2

Blomkl- og brokkoli pizza

Siden jeg snakket s varmt om blomkl- og brokkoli pizzaen for en liten tid tilbake, s har jeg ftt sprml om oppskriften. Det florerer av ulike oppskrifter p nettet, men her kommer jaggu EN til. Min er en blanding av ulike oppskrifter jeg fant p nett.

S her kommer min hjemmesnekkra oppskrift:

For en pizzabunn:

1/2 Brokkoli

1/2 blomkl

2-4dl Havregryn

2 eggehviter

3ss olivenolje.

 

Forvarm ovnen p 200grader. Skjr brokkolien og blomklen i passe biter. Kok grnnsakene lett opp slik av de er myke. Hell av vannet og mos bitene sammen med resten av ingrediensene(Havregryn, eggehviter og olivenolje) med en stavmikser. Vips s har du grnnsaksdeigen! Den er litt ls, s klatt den utover p et ferdig smurt bakepapir. Fordel rren med en vt sleiv eller slikkepott, slik at grnnskaksdeigen ikke fester seg og blir fordelt gjevnt over bakepapiret. Du kan selv velge om du vil ha rund eller kvadratisk pizzafasong ;)

Stek s pizzabunnen i 15 minutter, fr du tar den ut og vipper den over p et nytt bakepapir som ogs er ferdig smurt(den skal forstekes p begge sider). Stek i nye 5 minutter p den andre siden.

Mens pizzaen forstekes har du tid til lage pizzasaus og gjre klar pizzatopping.

Pizzasaus:

Ca 4ss.tomatpure

Ca 3ss. sukkerfri ketchup

1/2 rdlk

2 hvitlksfedd

3-4 blader fersk basilikum

Salt

Pepper

Toscana mix  evt annet krydder du foretrekker ;)

Bland sammen tomatpure og sukkerfri ketchup til en tomatsaus. Finhakk rdlken, hvitlken og basilikum  bland det inn i tomatsausen. Smak deg frem med krydder, salt og pepper :)

 

Forslag til topping:

Pepperoni eller Spekeskinke

Revet gulost

Fersk basilikum

Pinjekjerner

Mozarella

Soltrket tomat

Du velger selvsagt topping selv, men om jeg kan f anbefale noe s ville jeg testet det jeg har listet over. Yummi Yummi Yum!  P pizzaen jeg har laget er den half/half med pepperoni/spekeskinke(Jeg og Joakim klarte ikke bli enig om en av de ;D) Nr toppingen er klar og de siste 5 minuttene i ovnen har gtt, tar du ut pizzadeigen fra ovnen og smrer p sausen. Deretter strr jeg revet ost over, fordeler alle toppingen uttover pizzaen(uten om basilikumen). S skal dette steke sammen i ovnen i nye 15 minutter.


Nr pizzaen er klar, skal den vre spr og fin. Topp tilslutt pizzaen med fersk basilikum og ha gjerne en frisk salat til ;)

 

Voila! Super spr og deilig sunn pizza!

 

 

 

#blomklogbrokkolioppskrift #sunnpizza #sunnmat

2

Sunn pizza

Jeg hadde egentlig aldri trodd at jeg skulle lage dette, men overraskelsen ble stor da jeg prvde. Egentlig hadde jeg ingen forventinger om at dette skulle vre noe godt. Blomkl og brokkolig-pizza? Men GODT? - det var  bare forordet! Helt nyyydelig var det! S dette blir en ny hit p menyen min fremover.



Har ogs ftt gjennomfrt en liten mobilitets kt p stuegulvet i dag. Yey! Har vrt drlig p treningsformen denne uken etter at jeg gikk s langt p ski i helgen. Det virker nesten som at de kilometerne har satt en liten demper for treningsformen. Men men.. Bedre sent enn aldri? I morgen satser jeg p klinke til. En hard intervall kt kanskje? - Hope so!



N er det god natt fra denne jenta. Skal vre morgenfugl i morgen ikke sant? :D

 

Ses vi kl 05.30?

6

Sunn frokost

Happy Saturday!



I dag er frste lrdagen p en stund hvor jeg ikke har hatt dressurtrening. S den har blitt nytet maksimalt med digg og sunn frokost! :D

Turer snart i stallen og skal bli der noen timer med Ellisiv. Det blir hyggelig! Alltid koselig ha med seg besk. Vi er barndomsvenninner og hang som erteris i stallen da vi var sm. S dette blir jo nesten litt som i gamle dager, bare at n har jeg egen hest.

Ikke nok med det, men vi tenkte G hjem i dag. Fra stallen og helt hit til sentrum. Det er et godt stykke. Det tar 15 min med t-banen, s er spent p hvor lang tid vi bruker p g. Men det blir jo super digg f rrt seg litt p en ellers lat lrdag.

I kveld skal jeg og Joakim ut vre romlemantiske spise ute <3 Gleder meg! Hper du fr en nydelig dag!

0

Min favoritt p mathallen



I gr dro jeg til mathallen etter jobb for en etterlengtet date med rets frste frikl. Det var s godt! Den ble inntatt p selveste Holisten, som er en ren kologisk sjappe p Mathallen. Alt de lager, servererog selger er kologisk. Og dette stedet er uten tvil blitt en av mine favoritter der inne.

Ellisiv og jeg satt der slurpet i oss den gode maten de servere der, og fikk oss en smothie hver som dessert. Jeg vet ikke hva det er, men frukten der smaker s utrolig MYE bedre enn annen "ikke kologisk" frukt. You should try it!

Du risikerer mte p denne sprudlende, energiske og fargerike jenta! Fine Ida. Hun er, sammen med Karoline, eieren og hjernen bak Holisten.

Det som er s deilig her er at du spiser med s utrolig GOD samvittighet. Her er alt kologisk, og alt er basert p gjenbruk. Selvsagt ikke maten... men bestikket, serviset, bordene, mblene. De selger ting i lsvekt, s du kan ha med egen emballasje. Ta med deg brukte syltetyglass f.eks, fyll opp med det du mtte nske.

Du kan mikse og trikse din egen salat og vite at alt er kologisk. Fri for kjemikaler og sprytemidler. I tillegg servere de hinsides gode supper, som hvertfall p denne tiden av ret passer perfekt.

I tillegg til lsvekt kan du velge ut frukten du vil ha, og lage din egensmoothie eller juice. Joakim var temmelig stka p den han fikk her!

Mtte selvsagt ta med meg noe hjem ogs:



4 appelsiner og en avokado. N skal det smoothes i heimen, med det nye kostholdet ;)

Ellers i kveld har jeg vrt s heldig komme hjem til ferdiglagd middag av drmmemannen <3 Og n sitter vi her, Joakim og jeg klare for innta fredagskvelden og se p Senkveld. Justin Bieber.....

#Holisten #Mathallen #kologisk #gjenbruk

2

usannsynelig digg frokost!

GOD SNDAG! :D



Her har frokosten gtt inn p hykant. Vi har spist de diggeste smrstekte toastene, fylt med cheddar. Jeg og Joakim har et tett program i dag som muligens inneholder mye god mat og spising. Yey!

Vi skal innom gamle jobben min, Bighorn og senere feire min mor, som hadde bursdag p torsdag. Da kan jeg tenke meg at vi blir servert et herremltid som alltid. Gleder meg! Skal bli godt klemme litt p mamman min ogs ;)



Oppskrift p disse deilige, smrsteke toastene finner du her. De er kanskje ikke de sunneste i gata, men FY S DIGGE!

Men n venter Astro, p meg i stallen..

Kanskje vi ses i kveld? Hper det!

0

A little Greek twist

Sitter her i sateng kimonoen min, og har endelig ftt tatt meg en etterlengtet dusj. Har hatt en s fin dag i dag. Hvordan har dagen din vrt?


Salat blanding, cherry tomat, rd paprika, avokado, rdlk og fetaost toppet med litt krydder og hjemmelaget chiliolje.


Jeg har jobbet enda en laang dag i dag, men likevel har den vrt s bra! Jeg har nesten ikke kjedet meg ett sekund!

Foruten om ha vrt i stallen, s har jeg og Joakim grillet i hagen vr i dag. Jeg laget en super digg og enkel salat som tilbehr. Inspirert av gresk salat, bare med en liten twist. Den anbefales! ;)

Selv om solen var gtt ned forlengst var det deilig sitte ute og bare nyte den deilige temperaturen som er om dagen. I morgen har jeg i tillegg hestefri, og jeg hper vi fr muligheten til bade mer! Jeg planlegger ogs beske den nye kologiske butikken p Mathallen: Holisten. Der skal det vist nok finnes lsvekt av kologiske matvarer som frukt, grnnsaker, bnner ++ Der har de ogs dagens salater, presset juice og supper. Alt er kologisk! Er ikke det fantastisk?!

Jeg gleder meg i hvert fall til ta turen innom! Fr vann i munn bare av tenke p det!

Hva med lage denne salaten, med kologiske grnnsaker fra Holisten? *klappe i hendene*

2

Oppskrift - Saftig hjemmelaget burger

Jeg er s heldig ha en mann av en verdensmester p hjemmelagde hamburgere.. De er S digge at vi vurderer kaste oss p burgertrenden pne egen sjappe. hehe

Uansett.. Lurer du p hvordan du lager en? Fortsett les ;) Joakim deler sine "hemmelige" hamburger-triks og jeg forteller deg oppskriften p nybakte hamburgerbrd.


Til 10 sm hamburgerbrd trenger du:

500 gram hvetemel/ 1ts salt / 1 ss sukrin /1 posetrrgjr / 2,5 dl melk / 1dl vann / 50gr smr / sesamfr

Hvordan: Bland alle bake-ingrediensene sammen til en deig i kjkkenmaskinen, med unntak av smret. Til denne oppskriften lnner det seg med en kjkkenmaskin og eltekrok. Eltdeigen ica 10 minutter pmiddelsfart. Etter dette deler du opp smret i sm terninger, som duen og en elterinn i deigen. (Bruk nye 5-10 min p dette s det eltes gradvis oggodt inn)p de siste 5-10minuttene ker du eltefarten underveis, da vil deigen gradvis slippe bollen.

Dekk deigen med plastfolie, hndkle eller lokk og la den heve p et lunt sted i ca 30-60min. (Den skal bli dobbel strrelse)

Nr deigen er ferdig hevet legger du den p et melete underlag og deler den opp i ca 10 biter.(sprs hvor store du vil ha dem. Vil du ha store brd del dem i 5)Trill dem til boller og trykke dem flate med hnden/ form dem til den hamburger strrelsen du vil ha. Nr dette er gjortm du la dem etterheve i nye 30min.

Pensle brdene med lunket vann og str over sesamfr, om du nsker.

Stek de p 225 grader i 10-12 minutter. Tiden kan variere etter hvor store/sm du lager brdene, s flg med mot slutten. ;)

Denne oppskriften har jeg lrt av Trine.

Til5 Burgere trenger du:

600gr kjttdeig / 2stk chili / 1 rdlk / 1 gul lk / litt vrlk / 3 hvitlksfedd /2 eggeplommer / lkpulver / cayennepepper / chilipowder / salt / pepper

Hvordan:Del chiliene i to og fjern stenene. Finhakk all lk og chili, ssmtt og fintdu bare kan. Det er her mye av hemmeligheten ligger. Dette er en liten jobb i seg selv, men s verdt det, da det gjr at det flyter inn/gr i ettmed kjttdeigen. Nam!

Jeg har ikke skrevet noe ml p krydderet da Joakim tar alt p yeml. Prv deg frem, men ikke vr redd for bruke krydderet! Joakim bruker en del ;)

Tilsett til slutt 2 eggeplommer, s blander du alt i kjttdeigen godt sammen.

N kan du forme dem til nsket strrelse. (psst.. Det er lurt tilpasse burgerne til brdet eller brdet til burgeren) Stek dem p middelsvarme i en panne eller legg de p grillen. Stek dem til de er forsiktig gjennomstekt. De skal p en mte beholde saftigheten, men likevel ikke vre r.

Vi legger noen ganger cheddar eller annen ost p ogs;) naam.

Skjr opp salat, tomat, lk, eller annet tilbehr som du kan ha p burgeren nr de er klare.

Her kommer forslag til to deiligehjemmelagde dressinger dum prve..

Tilclassic Hamburger dressing trenger du:

1/2dl Creme fraiche / 1/2 dl majones / 1-2 ss chili ketchup ellerchilisaus/ 1 ts chillipowder /10 skiver suragurker

Hvordan: Bland sammen creme fraiche, majones ogchili ketchup. Smak til med chilipowder og hakk opp sm biter av suragurken som du blander inn. Vips du er ferdig!

eller prv denne

avokadodressingen, her trenger du:

3dl Majones / 1 avokado /3 fedd hvitlk /

Hvordan: Del avokadoen i to med en kniv. ta ut stenen i den ene delen og spar den. Ta ut avokadoen med en skje, og bland det sammen med majones i en skl. Bland det sammen med f.eks en stavmikser. Bruk en hitlkpresse og press hvitlken i. Bland tilsammealt sammen. Avokadostenen kan du legge med dressingen dersom du ikke spiser opp alt og vil ta vare p det til en neste dag. Da skal det holde seg bedre.


Hper det smaker ;)

8

Sun kissed & Homemade ice

I dag har vrt en slik en BRA dag! Endelig har det kjentes ut som det har vrt sommer p jorda igjen! Jeg befinner meg akkurat i dette yeblikk p "landet" nyter den friske lufta. Jeg har vrt s heldig ftt lne en bil i dag, s jeg kunne kjre til Astro, og komme tilbake hit. Han har det bedre ♥ Hadde egentlig tenkt tilbringe natten alene i Oslo, men det slipper jeg N. Hurra! Isteden har jeg og Joakim vrt p joggetur i solsteika og i skogen. Vi har blitt servert masse deilig frukt og smoothies av snilleste, Bente (moren til Joakim). Og om ikke s lenge skal vi spise deilig grillmat. Nom nom nom! I samme slengen tenkte jeg dele en deilig og forfriskende is-oppskrift for dere! Den er veldig enkel og i tillegg SUNN! Flere fluer i en smekk!


Denne oppskriften rekker til 6 sm is.


Du trenger:

4 dl Gresk yoghurt, Saften av 1 sitron, 2 fersken, 1 dl sukrinmelis, 1dl vann




Hvordan lage denne friske sommer-isen?

Skjer ferskene opp i biter, fjer steinen. Klem ut saften fra sitronen og bland det med resten av ingrediensene i en blender eller med en stavmikser. Hell blandingen over i isformer. (Mine er fra TGR) og legg de i fryseren. De br minst st i 3 timer fr de er klare, men helst over natten.

Enjoy the summer and this homemade ice!! ;)




alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits