0

Min favoritt på mathallenI går dro jeg til mathallen etter jobb for en etterlengtet date med årets første fårikål. Det var såååå godt!  Den ble inntatt på selveste Holisten, som er en ren økologisk sjappe på Mathallen. Alt de lager, serverer og selger er økologisk. Og dette stedet er uten tvil blitt en av mine favoritter der inne.

Ellisiv og jeg satt der å slurpet i oss den gode maten de servere der, og fikk oss en smothie hver som dessert. Jeg vet ikke hva det er, men frukten der smaker så utrolig MYE bedre enn annen "ikke økologisk" frukt. You should try it!

 Du risikerer å møte på denne sprudlende, energiske og fargerike jenta! Fine Ida. Hun er, sammen med Karoline, eieren og hjernen bak Holisten.

Det som er så deilig her er at du spiser med så utrolig GOD samvittighet. Her er alt økologisk, og alt er basert på gjenbruk. Selvsagt ikke maten... men bestikket, serviset, bordene, møblene. De selger ting i løsvekt, så du kan ha med egen emballasje. Ta med deg brukte syltetøyglass f.eks, å fyll opp med det du måtte ønske.

Du kan mikse og trikse din egen salat og vite at alt er økologisk. Fri for kjemikaler og sprøytemidler.  I tillegg servere de hinsides gode supper, som hvertfall på denne tiden av året passer perfekt.

I tillegg til løsvekt kan du velge ut frukten du vil ha, og lage din egen smoothie eller juice. Joakim var temmelig ståka på den han fikk her!

Måtte selvsagt ta med meg noe hjem også:4 appelsiner og en avokado. Nå skal det smoothes i heimen, med det nye kostholdet ;)

Ellers i kveld har jeg vært så heldig å komme hjem til ferdiglagd middag av drømmemannen <3 Og nå sitter vi her, Joakim og jeg klare for å innta fredagskvelden og se på Senkveld. Justin Bieber.....

 

#Holisten #Mathallen #økologisk  #gjenbruk

0

Aldri fornøyd

 • Publisert 29.10.2015 kl. 11:42. Ligger i kategorien: Trening

Don't worry! Im alive! selv om det har vært stille på denne fronten.

 

Baking ble det på fredag, men da jeg søndag formiddag oppdaget at buksen som passet så fint i våres ikke lenger gikk over lårene mine, ble bakeverket slengt rett ned fryseren. Og der tenker  jeg de skal få bli en god stund. HELT nederst.

Nå er det tilbake til kaloritelling, matplan, matdagbok og strengt regime frem til jul. Så får vi se om dette gir noen effekt?Jeg har stortsett tenkt at jeg kan spise det "jeg vil", i normale mengder så klart, så lenge jeg er så aktiv som jeg har vært. Men nå er jeg jo ikke så aktiv lengre, og da betyr det kanskje at jeg må være mer bevisst på matinntaket?Jeg husker året jeg raste ned 10kg. Da var jeg på kanten til å være for tynn og hadde null energi. Men skulle så gjerne vært en mellomting. Jeg sier ikke at jeg er tykk, i fare for at noen skal missforstå. Men jeg merker jeg aldri blir helt fornøyd med min egen kropp. Hvorfor skal det være slik?


Dette er fra i sommer hvor jeg sikkert veier 10kg mer... å nå veier jeg sikkert 15.

Jeg har desverre ikke svarene. Noen mener at man bør jobbe med seg selv og med sin egen selvtilitt. Det ligger nok kloke ord i det. Desverre tror jeg den veien er lang, så i mellomtiden velger jeg å prøve meg frem på matfronten også.

0

Pumpkin spice latte

 • Publisert 23.10.2015 kl. 14:40. Ligger i kategorien: Hverdag

HEI Fredag! Tenk at i dag er det allerede helg for mange av oss, inkludert meg selv. Den tanken gjør meg veldig glad!

Når jeg våknet kl06 I dag var ikke kroppen lett å hale med seg.. Det var vel forsåvidt ikke hodet heller når jeg tenker etter.. I need weekend!

I går møtte jeg Joakim, på Stabucks etter jobb. Jeg hadde siklet på Pumpkin spice latte så lenge nå, at jeg måtte få med meg noen til å teste denne herligheten, Men FY så skuffet jeg ble! Bare hør på navnet: Pumpkin spice latte, de ordene smelter liksom litt på tungen din. Det høres så godt, varmt og behagelig ut på en kald og gufsen høstdag.

Men neida! Dette er det ekkleste kaffe-klisset jeg har drukket i hele mitt liv. Der var det ikke mye spice, men kvalmende ren sirup! Og jeg er av typen som lett kan ha sukker og klisserier i kaffen min.

 

NEI.. Starbucks! Det er nok leeeeenge til jeg tar turen innom dere igjen. Joakim også fikk en forferdelig dårlig americano.

 

Senere bestemte vi oss for å spise middag ute i går. Det ble en heftig burger på hver av oss. og vi rulla oss hjem til tv-skjermen.

Egentlig var planen å bake litt, men da vi kom hjem kjente jeg hvor sliten jeg var og det ble med en frisk smoothie til kvelds i stede. ;)

 

Hvem vet? Kanskje jeg tar frem bake-skills'a i kveld i stede...

1

Duracell-hest

 • Publisert 20.10.2015 kl. 21:45. Ligger i kategorien: Hest

Har akkurat komme hjem og inn i varmen igjen etter noen forfriskende timer i stallen... Digg! Astro, var super sprek i dag, så følte ikke jeg fikk så mye ut av rideøkten med han i dag.. jaja. Alle dager kan jo ikke være like bra. Det ble mest til at han var en duracellhest som rasa rundt på banen med rullgardina nede. Kokko i luken? - ingen svar.

Det er uansett alltid deilig å være i stallen på dager hvor man har fri. Finnes jo ikke noe som er mer utkoblende enn det!

Resten av kvelden går med til litt enkel middag, også skal jeg begynne på.....  hold fast...

JULEGAVER!!! *hoppe av glede*

Noen vil kanskje si at det er litt tidlig, men IKKE for meg! Jeg har jul på hjernen allerede og gleder meg som bare det!

 

Vi ses gode du <3                                                                                                        PS: foto er tatt av dyktigste; Marte Fjeld.

 

4

INSTAGRAM @alouise.blogg

 • Publisert 20.10.2015 kl. 16:29. Ligger i kategorien: Blogg

Husk at du kan følge meg på instagram om du liker bloggen ;)

Tror ikke det er så mange som vet om det, men her får du et lite hint om at den finnes.Her kan du holde deg oppdatert på når det kommer nye innlegg, + at det dukker opp andre bilder der som aldri har blitt publisert på bloggen. Just so you know ;)

 

Du vet hva som gjør meg glad? :D:D:D

12

Antrekk - høst

 • Publisert 20.10.2015 kl. 13:50. Ligger i kategorien: Outfits

Innlegget inneholder annonselenker

Det tok meg visst en hel uke å vise dere noe av det nye jeg handlet i forje uke. Her er antrekket jeg hadde på meg lørdag kveld, da jeg og godeste Ellinore var ute å spiste på Aymara like ved Solliplass.  Der MÅ du spise! Det er noe av det beste jeg har fått servert på norsk jord. Videre gikk kvelden til Verite, like ved Latter hvor de servere de heftigste og deiligste drinkene du kan tenke deg. Gutta i baren gir deg alltid bra service! ;)


Kjole HER, Sko HER, Kåpe fra Ricco Vero, Veske HER


 

Kjolen og skoene kostet bare 800kr totalt. I tillegg handlet jeg et skopar til, som jeg kan vise ved en senere anledning + to singletter. Alt for den hele sum av 1300kr. Det er vel ikke så ille? :D *happyface*

Senere i dag står stallen på planen. Jeg har nemmelig FRI i dag! :D

Hva syntes du om antrekket?

9

Treningsglede

 • Publisert 19.10.2015 kl. 14:35. Ligger i kategorien: Trening

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det eller i det heletatt tenkt over det, men har du savnet noen innlegg om trening i det siste?Det har jeg!  Men det har seg sånn at jeg har "sluttet" å trene. Jeg trodde aldri i mitt "voksene liv" at jeg skulle si, tenke eller tro at jeg skulle prioritere det vekk. Jeg elsker jo å trene! Det er jo så gøy!Dessverre har det blitt sånn at treningen for min del har blitt mer utmattende enn energigivende. Med alle dagens gjøremål, fulltidsjobb, og en hest som krever like mye energi som en treningsøkt, sier det seg selv at en treningsøkt i tillegg til at du skal fungere sosialt 5 til 7 dager i uken, så går i hvert fall energibanken min i underskudd. Døgnet har ikke nok timer til at jeg klarer å rekke alt, og det går til slutt løs på søvnen og alt ble tilslutt en ond sirkel. Det var først når jeg ble dårlig at jeg forstod at dette var kroppens måte å si ifra på.   Jeg er jo et menneske som vil være med på alt, og få med meg alt, men det har også sin pris.

Etter å ha vært nedbrutt i 2 uker, og gradevis bygget meg opp igjen har jeg skjønt at jeg må velge vekk noe og heller gi alt på det ene. Da er det ikke tvil om hjertestenen min, Astro er den som fortjener all min energi. Han er jo nesten en personligtrener i seg selv ;) Ikke bare at jeg føler meg bedre, mer uthvilt og glad, men jeg har det SÅ mye gøyere nå også!

Jeg har jo ikke gitt opp treningen på livstid, og jeg er fortsatt fult aktiv hver dag. Men med tiden vil jeg nok sakte begynne å trene litt igjen ;)

3

Fredagslykke!

 • Publisert 16.10.2015 kl. 21:38. Ligger i kategorien: Hverdag

VET du hva?!

Jeg har vært på annengangs intervju i dag! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme videre etter første intervju. Jeg var så sikker på at jeg hadde driti meg ut og svart alt for dårlig på alt, men HEI! Det viste seg at jeg tok feil...  Nå kan jeg bare krysse fingrene og håpe på at de vil ansette meg i stillingen. *hååååpe*

Jeg er så ufattelig energisk og GLAD i dag! Jeg kjenner jeg snart svever i taket av lykke og glede... Skulle nesten tro jeg hadde tatt noe, men det er nok bare ren lykke over en fantastisk dag.

Noen grunner til dagens lykke:

 • Fredagsrosene fra sist helg er fortsatt like FINE! 
 • Våkent  utrolig opplagt og hatt en fantastisk, og stressfri morgen.
 • Kom videre på intervju, når jeg trodde løpet var kjørt etter første.
 • Kort arbeidsdag, med hyggelige kollegaer.
 • Sett at verdens beste hest har det fint <3
 • Kom hjem til ferdig lagd pizza av verdens fineste mann, Joakim. Ingenting som hjelper like mye på humøret som det!
 • HEI! Det er fredag! OG gullrekka på tv. Min favoritt i rekka:

 Fikk aldri vist dere hva jeg handlet.. men vær tolmodig med meg.. Jeg vil sånn vise deg :D I morgen skal jeg ut å spise med Ellinore og Ida, og det er en perfekt anledning til å ha på seg noe av det nye ;D Hurra!

Håper du har en like nydelig fredagskveld!!  Hva gjør du egentlig i kveld? :)

3

En forlengelse av helgen

 • Publisert 12.10.2015 kl. 23:39. Ligger i kategorien: Hverdag

Titter en liten tur innom for å si hei og god kveld. På mandager har jeg stortsett stallfri, og i dag var intet unntak.  Desverre, eller gledelig, jeg har ikke helt bestemt meg enda.. Så er det slik at kombinasjonen: Ane, uten en plan og tid til gode, endte opp med å: svi av alt for mye penger på shopping i dag. 

Skal se om jeg får vist litt av handelen i morgen. Fant noe lekkert! ;D

Ellers har kvelden gått med til å kose oss med dette:

Vi spiste noe super digg til middag i dag. Joakim og jeg. Holy molly! Indisk-taco vri :) :O Byttet ut tortillalomper med nanlomper, tacokjøttdeig med mangomarinert svin, rømmen med hvitløksdressing og grønnsakene er byttet ut med noe bittelitt annerledes enn det vi normal har til. Super digg var det!

Fine fredagsrosene mine fra helgen. Håper du holder hele uken: 

Mandager har liksom blitt en sånn ekstra helgedag for oss den. Siden jeg ofte er i stallen til sent på fredagskvelden, så blir liksom mye av den kvelden borte. Da er det koselig at vi kan gjøre noe hyggelig og spise noe godt sammen på en dag som denne istede ;) En forlengelse av helgen <3

 

 

usunn... kremt.. ja jeg vet. 

 

3

Verdens beste fortjener roser

 • Publisert 12.10.2015 kl. 00:23. Ligger i kategorien: Hverdag

Vært å feiret verdens fineste mams i dag. Hun hadde laget noe så utrolig godt som en hel elgstek, med hjemmerørt tyttebærsyltetøy, fløtesaus og bakte grønnsaker. Vi var så sultene, og det var så godt at jeg glemte helt å ta bilde av det. For mørere elgstek skal du lete lenge etter!

Gave og stor bukett med roser må jo selveste bursdagsjenta få!

Jojo, er med! Tror hu var litt misunnelig på den steka.. hehe


Gutta følger med på fotball... Kvalifisering til EM, har jeg skjønt?

 

Trilla oss hjem i halv 10 tiden, og siden har jeg og Joakim ligget som to slakt på sofaen. Vi har spist så mye god mat. Og nå er vi helt klare for kvelden. Har hatt en så fin dag i dag, med familien min og Joakim.

 

God natt, fine du <3

2

usannsynelig digg frokost!

GOD SØNDAG! :DHer har frokosten gått inn på høykant. Vi har spist de diggeste smørstekte toastene, fylt med cheddar. Jeg og Joakim har et tett program i dag som muligens inneholder mye god mat og spising. Yey!

Vi skal innom gamle jobben min, Bighorn og senere feire min mor, som hadde bursdag på torsdag. Da kan jeg tenke meg at vi blir servert et herremåltid som alltid.  Gleder meg! Skal bli godt å klemme litt på mamman min også ;)Oppskrift på disse deilige, smørsteke toastene finner du her. De er kanskje ikke de sunneste i gata, men FY SÅ DIGGE!

Men nå venter Astro, på meg i stallen..

Kanskje vi ses i kveld?     Håper det!

0

Den høstbrisen..

 • Publisert 06.10.2015 kl. 20:48. Ligger i kategorien: Hestjeg skrev så pent om i går, har røska meg i kinnet i dag! FYY så kaldt det har vært! 

Uansett vær:

Knoll og Tott har ridd på tur i dag! Var en sprek herremann jeg hadde med meg må jeg si! Vi har travet sidelengs,  trippet, små steilet, rasa, og rygga. Alt bare fordi han fikk hele 2 dager fri nå i helgen. Og enda han var på 2timers ridetur med forryttern sin i går? Jeg tror denne tassen begynner å komme seg jeg! Det er gledelig! Kommunikasjonen begynner å bli finpusset, kondisjonen bedre, og nå mangler vi bare at musklene skal komme! 

 
Foto: Marte Fjeld

Det har vært deilig å koble av hjernen litt på tur!  Nå venter jeg bare på at Joakim skal komme hjem. Han har så å si bodd på skolen den siste tiden pga en stor skoleoppgave. MEN i morgen skal den leveres, og jeg får forhåpentligvis tilbake samboeren min. HURRA! 

 

pssst i morgen er dagen jeg skal i intervju.. *bite negler*

8

Dåp - hent inspirasjon fra denne dama!

 • Publisert 05.10.2015 kl. 22:15. Ligger i kategorien: BloggHer kommer et lite bildedryss fra den fantastiske dåpen i går. Selve seremonien foregikk i Hovin kirke ved Jessheim. Det var en flott sermoni, med døpevann fra Jordan i dåpsfatet og en utrolig dyktig og "moderne" prest. Høsten viste seg fra sin beste side, med solen skinnende høyt på himmelen. Det kunne rett å slett ikke bli bedre?


-Gavebord, dåpskake, cupcakes og borddekorasjon -


Dåpsfesten var så utrolig lekkert dekorert med en gjennomgående sjarmerende stil. Har du sett no så fint? Jeg vet hvem jeg skal "ansette" hvis jeg i fremtiden skal holde dåp.

Cecilie??  *englefjes* hehe

Alt fra bordkort, blomster, lys, bordpynt, servietter, kake, cupcakes.. you name it! Denne flinke dama har tenkt på alt.

Også den nydelige kaka! Er så utrolig takknemlig for at jeg har fått lov å ta del i denne dagen. Til søteste lille snuppa <3

Takk for at jeg fikk komme.


Ellers: I kveld har jeg gjort alt annet enn jeg egentlig skulle.. hehe. Jeg gruer meg til den dagen jeg evt blir student. Jeg merker at konsentrasjonen ikke er på like høyt nivå. I hele kveld har jeg prøvd å lese, øve og forberede meg på det som skal skje til uken, men jeg sporer liksom hele tiden av.  Jeg har ihvertfall fått laget dette innlegget til dere ;)

Nå skal jeg virkelig skjerpe meg å gå tilbake til forberedelsene noen runder til, før jeg skal klemme godt på puten i sengen. Ha en nydelig kveld.  Håper du liker dåpsbildene og at de kan være til inspirasjon. Cecilie har virkelig øye for sånt. 

5

Monday snack

 • Publisert 05.10.2015 kl. 17:44. Ligger i kategorien: Hverdag

Sitter nå å nyter en liten utendørs pause. Sola skinner og jeg hadde ikke samvittighet til å la denne muligheten forsvinne!


 

Jeg nyter en deilig kopp te, hører på stillheten, kjenner høstens bris stryker meg på kinnet. Jeg skal spise et mellommåltid bestående av vaniljekesam, toppet med hjemmelaget kokkosgranola. mmmh.. En stor favoritt!

Egentlig skulle jeg i stallen i dag hvor jeg hadde en avtale med hovslageren til Astro. Men så har jeg jaggu meg en så snill og iniativrik forrytter at hun likegodt tok på seg hele oppgaven. Hærlig!

Nå skal jeg straks rette fokus på andre gjøremål, men FØRST...


 

må jeg bla litt og kose meg med dette bladet! Jeg har jo aldri tid til å åpne de lengre..

 

#detnye #hjemmelagetgranola #høstvær

2

cupcakes på en søndag

 • Publisert 04.10.2015 kl. 22:36. Ligger i kategorien: Hverdag

Her er en liten smakebit på hva jeg har brukt store deler av dagen min på:Jeg har vært i dåp! Til søte lille Aurora Cecilie. Det har vært så utrolig koselig å fått ta del i denne lille frøknas dag. Jeg gleder meg til å vise flere bilder fra dagen litt senere.

Cecilie, min bestevenninne, hadde dekorert og pyntet så fint! 

Ellers har kvelden bare gått med til å spise litt middag; laks og grønnsaker. Jeg tror jeg har spist kaker og cupcakes for et halvår frem i tid! Så det måtte bli noe sunt.

Farmen har surret over tv-skjermen, mens jeg har prøvd å forberede meg så godt jeg kan til uken. Jeg skal på jobbintervju!!! Kjenner nervene tar meg...

 

Stakk bare raskt innom for å vise at jeg lever.   Nå er det straks kvelden..  Må si cupcakes spising tar på ;) Nattinatt fine du <3

2

Vil du være med å farge oktober ROSA?

 • Publisert 01.10.2015 kl. 16:01. Ligger i kategorien: Blogg

I dag er det 1.oktober og det er offisielt høst!

Vi beveger oss inn i en viktig måned, nemlig den ROSA måneden. Hvor vi retter fokus på brystkreft og den rosa sløyfe-aksjonen.

Jeg vet at andre bloggere pleier å annonsere for rosa skjønnhetsprodukter som gir støtte til aksjonen, men jeg som hestejente ønsker å vise dere ett litt annerledes rosa-produkt!!!  

Dette passer til deg som er hesteeier, hestevenn, venn av en hestevenn, forrytter eller lignende.

For Go Ahead Pannereimer, lager disse nydelige pannereimene til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen. 200kr av hvert kjøpte pannereim går til innsamlingen.

I fjor samlet de inn hele 3000kr, og i år er målet å kunne samle inn enda mer! Dette vil bidra til at brystkreftforskning får flere midler og dermed vil flere kvinner kunne få en mest mulig skånsom behandlig og sist med ikke minst; overleve.

 

 

De fine pannereimene til hest ser du her:Dette er pannereimer med upåklagelig kvalitet (Jeg har selv pannereim til Astro, fra Go Ahead). Og hvor fint er det ikke at du får en pannereim med nydelig design og i tillegg bidrar til å sette søkelys og gir støtte til en så viktig sak?  Pannereimen kan enkelt byttes med den du har på hodelaget ditt i dag.

Viil du og hesten din, eller hesten du kjenner,  være med å støtte aksjonen?  Da kan du legge inn en bestilling på siden til Go Ahead Pannereimer  HER.

og ønsker du å følge med på innsamlingen deres kan du følge med  HER

 

Du kan også leser mer om Rosa sløyfe-aksjonen på kreftforeningen.no.

 

Evt hjelp oss med å dele dette innlegget så flere ser det <3

 

Jeg ønsker bare å rett oppmerksomhet på at dette er ikke betalt annonsering, men delt fordi jeg  1: generelt elsker Go Ahead Pannereimer fra før, og  2: at jeg vil hjelpe dem i å kunne samle inn så mye de bare kan for en så viktig sak.

 

#hesteutstyr #rosasløyfe #goaheadpannereimer  #hodelag

alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits