6

Når fallgruven er stor

 • Publisert 30.09.2015 kl. 22:04. Ligger i kategorien: HverdagI noen tilfeller føler jeg det en noen situasjoner du ikke burde dele med andre. Slik som når du skal ta lappen, ha eksamen, dra på stevne, prestere på et løp, eller rett å slett som meg; når du har søkt på en ny jobbstilling!

Fallgruven er liksom så STOR, når alle vet at du skal og må prestere på noe. Og alle vil på et eller annet tidspunkt få vite om det, dersom du feiler.

 

IM JUST PUTTING IT OUT THERE:  På mandag søkt jeg på ny jobb! :O *bite av meg alle neglene*Tidligere i dag har jeg vært i byen å gjort noen ærender for helgen. ÅÅÅH som jeg gleder meg til å gi fra meg det jeg har ordnet!

Jeg har faktisk hatt hestefri i dag, så jeg og Joakim har laget hjemmelaget viltgryte i dag! Det har vært så etterlengtet! Jeg har tenkt på det i flere uker, og endelig er det en god porsjon med deilig hjemmelaget viltgryte nedi magen min.. mmmmh. Med selvplukket kantareller i!

Vi har poppet en flaske rødvin å koser oss som om det skulle vært lørda'skvelden. Haha! Med unntak av; Champions leauge kampen som ruller over tv'skjermen i dette øyeblikk.  Joakim har fått viljen sin.. Fordi jeg er sååå snill. ;) 

 

Ønsker deg en nydelig kveld.

5

Du skulle sett oss!

 • Publisert 30.09.2015 kl. 15:45. Ligger i kategorien: Hestetips

Føler det har blitt mye "periodeskriving" her for tiden. Først har jeg gnåla om at jeg har vært syk i noen dager, og nå blir det kanskje litt mye hest?

Men sånn er det nå engang, dersom jeg skal skrive om hverdagen min.

Men for å komme til saken: Jeg red for ny dressurtrener i går!! Vi har tidligere hatt fast uketreninger med Jeanne Von Barner, en dame jeg elsker å ri for! Det har derfor vært vemodig at vi nå måtte få oss ny trener. Den nye treneren våres heter; Tone Markussen. Jeg har bare mottatt varme ord om henne, og hun er godt kjent i hestemiljøet som dommer i dressur.

Dette var en merkelig time.. Positivt merkelig, vel og merke!! Det startet vel med at jeg hadde lyst å rive av meg håret. Hun ba meg gjøre det ene og det andre (velger å utelate faguttrykk for at du som leser skal skjønne) av signaler til hesten for å få han til å gå stødig. Uansett hva jeg gjorde, så ga det ingen effekt. Kokko i luken! - Ingen svar hos hesten. Jeg ble bare mer og mer frustrert og følte jeg ikke hadde noen kontroll. Jeg tenkte i mitt stillesinn at; "nå må du komme med noe mer! Noen nye hjelpemidler snart, dette er virkningsløst" Og tror du ikke dama gjorde NETTOPP det?!

HALLELUJA! For en hest jeg fikk!! :D Jeg har aldri opplevd han gå så gjevnt og stødig før. Samla og flott! Bare med ETT lite mikrogrep, og det var alt som skulle til!

Og det lærte jeg av Tone Markussen!Bildene er fra søndag og er tatt av av dyktige og flinke Marte Fjeld. Vil du ha bilder av deg og hesten din? Ja, da kan jeg anbefale henne på det varmeste!

 

#tonemarkussen #dressurtener #dressur  #nordtvedtgård

0

Helgetrening vol.2

 • Publisert 26.09.2015 kl. 17:24. Ligger i kategorien: Hest

Det var igjen tid for månedens faste helgetrening i dag. Vi rir for Kjetil Skalleberg, som har vært på det norske landslaget i dressur og vunnet internasjonale plasseringer i Grand Prix! Da snakker vi om en mann som har ridd på veldig høyt nivå!


 

Foruten om at min egen "helsetilstand" er helt jojo om dagen, så må jeg si meg utrolig fornøyd med dagens dressurtrening! Jeg følte meg fin da jeg red, og hesten som i starten ikke var helt "der", kom seg så fantastisk i løpet av økten. DET var utrolig MORRO!

 Jeg syntes nesten de beste timene er når de er som i dag. Når du starter med et utgangspunkt også kommer det seg sånn i løpet av økten. At du bare gjennom de 45 minuttene du jobber, så kan du både SE og FØLE progresjonen og FORANDRINGEN! Fysøren! Det er jo dette som er så morro med å ri! Ikke minst med å ri dressur. For en mestringsfølelse. :D

Jeg sitter med litt inntrykk av at noen i blandt rir for å "bevise" for treneren hvor "flinke" de..  Jeg skjønner følelsen, men jeg trodde vi red for trener for å bli bedre, få korrigeringer, tilbakemeldinger og ikke minst ros når vi gjør noe bra også. Det gjør i hvertfall jeg.

Og i dag var en slik dag!

Vi avsluttet med galoppfatninger i dag, og fyttirakkern som Kjetil, tvang meg ut av komfortsonen min. Jeg hadde nuuuull kontroll på hesteryggen. Haha. (Bare nevner at jeg har en travhest om ikke er "like" flink i galopp som andre hester)

 

Etter treningen og stallens gjøremål i dag følte jeg all puffen gikk ut av meg. Som å stikke hull på en ballong. Så nå er vi tilbake til "sykesenga". It suucks!

 

2

TACO-FREDAG

 • Publisert 25.09.2015 kl. 23:47. Ligger i kategorien: Hverdag

Skulle egentlig vært å spist taco med denne fine gjengen i kveldmen så er det denne formen min? Jeg fant det lurest i å bli hjemme..

Heldige meg som har en mann som kom hjem til meg med trøste-taco til meg (oss) , så jeg har fått litt taco likevel.Kvelden har gått fullstendig til avslapning i "joggedressen", Norsketalenter  på tv og selvfølgelig fredagens høydepunkt; Senkveld. Hehe. Joakim hater det programmet, mens jeg koser meg gløgg. Godt vi er litt forskjellige i bladt ;)

Formen er desverre blitt hakket dårligere igjen i kveld, så jeg er veldig spent på morgendagen og formen når den byr på helgetrening i dressur med Kjetil Skalleberg igjen. Jeg grugleder meg.

2

Når kroppen skriker nei, og hodet sier Ja!

 • Publisert 24.09.2015 kl. 13:46. Ligger i kategorien: Blogg

Vet du den følelsen når folk rundt deg begynner å fylle 30? Fyttigrisen.. Kjenner panikken tar meg snart. Da begynner man virkelig å bli VOKSEN!

Verre er det kanskje for den som faktisk fyller 30? I helgen var vi nemelig i 30-årslag igjen. Kjempe hyggelig! Gøy å feire og jeg elsker virkelig å gi bort gaaver. Det er så STAS! Så håper jubilanten selv ble glad. Bursdagsbarnet, vi var hos har også nylig flyttet inn i sitt første hus med sin kjære samboer, Linn, så det ble en dobbel feiring: 30/innflytting. Alle rundt oss begynner liksom å bli så "voksene", med hus, folkevogn, hund og beibiser på alle kanter. Selv føler jeg at jeg er litt på stedet hvil. Det er litt leit, men jeg har mange fremtidsplaner i kikkerten og jeg har ingen hast med å nå de. Livet får bare gå sin gang, og tiden min vil komme den også. Først å fremst vil jeg prøve å få høyere utdanning på plass. Det gleder jeg meg til!


Har du møtt jåsspeis 1 og 2?

Var ikke mangel på servering. Jubilanten selv har lagd PUNSJ. mmmmh og vi fikk servert nydelige små tapasretter. og KAKE!

Joakim, har alltid vært ekstremt glad i øl, og spesielt i IPA. Det har egentlig aldri fenget meg no særlig, før NÅ.... Plutselig har jeg fått helt hangup på Grünerløkka brygghus sin IPA.

Frua sjøl begynner å bli blid som sola ser du.. heheTror jeg og Joakim først kom oss i seng kl 06.29 søndags morgen. Ville tilstander!  Fester jo som om vi fortsatt tror vi er 20? Noe kroppen beviste dagen etter at den absolutt IKKE er.... :P Aldri vært så dårlig i hele mitt liv.  Men vi måtte jo faktisk gå heeelt hjem til moren og faren til Joakim og da.. som er et stykke. ;P  Bare for å forsvare tiden på døgnet.

Takker uansett for en hyggelig kveld og feiring!


P:S

Formen i dag kommer seg overraskende utover dagen.. håper bare at dette går rette veien! :) Så jeg blir 100% frisk og rask.. helst før helgen.

2

Dekket dagsbehovet

 • Publisert 24.09.2015 kl. 08:33. Ligger i kategorien: Hverdag

God morgen!!

 
Vet du hva? Jeg har klart å komme meg på jobb i dag også!

Passe stolt over det altså..  Lå lenge i senga i går, og ikke fikk sove pga tettnese og noe som kjennes ut som øreverk pga alt trykket inne i hodet.  Jeg lå bare å ventet på at min reddende engel: Joakim, skulle komme hjem med nesespray til meg <3

Og det gjorde han. Takk og pris.

 

I dag har jeg trykket i meg noen Paracet. Nesesprayen er med meg hvor enn jeg går, og jeg har dekket dagsbehovet for te og snytepapir for å holde gjennom arbeidsdagen ;)

Måtte din dag bli bedre enn min ;)

6

den tiden av året

 • Publisert 23.09.2015 kl. 20:02. Ligger i kategorien: Hverdag

usj.. jeg hadde sånn gledet meg til denne dagen..

Jeg jobber "tidliguke" og skulle møte Henriette på en kaffe etter jobb.. vi har ikke sett hverandre på årevis, så det så jeg virkelig frem til!

I tillegg skulle min kjære savnede venninne Ellisiv, komme på middag til meg nå i kveld. Jeg har lenge gått å fått vann i munnen av å tenke på hjemmelaget jegergryte. Og det skulle jeg liksom diske opp med i kveld. Pluss å trå til med en god vin.Dessverre så har både jeg og Ellisiv blitt syke :( ÅÅÅHe er det ikke typisk? Jeg har jo akkurat vært dårlig! Eller.. egentlig tror jeg at jeg aldri har blitt ordentlig bra igjen? Så nå får jeg igjen for den!

Jeg har hanglet meg gjennom arbeidsdagen i dag. Etter beste evne - og jeg klarte det!!

Men jeg har måtte avlyse alt annet :( Jeg er helt kjørt.

Nå har jeg bare bodd på sofaen siden jeg kom hjem med snytepapir, pledd, og te... bøtter med te. Så håper jeg at jeg kommer meg på beina igjen til i morgen. 

Joooakim... jeg trenger sykepleier? *dådyrøyne*  og en nesesprsay er du snill? 

 

0

fravær og matstreif

 • Publisert 15.09.2015 kl. 00:49. Ligger i kategorien: Hverdag

Jeg har de siste dagen vært litt fraværende. Det skyldes flere ting, men mest av alt fordi jeg har vært dårlig. Jeg er heldigvis mye bedre nå, selv om det henger litt igjen.

Lørdag formiddag klarte jeg endelig å karre meg ut av døra igjen. Det var jeg veldig glad for! Jeg var så redd for at jeg skulle gå glipp av Oslos store matbegivenhet, nemlig Matstreif, nede ved Rådhusplassen og Aker Brygge. Her samles norsk mat-og drikkekultur fordelt på 89 stands fylt med alt fra bakst, drikkevarer, kjøtt, fisk, frukt, og grønt.

Vi fikk gleden av å smake på utrolig mye godt! Og jeg er sikker på at jeg kunne rulle hjem igjen. Mat er noe jeg er utrolig glad i og veldig opptatt av. Jeg ønsker å støtte norske produsenter/bønder og elsker tanken på kortreist mat. Og nettopp det fantes det flust av på Matstreif! Jeg handlet med meg noen godsaker hjem også ;)Er det en ting jeg kan peke finger på, for selve opplevelsen så er det at det er aaaaaalt for mye folk der. Er nok stor sannsynlighet en kjempe fordel for omsetningen til produsentene, som igjen er tommelopp! Det er gledelig å se at Oslofolk interesserer seg for norsk-produsert mat. Dessverre er køene så lange og knuffetendensen så stor at for en sliten og redusert kropp som min ikke hadde mye igjen å hente. Da var det MYE hyggeligere å tusle bortover bryggekanten mot Tjuvholmen og Bryggetorget. Der var det både hyggelig øl-servering og på veien bort hadde blant annet Holisten stand, hvor jeg spiste deeeeeilig økologisk gresskarsuppe i fred og ro. mmmh. Hvis noen av arrangørene noen gang skulle lese dette, så håper jeg dere "tar" litt mer plass og lager litt mer luft mellom bodene ;) Tror det vil skape bedre flyt og bedre opplevelse.

 

 

I kveld har jeg hatt hestefri. Jeg og Joakim har vært i valglokalet å stemt i dag.  Vi har avsluttet kvelden med forsinket fredagstaco. Haha. og fulgt med på valgsendingen på tv. Spennende!

Jeg syntes det har vært veldig vanskelig å stemme ved dette valget. Det er første årest jeg stemmer ved et kommunevalg i Oslo, så det har vært en del lokalsaker å sette seg inn i. Likevel har jeg hatt EN hjertesak i år - NEI til søndags åpnebutikker. Jeg er så langt fornøyd med valget jeg har tatt.

Nå er det straks god natt på meg.  Håper jeg ser deg snart igjen <3

#matstreif #kommunevalg #kortreistmat #mat

1

KLESKRISE!

 • Publisert 10.09.2015 kl. 17:36. Ligger i kategorien: Outfits

 

 ok... Nå overdriver jeg...

 

Jeg er vel som mange jenter flest - utrolig opptatt av, og glad i klær. Jeg elsker å handle dem, og å fylle klesskapet med noe nytt!

De siste årene, som jeg har eid egen hest, så har det ikke vært en hemmelighet at det er der så å si ALLE pengene mine går, etter som jeg betaler på det helt alene. Det betyr at jeg sjelden handler nye sko, klær og generelt nye ting til meg selv. Det er selvfølgelig et valg jeg har tatt selv.

Jeg har i disse årene stadig siklet på alt nytt som kommer i butikkene, og drømt om å kjøp meg både det ene og det andre. Likevel har jeg stort sett klart å være fornuftig å overtalt meg selv med at jeg har nok. Jeg har klær til å ha på kroppen, jeg har det som er nødvendig og det jeg trenger. Det er ikke så viktig at jeg har akkurat den jakka eller den buksa som er trendy akkurat NÅ..

Selv om jeg går å sikler på de nyeste tingene, abonnerer på Det Nye og blir foret med de samme fine sakene som mange andre jenter på min alder, så er det en ny tanke som har poppet opp i hodet mitt mer og mer. En tanke jeg begynner å like.

Jeg tror den er inspirert av min fine og fargerike venninne:  Ida.

De siste gangene jeg har sett henne har hun alltid på seg noen rare, annerledes, fine og fargerike klær. Ikke sånt som du finner  på Bikbok, Gina Tricot, Acne, Høyer osv..

De er nok rett å slett hentet fra Tradeday, Fretex o.l  Gjenbruk hvis jeg skulle gjette. De er ikke "moteriktig"  etter sesongens trender i butikken heller. MEN hva gjør vel det?

Jeg synte hun, og alle andre som har "egne" klesstiler, de som har noe som ikke er som alle andre har er sååååå MYE MYE mer spennende!!

Selv om jeg personlig ikke ville hatt akkurat den stilen fult og helt har det gitt meg masse inspirasjon til å være litt annerledes! :)

Jeg har en liten pågående indre debatt med meg selv.. For jeg syntes jo alt i butikkene er så fint!  Jeg vil likevel ikke være som alle andre. Jeg er så lei av å se det samme på andre jenter dag ut og dag inn. Jeg ser at flertallet av jenter i dag kler seg som uniformerte "Bikbok-jenter".

Jeg vil bare være som meg,jeg.

Jeg har bare ikke blitt helt enig med meg selv enda, hva som er "stilmessig-meg". Og ikke vet jeg om jeg noen gang kommer til å finne ut av det heller. Det vil tiden vise. Jeg skal uansett begynne å gi litt mer F...  Bruke det jeg har, det jeg vil og tørre å være litt vågal igjen.


 

For dette er forresten meg som 16-åring. DEET hadde du vel aldri gjettet?
eller hva tenker du?

6

Livet

 • Publisert 08.09.2015 kl. 22:36. Ligger i kategorien: Blogg

Nå ligger vi som to slakt i hver vår ende av sofaen, Joakim og jeg. Dagen i dag har vært så bra! Og jeg ligger her å tenker over hvor takknemmelig jeg er for livet

I de siste to ukene har det vært flere hendelser som har gjort sterkt inntrykk på meg, som har fått meg til å reflektere over sårbarheten i livet. Over hvor fort ting vi tar forgitt bare kan endre seg i løpet av noen sekunder. Eller mennesker vi kjenner og bryr oss om blir borte.

I dag hendte det ikke meg! Men i morgen kan det.

 

Kjære Bente, Anniken, Roland, Ina og Ronja. Jeg er så glad for at dere er her.4

A good morning

 • Publisert 08.09.2015 kl. 13:09. Ligger i kategorien: HverdagHei til deg! Fordelen med å ha en fridag sånn her midt i uka er mange! En av dem er gleden av å kose seg med en god og lang frokost. Ny kvernet kaffe! Og noe av det beste jeg vet er druer & gulost på fersk brød eller rundstykker. Har du prøvd det før?

Jeg skulle egentlig vært ute av døren for lengst for å trene, men da Joakim uforventet ble hjemme i dag utsatte jeg treningen for en hyggelig morgen sammen. Det er jo ikke hverdagskost å kunne unne oss sånt midt i uka! ;)

Selv om jeg har vært våken noen timer allerede og Joakim for lengst har begynt å jobbe med skole, har jeg bare sløvet rundt i morgenkåpen med en kopp te, sett igjennom litt bilder, vasket litt, stelt meg og nå har jeg begynt på lunsjen - cottagechees med kesam og hjemmelaget granola. Nam! For jeg får vel snart svinge meg å hoppe inn i treningstøyet.

Senere i dag skal jeg i stallen. Solen skinner og jeg gleeeder meg. I dag har jeg ingen planer om å stresse - bare nyte.

 

Håper du får en fin dag!

4

Høstens sopp!

 • Publisert 06.09.2015 kl. 23:20. Ligger i kategorien: Hverdag

Nå blir det kanskje litt vell mye skog og kratt! - Men det er jo tiden for det er det ikke det? Høsten er jo i full anmarsj.


 -Mushrooms, Mushrooms, Mushrooms-

Vi har vært på sopptur i dag. Dessverre er det ei som ikke har lært seg å sjekke batteriet etter sist bruk, så kameraet var selvfølgelig helt flatt da vi kom frem. Fikk ikke tatt et eneste bilde med kameraet. Kjeedelig..

Derfor får du gleden av å se bilder fra fjorårets sopptur i stede!Fant en del kantarell i dag - det var gøy! Drømmer fortsatt om den dagen vi finner et helt område fult av dem, men det får vi ha til gode. ;)Fikk likevel med oss litt hjem! Sam, var med på tur i år og. Morro å se at han koser seg sånn når han får løpe fritt. Koser meg forsåvidt veldig selv også - Foruten om siste soppturen jeg og Joakim hadde i fjor. Da endte jeg opp som et hjortelus-reir, og fant en drøss av de i håret da jeg kom hjem. Daaauer av tanken! Var såå sykt nasty!

Kvelden i dag ble heldigvis avsluttet hjortelus-fri, og med en forrykende landslags kamp på tv. Er ikke ofte jeg bryr meg om sånt, men i dag var det veldig morro! Norge vant 2-0 mot Kroatia. Det er stas!  I morgen er det derimot andre boller og jeg må veldig veldig tidlig opp. Jeg gleder meg sånn til å starte uken med nye ark. Denne uken har vært så pinlig dårlig på treningsfronten. 

Vi ses plutselig ;)

 

2

Nordmarka

 • Publisert 04.09.2015 kl. 16:45. Ligger i kategorien: Reiser

Tenkte endelig å få vist dere bilder fra årets telttur. Det er allerede to uker siden, så det er virkelig på tide! Nå som det er meldt litt bedre vær for helgen også, kanskje det kan inspirere til en liten høsttur?


Å dra ut i skogen på telttur er som jeg tidligere har sagt noe av det beste jeg vet. Her er det ingen klokke eller avtaler som stresser. Ingen jag. Stillhet - det eneste du hører er evt en flue eller et insekt. Kanskje du hører et vak eller to fra fisken i vannet. I år var vi så utrolig heldige med været også!


Her kommer et drøss med bilderNår jeg først skal ut på en tur, har jeg lyst at det skal være "litt" tur også.. Gjerne med noen timers marsj for å komme frem til destinasjonen. Den behøver ikke å være såå lang, men helst litt lengre enn en time for å si det sånn. Minst 2 timer og gjerne 3 tenker jeg. Du skal streve litt for å nå "målet". ;)

Desto digger og bedre blir det  jo når du kommer frem!

Jeg fikk virkelig ønsket mitt oppfylt  denne gangen for å si det sånn! Vi var egentlig på tur til et kjent fiskevann, men underveis på ferden fant vi ut at vi ikke var så langt unna et annet vann vi hadde hørt om. Dit kan vi dra tenkte vi og snudde retning....Vannet fant vi frem til , men det var ikke heeelt deeet vi hadde sett for oss. Rundt hele vannet var det kratt, myr og siv langs vannkanten og ikke en eneste plass å slå opp teltet på.

Sultene og små slitene som vi var (varmt var det og), så ble jo stemningen litt små irritabel da vi hadde saumfart omtrent hele runden rundt det dærre forbaskade vannet. Det var ikke et eneste sted å slå opp teltet. Hehe.

Så da var det bare å snu igjen, og finne veien tilbake til det vannet vi i utgangspunktet skulle til. Haha! En god gåtur ble det hvertfall! Og ALDRI har det vært deiligere å komme frem (foruten om lange marsjer I Forsvaret)

Det første vi gjorde var å skremme bort fisken!!!  :Varme, svette, skrubb sultene, slitene og litt leie  - Da gjorde et kaldt og forfriskende bad susen! Dessverre tror jeg vi skremte bort all fisken, for jeg fikk ikke en eneste en..

Endelig tid for litt mat og kaffen var såklart med!  Maten smaker sååå sykt godt når du er ute sånn her.
Joakim er fornøyd med å være på tur! Han koser seg med å trakte kaffen i solnedgangen.Litt utpå dag 2, gav jeg opp fiskingen.. Da har jeg prøvd sent, som tidlig og midt på dagen uten et eneste napp! Så jeg fant ut at jeg heller skulle jakte blåbær:

mmmmmh de var såååå SYKT gode!Før vi pakket ned telt og rettet snuten hjemover igjen tok vi et siste langt bad og koste oss i solen. Selv om vi bare var borte en natt, kjentes det ut som det hadde vart en hel uke når vi kom hjem igjen. hehe.  Tiden får virkelig en annen verdi når man er ute i naturen.

alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits