0

Mitt livs vanskeligste valg..

 • Publisert 28.11.2015 kl. 12:09. Ligger i kategorien: HestJeg har siden jeg var liten alltid vært en hestejente. Drømmen og ønsket om egen hest har alltid vært STOR.

Jeg husker fra jeg var liten at jeg lagde min egen "hest".  Den bestod av badekarskanten på badet. haha.. For det var den eneste kanten i huset som var stor nok og stødig nok til at jeg kunne sitte på den med bena på begge sider slik som man gjør på en ordentlig hest. Jeg lagde til å med min egen "sal" som bestod av et håndkle som shabrak, og noe over der som sal (husker ikke hva)  også festet jeg en "voksensaks" på hver side med teip, slik at hullet det er ment å ha fingrene inni, skulle ha den samme effekten som det festet til stigbøylene har på en ordentlig sal - slik at du kan forlenge de, korte de opp, eller snurpe stigbøylene opp så de ikke henger og slenger.  Til stigbøyleremmer brukte jeg beltene mine som har like hull og en "spenne" slik som stigbøylene har i virkeligheten. Jeg hadde jo ingen stigbøyler så jeg satte bare foten inn i løkka som beltet lagde.   "hoopla!!" Her kom jeg og hesten min...

Det hele startet vel fra barnehagealder Og moren min har mye av skylden. Jeg husker hun og jeg pleide å gå tur for å hilse på hestene i nærområdene der vi bodde. Vi gjorde det, som jeg i dag vet at man egentlig ikke skal, å matet hestene med epler og sukkerbiter. Dette var jo kjempe stas! Hesten kom gledelig bort for litt godbiter og munnen skumma og gomla mens de tygde epler. Dette er så gode minner og hele opplevelsen assosieres med glede og lykke.

Da jeg var 6 år var jeg så heldig at moren min tok meg med til Sørum Fritidsgård på runderidning. Der får man sitte på hesten mens noen leier den. Dette falt fort i smak, og jeg fant raskt min favoritthest.

Jeg var så heldig å gå på skole og delvis vokse opp på en plass som hadde kort vei til nærmeste stall og rideskole, Etterhvert som jeg føltet at jeg var klar for mer spenning enn det runderidningen kunne by på, var moren min rask til å få meg påmeldt på stellekurs. Jeg husker at jeg egentlig var for "ung" enn den nedre aldersgrensen, men siden stallmesteren på rideskolen var vår nærmeste nabo og jeg hadde ridd "ganske lenge" på runderidning, så fikk jeg lov å starte på stellekurset. Herfra gikk det bare en vei..  Jeg fortsatte i rideskolen til jeg ble 12år. Jeg hadde faste hester på "for" som vi møkket for på fastedager og laget fòr til. Møkking i seg selv var stas!

Jeg kunne rett å slett ikke få nok av hest, så Jeg "tvang" med meg familiemedlemmer på rideferier i sommerferiene også!

Etterhvert som jeg ble eldre, åpenbart fikk øyne for andre interesser og, at opplegget i rideskolen ikke holdt nivået oppe, så dabbet etterhvert interessen litt av. Jeg kan vel også legge til at miljøet i stallen kanskje ikke var det beste på denne tiden også. Jeg var litt lei.

Det skulle ta hele 6 år før jeg kom tilbake til "hestelivet" for fult. Jeg tok like så greit et år på Hardanger folkehøgskule med hestelinje da jeg var 18år  - Ett av mine beste år!

Siden har jeg vært heste-vaska aka hjernevaska og hestefrelst til den dag i dag.

Astro og meg på Holmgård I 2010


 


 Gleden var derfor STOR da jeg en juli-dag i 2012 fikk gleden av å ta over hesten min, Astro Saint, som jeg også hadde vært forrytter på i noen år fra før. Det var ingen tilfeldighet at jeg ble "eier" for akkurat han. Jeg var egentlig i en situasjon som skulle tilsi at jeg ikke burde ha en hest, men jeg kunne ikke miste han ut av livet mitt. Den kjemien jeg har med Astro, opplever jeg som unik. Jeg har vært med maaaaaange hester i mitt liv, og jeg har aldri hatt den kontakten med en annen hest før. Derfor har jeg ofret og "kjempet" mye for å få beholde han i livet mitt. Ikke minst økonomisk. Jeg har utsatt studier, byttet til å med jobb for å ha råd til å ha han, jeg solgte bilen min, flyttet stallplass,  jeg har ikke vært hos tannlegen fordi han får "tannlege-timene"  bare for nevne noe.  Normale mennesker ville vel kalle dette galskap, utrolig uklokt og har kanskje ikke forståelse for mine valg. Det er bare at jeg elsker denne hesten over alt på denne jord, og jeg vet ikke hvor jeg ville vært i dag uten han. Mentalt, fysisk og psykisk.  Jeg føler at alle disse valgene beviser hvor mye denne hesten betyr for meg. Det er vel ingen som gjør sånt for morro skyld?Jeg har de siste årene vært med Astro, så å si hver eneste dag året rundt, i snart 4 år. Jeg har delt gleder og sorger med han - sammen og han har måtte føle på mine.  Han er den som alltid er der for meg når livet er urettferdig. Han er den som står igjen når andre går. Han er der alltid når jeg er "ensom". Han smatter meg i håret når jeg gråter. han vet når jeg har det vondt. Han svikter aldri.  Han har gitt meg mestringsfølelse til tusen! Han har holdt meg i aktivitet. Han har tvunget meg opp på beina, på dager man helst bare vil holde seg i senga og gjemme seg for verden. Skjønner du hvor jeg vil...?

Jeg gråter når jeg skriver dette...

Min utfordring, min mestring, min kjærlighet, min støtte, min beste venn, min terapeut, min helt, min koseklomp, Min Hest - jeg har kommet til å ta en den vanskeligste  beslutningen så langt i mitt liv; Jeg kommer til å svikte deg..

Det har krevet så ekstremt mye å komme frem til denne avgjørelsen, og jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å tilgi meg selv. 

11

The parties were bigger

 • Publisert 24.11.2015 kl. 23:12. Ligger i kategorien: Outfits

Endelig på tide å vise dere!

På fredag var jeg på årets julebord. Med The Great Gatsby, som tema! For en forrykende fest! Alt fra lokaler, underholdning og aktiviteter var såå utrolig gjennomført!  Følte jeg var med i en Gatsby film, om ikke annet så følte jeg at jeg var på en 1920-30-talls fest! 

Dette er det jeg hadde på meg:


Breathing dreams like air


 

Kjolen er en 80-talls kjole, lånt av en venninne. Skulderputene er tatt ut, og det at fasongen er litt stor gir det riktige tidsuttrykket. Pluss at paljettene oser Gatsby! :D

Hodepynten er improvisert av et hårbånd og en hårspenne med fjær på fra H&M.  Det finnes mange hårbånd der ute med ordentlig fjær på, men jeg ville ha noe som matchet fargene i kjolen. Syntes dette funka! :D Hva syntes du?

Håret hadde jeg egentlig tenkt å sette opp, men jeg kan virkelig ingenting om håroppsett. Så da ble det å kjøre på med krøller istede.

 

JULEBORDET var helt awsome! Så glad for at jeg fikk være med! Vi spilte Black jack og danset heeeele natten lang.. 

 

The parties were bigger

the pace was faster

the shows were broader

the buildings were higher

the morals were looser

the liquor was cheaper

 

#Gatsby #gatsbyoutfit #julebord #temafest  #Gatsbyparty

2

Endorfiner, Endorfiner, Endorfiner!!!!!

 • Publisert 23.11.2015 kl. 22:46. Ligger i kategorien: Trening

Wooow!! Jeg har tråkket utenfor komfortsonen min i dag OG fy fasan hvor HØY jeg er på endorfiner nå! FOR en mestringsfølelse!I dag dro jeg på Sats Nydalen og var med på Prformance Hi-Intensity.  Jeg er jo litt pysete på sånt. Både det å dra på en sånn gruppetrening uten å kjenne noen, men og det at jeg ikke visste helt hva jeg gikk til.

Det var virkelig et HAT-ELSK forhold. For det var hardt! Hvertfall for meg. Og jeg trodde jeg skulle spy allerede etter de første 14 minuttene.

Vi delte oss inn i 2 og 2 par. Og det hele minnet meg veldig om forsvaret og makkerøvelsene vi gjorde der. Der du virkelig kjører deg selv, og hverandre hardt. Der du gir alt sammen med partnern din i den timen.

Det var jo så vondt, men likevel så gøy!Vi rodde, hadde kettelbell-øvelser, situps med medisinball, noe som føltes som hundre burpees, box jump +++

 

Nå er jeg så høy på endorfiner at det spørs om jeg får soove i natt? :O :P

 #SATS #mestrinsfølelse #treningtilåspyav #PrformanceHi-Intensity

3

Good news!

 • Publisert 22.11.2015 kl. 22:50. Ligger i kategorien: Hest

Hurra! I dag er Astro frisklmeldt! :D Eller jeg har  i samråd med vetrinæren avsluttet behandlingen av infeksjonen. Nå er det bare behandling av muggen igjen, og vi kan så smått begynne/fortsette opptreningen igjen. Må bare ta det litt gradvis..Dette er jo KJEMPE bra!! :D   Det var litt kveldsnytt fra denne fronten. Håper vi snakkes i morgen ;) God natt

2

Lille tassen

 • Publisert 20.11.2015 kl. 10:09. Ligger i kategorien: Hest

Dårlig nytt.

Da jeg kom i stallen på søndag, oppdaget jeg noe på Astro. Jeg kom litt sent den dagen, for jeg hadde danset bøttebaletten hjemme på formiddagen og litt uttover ettermiddagen.

Jeg trodde jo alt var som normalt.

Men da jeg pusset han og kom til det ene bakbenet hans oppdaget jeg at det var som en stor tykk stokk! Jeg kjente et støkk inni meg.

Det skal da ikke være sånn? Jeg sammenlignet det med det andre bakbenet, og fikk syntet mitt bekreftet. Det var dobbelt så tykt.

 

Kommer ikke så godt frem på dette bildet her fordi jeg har lagt på et lite omslag.Jeg fikk med engang mistanke om lymfangitt (Er en betennelse i lymfekarene som følge av en infeksjon) fordi han er mye plaget av mugg på dette beinet.

Da vetrinæren kom dagen etter fikk jeg det raskt bekreftet. Så nå er "lille Tassen" på behandling. Blir en brems i opptreningen dette her, men får ta det som det er. Håper han blir raskt frisk. <3

4

It look a lot like...

 • Publisert 18.11.2015 kl. 14:35. Ligger i kategorien: Blogg

Christmas!

Nå klarer jeg ikke holde meg lenger. Jeg har i lengre tid lagt lokk over følelsene mine. Det er en liten indre krig. For når julepynten og julevarene kommer i butikken allerede i oktober, og det til å med før Halloween. Da er det liksom ikke allment greit. "Det er alt for tidlig" klager folk og uffer seg.  Før var jeg en av dem jeg også, før jeg fikk en så sterk og inderlig juleglede som jeg har fått nå de siste årene. Nå er egentlig min første reaksjon når de alt for tidlige julevarene kommer; et gledeskil i magen! - Jeg kjenner lykke, spenning, glede, forventinger og alt på en og samme tid.

Men disse følelsene har jeg nå gått å lagt lokk på, fordi det er for "tidlig".

Jeg må innrømme at jeg har tjuvstartet med både Lillehammer julebrus og pepperkaker. Julete drikker jeg nesten gjennom heeele året. Eller mer korrekt gjennom alle de kalde tidene av året (fra Sept til April).. Det er favoritt teen min. Likevel har jeg prøvd å holde igjen og begrense meg. Oktober, og til å med November, er jo som nevnt... aaaalt for tidlig.  

Men nå, nå klarer jeg ikke holde meg mer! Nå når snøen dalte så smått ned, det var mørkt og kjøligere ute. Julelyktene i gatene var tent, butikkvinduene pyntet, og jeg strevet meg litt gjennom folkemassen i Oslos handlegater. DA kjente jeg det! - at nå klarer jeg ikke holde det tilbake mer. Julen er her! Julestemningen min er her! Den er kommet for å bli. Og jeg elsker det. Jeg elsker julen... Og nå tillater jeg meg selv og omfavner den. Julen er lyspunktet mitt for de mørke, kalde månedene.. Juleteen og julelyktene varmer meg. Langt inn i sjela. Fra hjerterota og helt ut til fingerspissene. <3

 

Bildene er hentet fra We heart it.

0

13.11.2015

 • Publisert 15.11.2015 kl. 14:20. Ligger i kategorien: Hverdag

Når ord ikke strekker til. Når hendelser vekker minner, gir sorg, medfølelse. Når sinne vokser, men du likevel ikke vil la det gjøre det.Når du gråter for noen du ikke kjenner. Når du ikke vet hvordan du bør eller vil reagere. Når du blir lamslått og apatisk. Når du blir redd.

Når du først innser hva som virkelig har skjedd....

2

Min personlige trener

 • Publisert 09.11.2015 kl. 21:24. Ligger i kategorien: Hest

Sitter egentlig å skal jobbe med et foredrag til jobben i morgen, men jeg klarer liksom ikke fokusere. Jeg er helt ute av dette! Hvor ble det av konsentrasjon og fokus når du må?

Jeg tror jeg la igjen alt den dagen jeg leverte fra meg eksamen..

Tenkte egentlig bare titte en liten tur innom å vise dere noen bilder fra vår lille rideøkt på lørdag.  Alle sammen, hils på Astro! Dette er hesten min. Min hjertesten. Han er min bestevenn, min partner, trener og terapeut. Og det er han som "trimmer" meg hver dag, like mye som jeg trimmer han. Tro meg - det tar på å ri!Vi driver for det meste med dressur, men rir også en del på tur. Han er egentlig avlet og trent som traver, men siden han ikke gjorde det så bra på den fronten har har blitt brukt som ridehest stortsett siden. Han er skjønn <3 Han krever mye når vi rir, han er ikke sterk nok selv, og en smule lat, så jeg må heletiden være på, motivere, korrigere og jobbe.  Er ikke en eneste rideøkt jeg ikke er gjennomsvett. hehe MEN det er VELDIG VELDIG GØY!

Ikke le av bildene av meg da. Ser helt amøbe ut når jeg rir. Ofte veldig konsentrert...

2

Misslykka date

 • Publisert 08.11.2015 kl. 14:41. Ligger i kategorien: Hverdag

Total failure....  Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte med gårsdagen. Aller først kan jeg jo si det ene som var vellykket i går, og det var at jeg for første gang i historien var klar, pynta og ferdig ordna til avtalt tid. Det skjer ikke ofte... uansett hvor god tid jeg planlegger. Noen som kjenner seg igjen? Hehe.

Kl var 20.30 og vi turer ned mot sentrum. Vi skulle egentlig bestille bord, men det skjedde noe med nettsiden til restauranten så det ikke gikk, og vi kom ikke igjennom via telefon. Det ble til at vi dro ned for å ta sjansen, hvis ikke hadde vi to andre backup restauranter vi heller kunne gå til. Trodde vi....

Det var ikke et eneste ledig bord å få. Ingenmannsplass. Vi surra rundt som to tullinger. Stemningen ble ikke akkurat noe bedre jo lengre tid det gikk, og jo mer vi gikk. Begge hadde "spart" magen og var skrubbsultne! Mer korrekt så hadde jeg ikke spist ordentlig mat på 10 timer. Og Ane uten mat = Ane er et udyr.

Til slutt ramlet vi inn på en restaurant langs Akerselven. Jeg aner ikke hva den het. Den var italiensk. Der var det ingen andre gjester.  Bare oss.  I starten var jeg så sur og misfornøyd. De hadde ikke noe jeg så for meg å spise, og ingenting tilpasset "dietten" min. Til slutt måtte jeg bare velge noe. Tanken på å lete etter enda et sted var uaktuelt.  Så da sprakk "dietten".

Maten var heldigvis veldig god :D og vi drakk nydelig vin. Mannen som jobbet på restauranten var ekstremt hyggelig. Så jeg skulle ønske jeg kunne anbefale dere stedet.

Dessverre var ikke stedet så hyggelig at vi kunne tenke oss å sitte der resten av kvelden, så vi dro videre på Schous og tok noen øl. Regnet spruta jo ned i går, så håret jeg hadde brukt sånn tid på å ordne ble til et trollhode istede.

Schous var veldig hyggelig helt til jeg kjente at det ikke skulle mer enn litt alkohol til med lite mat i magen. Derfor ble det en brå tur hjemover.

IKKE akkurat den kvelden jeg hadde sett for meg!   Jeg bare håper at vi kan le av hele kvelden senere...

Har du opplevd en lignende situasjon der forventningene gikk rett i dass og ikke ble helt  som du hadde sett for deg ?

 

 

 

Jeg og Ellisiv brukte hele 1 time og ca 15 min på å gå hjem i går. Syntes det gikk overraskende fort. Nå holdt vi jo et ganske høyt tempo også, men sykt digg å gå egentlig! Samtidig som vi fikk skravlet masse på veien.

6

Sunn frokost

Happy Saturday!I dag er første lørdagen på en stund hvor jeg ikke har hatt dressurtrening. SÅ den har blitt nytet maksimalt med digg og sunn frokost! :D

Turer snart i stallen og skal bli der noen timer med Ellisiv. Det blir hyggelig! Alltid koselig å ha med seg besøk. Vi er barndomsvenninner og hang som erteris i stallen da vi var små. Så dette blir jo nesten litt som i gamle dager, bare at nå har jeg egen hest.

Ikke nok med det, men vi tenkte å GÅ hjem i dag. Fra stallen og helt hit til sentrum. Det er et godt stykke. Det tar 15 min med t-banen, så er spent på hvor lang tid vi bruker på å gå. Men det blir jo super digg å få rørt seg litt på en ellers lat lørdag.

I kveld skal jeg og Joakim ut å være romlemantiske å spise ute <3 Gleder meg! Håper du får en nydelig dag!

 

 

12

Snart julebord!

 • Publisert 06.11.2015 kl. 20:54. Ligger i kategorien: Outfits

Som overskriften sier, så er det ikke lenge til julebord-sessongen starter! Og for min del er den rett rundt hjørnet. Det som er litt annerledes i år, er at de har valgt å kjøre tema:HVOR KULT er ikke det???! *danse happy-dansen*

Jeg elsker jo den filmen! Kostymene, festene! Det kribler i hele magen min av tanken. Jeg har allerede gjort grundig research og dette er mitt lille inspirasjons-board.

Desverre koster disse kjolene opptil flere tusen. Men har du sett noe SÅÅ lekkert?

Utfordningen er å finne noe lignende til en litt rimligere penge. Jeg har lett land og strand, men det er jaggu ikke enkelt.  Har du noen tips så HYL ut! ;)

#thegreategatsby #julebord #Gatsbydresses #gatsby

6

Kokkelura

 • Publisert 05.11.2015 kl. 23:33. Ligger i kategorien: Hverdag

Ikke for å skryte for mye av meg selv... men i dag har jeg vært flink pike!

Etter dagens milde og lille treningsøkt har jeg følt meg så bra!  Jeg har til å med slått meg vill med å vaske badet! Midt på en uke dag. Etter en endt arbeidsdag? Det tilhører stortsett helgearbeid her i huset.

Dagens middag er kokkelert, og inntatt. Det ble ovnsbakt torsk med blomkålpure, stekt løk og bakte gulerøtter. Snakker vi husmor og kjærste poeng?! :DDet nye kostholdet går rett å slett ut på å spise 5 måltider om dagen: frokost, lunsj, mellom, middag og kvelds. Og skal maks inneholde 1500kalorier pr dag.

Dette gir jo litt frihet hvis jeg evt "sprekker" på noe usunt. Havner jeg på bollekjøret(.. som jeg kaller det) igjen, så veit jeg at den minst inneholder 300 kalorier, og må tilpasse resten av dagsinntaket deretter.  Heldigvis har jeg ikke havnet der enda.   I've been good! :D

Nå er det straks busselullan for min del..  Gleder meg til å innta senga. mmmh pute - kjærlighet.  Ville bare stikke innom for å si god natt <3

1

Cafè-livet

 • Publisert 05.11.2015 kl. 14:40. Ligger i kategorien: Hverdag

Dagene går virkelig i ett her. Jeg klarer ikke henge med. På godt og vondt.  Joakim, er mer hjemme om dagen også. Noe jeg setter utrolig STOR pris på.  Men da blir det kanskje litt mer tid på han enn det blir på dere?  Det er i hvert fall det som vises av sporene mine her.. 

Godene må jo fordeles litt... Ikke sant? ;P  Vi har tusla på noen turer i nabolaget og utforsket Cafè-livet.  Vi har funnet noen fine kafeer sammen i det siste. Nå som vi har hatt mer tid til å være sammen. Den ene er Vespa som dere ser bilde av her, og den andre er midt i hjertet av Løkka.Alle andre velger stortsett å sitte inne på denne tiden av året, men ikke vi!  Jeg og Joakim, pakker oss godt inn med klær, og tuller oss inn i pleddene på den nye favoritt kafeen "vår". Det er sååå koselig.  Så sitter vi å slurper i oss kaffen, titter på folk, prater og hygger oss! 

 

Når det kommer til det nye kostholdet mitt, og matregime, så går det veldig bra! :D På mandag ble jeg til å med Joakim på en joggetur igjen også. Det var ekstremt tungt! Kroppen kjentes som bly, og pusten har vel aldri vært så dårlig... Ikke på det jeg kan huske.  Likevel kjentes det utrolig godt ut etterpå! TJOHEI!   Så nå er jeg på vei til treningsrommet og skal jeg prøve meg litt på styrkebiten også. Må bare være forsiktig..  blæææ...

 

alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits