kjøkkenmaskinen, med unntak av smøret. Til denne oppskriften lønner det seg med en kjøkkenmaskin og eltekrok. Elt deigen i ca 10 minutter på middelsfart. Etter dette deler du opp smøret i små terninger, som du en og en elter inn i deigen. (Bruk nye 5-10 min på dette så det eltes gradvis og godt inn) på de siste 5-10minuttene øker du eltefarten underveis, da vil deigen gradvis slippe bollen.

Dekk deigen med plastfolie, håndkle eller lokk og la den heve på et lunt sted i ca 30-60min. (Den skal bli dobbel størrelse)

Når deigen er ferdig hevet legger du den på et melete underlag og deler den opp i ca 10 biter. (spørs hvor store du vil ha dem. Vil du ha store brød del dem i 5) Trill dem til boller og trykke dem flate med hånden/ form dem til den hamburger størrelsen du vil ha. Når dette er gjort må du la dem etterheve i nye 30min.

Pensle brødene med lunket vann og strø over sesamfrø, om du ønsker.

Stek de på 225 grader i 10-12 minutter. Tiden kan variere etter hvor store/små du lager brødene, så følg med mot slutten. ;)

Denne oppskriften har jeg lært av Trine.

Til 5 Burgere trenger du:

600gr kjøttdeig / 2stk chili / 1 rødløk /  1 gul løk / litt vårløk / 3 hvitløksfedd / 2 eggeplommer / løkpulver / cayennepepper / chilipowder / salt  / pepper

 

Hvordan: Del chiliene i to og fjern stenene. Finhakk all løk og chili, så smått og fint du bare kan. Det er her mye av hemmeligheten ligger. Dette er en liten jobb i seg selv, men sååå verdt det, da det gjør at det flyter inn/går i ett med kjøttdeigen. Nam!

Jeg har ikke skrevet noe mål på krydderet da Joakim tar alt på øyemål. Prøv deg frem, men ikke vær redd for å bruke krydderet! Joakim bruker en del ;)

Tilsett til slutt 2 eggeplommer, så blander du alt i kjøttdeigen godt sammen.

Nå kan du forme dem til ønsket størrelse. (psst..  Det er lurt å tilpasse burgerne til brødet eller brødet til burgeren) Stek dem på middelsvarme i en panne eller legg de på grillen. Stek dem til de er forsiktig gjennomstekt. De skal på en måte beholde saftigheten, men likevel ikke være rå.

Vi legger noen ganger cheddar eller annen ost på også ;) naam.

Skjær opp salat, tomat, løk, eller annet tilbehør som du kan ha på burgeren når de er klare.

 

 

Her kommer forslag til to deilige hjemmelagde dressinger du må prøve..

 

Til classic Hamburger dressing trenger du:

1/2dl Creme fraiche / 1/2 dl majones / 1-2 ss chili ketchup eller chilisaus / 1 ts chillipowder / 10  skiver suragurker

Hvordan: Bland sammen creme fraiche, majones og chili ketchup. Smak til med chilipowder og hakk opp små biter av suragurken som du blander inn. Vips du er ferdig!

 

 

eller prøv denne

 

avokadodressingen, her trenger du:

3 dl Majones / 1 avokado / 3 fedd hvitløk /

Hvordan: Del avokadoen i to med en kniv. ta ut stenen i den ene delen og spar den. Ta ut avokadoen med en skje, og bland det sammen med majones i en skål. Bland det sammen med f.eks en stavmikser. Bruk en hitløkpresse og press hvitløken i.  Bland tilsamme alt sammen.  Avokadostenen kan du legge med dressingen dersom du ikke spiser opp alt og vil ta vare på det til en neste dag. Da skal det holde seg bedre.


 

 Håper det smaker ;)

 

4

en smell!

 • Publisert 06.08.2015 kl. 14:43. Ligger i kategorien: Hverdag

Auf! Jeg tror jeg har gått på en smell!

Ja,jeg vet jeg skrøyt sånn av meg selv forje uke, og startet veldig optimistisk i starten av uken.. men så møtte jeg veggen. Jeg har ikke fått trent igjen før i dag. Jeg har rett å slett overvurdert mine egen evner og min egen evne til å balansere energi og overskudd.

Det tar på å være i full jobb, trene, drive med hest og prøve å fungere som et oppegående menneske, ha et ok hjem, være kjæreste og ha fungerende sosiale antenner etter alt dette. Jeg klarer det rett å slett ikke.

Så trening har blant annet blitt nedproritert. Jeg må lage en plan. en strategi.. Noen tips?Fikk endelig trent igjen i dag da! Jobber halv dag, så da grep jeg muligheten.. 45min cardio og uttøying is done! ;D

2

Back on track!

 • Publisert 04.08.2015 kl. 10:06. Ligger i kategorien: Hest

Det er en ny uke, Vi er inne i en ny månende, og når jeg snakket om at hverdagen var tilbake i forje uke, så er den det virkelig nå. Astro er kommet hjem igjen på stallen, og jeg gleder meg til det kommende året. Endelig har jeg følelsen av at vi skal komme i gang. ordentlig. med trening for begge to! Jeg er så motivert og så optimistisk!Årest beitesessong har ikke vært den mest optimale i år. Astro fikk en dårlig start og senere har det bare ballet på seg med utfordringer på rekke og rad. Det siste var at han var blitt bitt av en annen hest IGJEN, og fikk kjøttsår. Heldigvis har det grodd fint, uten noen komplikasjoner og infeksjoner. pjooh!

Nå er han omsider tilbake i stallen på Nordtvet gård, og hverdagsrutinene startet opp for fult. Vi snakker hver dag i stallen, med møkking, ordning av for, stell og trening.

Astro - min 16år gammle vallak.Jeeeeg gleder meg! Vi må foreløpig vente bitte litt til da han ikke har fått satt på sko enda. Men tenkte uansett å starte opptreningen forsiktig. Før vi smeller til med helgetrening for Kjetil Skalleberg om 2 uker! Can't wait!

Astro, trenger forresten ny forrytter. Så om det kunne være av interesse HYYL ut ;)

Treningen på min side går fantastisk! Gjennomført forje treningsuke og plan med glans! Og kickstartet dagen i går med intervaller og styrke på mage og rygg. I dag får jeg en tvangsfridag, pga av at jeg ikke har rukket å vaske noe treningstøy. Ser det som positivt at jeg har vært så aktiv at jeg ikke har noe rent igjen! Men i dag tømmes skittentøyet og på'n igjen i morgen.  Hmmm.. lurer forresten på om det kanskje bli litt styrke hjemme i dag likevel?  Ble litt usikker. Kan jo trene i bare "trusa" der om jeg vil. haha.

alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits