2

Blomkål- og brokkoli pizza

Siden jeg snakket så varmt om blomkål- og brokkoli pizzaen for en liten tid tilbake, så har jeg fått spørmål om oppskriften. Det florerer av ulike oppskrifter på nettet, men her kommer jaggu EN til. Min er en blanding av ulike oppskrifter jeg fant på nett.

Så her kommer min hjemmesnekkra oppskrift:

For en pizzabunn:

1/2 Brokkoli

1/2 blomkål

2-4dl Havregryn

2 eggehviter

3ss olivenolje.

 

Forvarm ovnen på 200grader. Skjær brokkolien og blomkålen i passe biter. Kok grønnsakene lett opp slik av de er myke. Hell av vannet og mos bitene sammen med resten av ingrediensene(Havregryn, eggehviter og olivenolje) med en stavmikser. Vips så har du grønnsaksdeigen! Den er litt løs, så klatt den utover på et ferdig smurt bakepapir. Fordel røren med en våt sleiv eller slikkepott, slik at grønnskaksdeigen ikke fester seg og blir fordelt gjevnt over bakepapiret. Du kan selv velge om du vil ha rund eller kvadratisk pizzafasong ;)

Stek så pizzabunnen i 15 minutter, før du tar den ut og vipper den over på et nytt bakepapir som også er ferdig smurt(den skal forstekes på begge sider). Stek i nye 5 minutter på den andre siden.

Mens pizzaen forstekes har du tid til å lage pizzasaus og gjøre klar pizzatopping.

Pizzasaus:

Ca 4ss.tomatpure

Ca 3ss. sukkerfri ketchup

1/2 rødløk

2 hvitløksfedd

3-4 blader fersk basilikum

Salt

Pepper

Toscana mix  evt annet krydder du foretrekker ;)

Bland sammen tomatpure og sukkerfri ketchup til en tomatsaus. Finhakk rødløken, hvitløken og basilikum å bland det inn i tomatsausen. Smak deg frem med krydder, salt og pepper :)

 

Forslag til topping:

Pepperoni eller Spekeskinke

Revet gulost

Fersk basilikum

Pinjekjerner

Mozarella

Soltørket tomat

Du velger selvsagt topping selv, men om jeg kan få anbefale noe så ville jeg testet det jeg har listet over. Yummi Yummi Yum!  På pizzaen jeg har laget er den half/half med pepperoni/spekeskinke(Jeg og Joakim klarte ikke bli enig om en av de ;´D) Når toppingen er klar og de siste 5 minuttene i ovnen har gått, tar du ut pizzadeigen fra ovnen og smører på sausen. Deretter strør jeg revet ost over, fordeler alle toppingen uttover pizzaen(uten om basilikumen). Så skal dette steke sammen i ovnen i nye 15 minutter.


Når pizzaen er klar, skal den være sprø og fin. Topp tilslutt pizzaen med fersk basilikum og ha gjerne en frisk salat til ;)

 

Voila! Super sprø og deilig sunn pizza!

 

 

 

#blomkålogbrokkolioppskrift #sunnpizza #sunnmat

2

Sunn pizza

Jeg hadde egentlig aldri trodd at jeg skulle lage dette, men overraskelsen ble stor da jeg prøvde. Egentlig hadde jeg ingen forventinger om at dette skulle være noe godt. Blomkål og brokkolig-pizza? Men GODT? - det var  bare forordet! Helt nyyydelig var det! Så dette blir en ny hit på menyen min fremover.Har også fått gjennomført en liten mobilitets økt på stuegulvet i dag. Yey! Har vært dårlig på treningsformen denne uken etter at jeg gikk så langt på ski i helgen. Det virker nesten som at de kilometerne har satt en liten demper for treningsformen. Men men.. Bedre sent enn aldri? I morgen satser jeg på å klinke til. En hard intervall økt kanskje? - Hope so!Nå er det god natt fra denne jenta. Skal være morgenfugl i morgen ikke sant? :D

 

Ses vi kl 05.30?

6

Sunn frokost

Happy Saturday!I dag er første lørdagen på en stund hvor jeg ikke har hatt dressurtrening. SÅ den har blitt nytet maksimalt med digg og sunn frokost! :D

Turer snart i stallen og skal bli der noen timer med Ellisiv. Det blir hyggelig! Alltid koselig å ha med seg besøk. Vi er barndomsvenninner og hang som erteris i stallen da vi var små. Så dette blir jo nesten litt som i gamle dager, bare at nå har jeg egen hest.

Ikke nok med det, men vi tenkte å GÅ hjem i dag. Fra stallen og helt hit til sentrum. Det er et godt stykke. Det tar 15 min med t-banen, så er spent på hvor lang tid vi bruker på å gå. Men det blir jo super digg å få rørt seg litt på en ellers lat lørdag.

I kveld skal jeg og Joakim ut å være romlemantiske å spise ute <3 Gleder meg! Håper du får en nydelig dag!

 

 

0

Min favoritt på mathallenI går dro jeg til mathallen etter jobb for en etterlengtet date med årets første fårikål. Det var såååå godt!  Den ble inntatt på selveste Holisten, som er en ren økologisk sjappe på Mathallen. Alt de lager, serverer og selger er økologisk. Og dette stedet er uten tvil blitt en av mine favoritter der inne.

Ellisiv og jeg satt der å slurpet i oss den gode maten de servere der, og fikk oss en smothie hver som dessert. Jeg vet ikke hva det er, men frukten der smaker så utrolig MYE bedre enn annen "ikke økologisk" frukt. You should try it!

 Du risikerer å møte på denne sprudlende, energiske og fargerike jenta! Fine Ida. Hun er, sammen med Karoline, eieren og hjernen bak Holisten.

Det som er så deilig her er at du spiser med så utrolig GOD samvittighet. Her er alt økologisk, og alt er basert på gjenbruk. Selvsagt ikke maten... men bestikket, serviset, bordene, møblene. De selger ting i løsvekt, så du kan ha med egen emballasje. Ta med deg brukte syltetøyglass f.eks, å fyll opp med det du måtte ønske.

Du kan mikse og trikse din egen salat og vite at alt er økologisk. Fri for kjemikaler og sprøytemidler.  I tillegg servere de hinsides gode supper, som hvertfall på denne tiden av året passer perfekt.

I tillegg til løsvekt kan du velge ut frukten du vil ha, og lage din egen smoothie eller juice. Joakim var temmelig ståka på den han fikk her!

Måtte selvsagt ta med meg noe hjem også:4 appelsiner og en avokado. Nå skal det smoothes i heimen, med det nye kostholdet ;)

Ellers i kveld har jeg vært så heldig å komme hjem til ferdiglagd middag av drømmemannen <3 Og nå sitter vi her, Joakim og jeg klare for å innta fredagskvelden og se på Senkveld. Justin Bieber.....

 

#Holisten #Mathallen #økologisk  #gjenbruk

2

usannsynelig digg frokost!

GOD SØNDAG! :DHer har frokosten gått inn på høykant. Vi har spist de diggeste smørstekte toastene, fylt med cheddar. Jeg og Joakim har et tett program i dag som muligens inneholder mye god mat og spising. Yey!

Vi skal innom gamle jobben min, Bighorn og senere feire min mor, som hadde bursdag på torsdag. Da kan jeg tenke meg at vi blir servert et herremåltid som alltid.  Gleder meg! Skal bli godt å klemme litt på mamman min også ;)Oppskrift på disse deilige, smørsteke toastene finner du her. De er kanskje ikke de sunneste i gata, men FY SÅ DIGGE!

Men nå venter Astro, på meg i stallen..

Kanskje vi ses i kveld?     Håper det!

0

A little Greek twist

Sitter her i sateng kimonoen min, og har endelig fått tatt meg en etterlengtet dusj. Har hatt en sååå fin dag i dag. Hvordan har dagen din vært?


Salat blanding, cherry tomat, rød paprika, avokado, rødløk og fetaost toppet med litt krydder og hjemmelaget chiliolje.

 


Jeg har jobbet enda en laang dag i dag, men likevel har den vært så bra! Jeg har nesten ikke kjedet meg ett sekund!

Foruten om å ha vært i stallen, så har jeg og Joakim grillet i hagen vår i dag. Jeg laget en super digg og enkel salat som tilbehør. Inspirert av gresk salat, bare med en liten twist. Den anbefales!  ;)

Selv om solen var gått ned forlengst var det deilig å sitte ute og bare nyte den deilige temperaturen som er om dagen. I morgen har jeg i tillegg hestefri, og jeg håper vi får muligheten til å bade mer! Jeg planlegger også å besøke den nye økologiske butikken på Mathallen: Holisten. Der skal det vist nok finnes løsvekt av økologiske matvarer som frukt, grønnsaker, bønner ++ Der har de også dagens salater, presset juice og supper. Alt er økologisk! Er ikke det fantastisk?!

Jeg gleder meg i hvert fall til å ta turen innom! Får vann i munn bare av å tenke på det!

Hva med å lage denne salaten, med økologiske grønnsaker fra Holisten? *klappe i hendene*

2

Oppskrift - Saftig hjemmelaget burger

Jeg er så heldig å ha en mann av en verdensmester på hjemmelagde hamburgere.. De er SÅ digge at vi vurderer å kaste oss på burgertrenden å åpne egen sjappe. hehe

Uansett.. Lurer du på hvordan du lager en?  Fortsett å les ;)  Joakim deler sine "hemmelige" hamburger-triks og jeg forteller deg oppskriften på nybakte hamburgerbrød.


Til  10 små hamburgerbrød trenger du:

500 gram hvetemel/ 1ts salt / 1 ss sukrin / 1 pose tørrgjær / 2,5 dl melk / 1dl vann / 50gr smør / sesamfrø

Hvordan: Bland alle bake-ingrediensene sammen til en deig i kjøkkenmaskinen, med unntak av smøret. Til denne oppskriften lønner det seg med en kjøkkenmaskin og eltekrok. Elt deigen i ca 10 minutter på middelsfart. Etter dette deler du opp smøret i små terninger, som du en og en elter inn i deigen. (Bruk nye 5-10 min på dette så det eltes gradvis og godt inn) på de siste 5-10minuttene øker du eltefarten underveis, da vil deigen gradvis slippe bollen.

Dekk deigen med plastfolie, håndkle eller lokk og la den heve på et lunt sted i ca 30-60min. (Den skal bli dobbel størrelse)

Når deigen er ferdig hevet legger du den på et melete underlag og deler den opp i ca 10 biter. (spørs hvor store du vil ha dem. Vil du ha store brød del dem i 5) Trill dem til boller og trykke dem flate med hånden/ form dem til den hamburger størrelsen du vil ha. Når dette er gjort må du la dem etterheve i nye 30min.

Pensle brødene med lunket vann og strø over sesamfrø, om du ønsker.

Stek de på 225 grader i 10-12 minutter. Tiden kan variere etter hvor store/små du lager brødene, så følg med mot slutten. ;)

Denne oppskriften har jeg lært av Trine.

Til 5 Burgere trenger du:

600gr kjøttdeig / 2stk chili / 1 rødløk /  1 gul løk / litt vårløk / 3 hvitløksfedd / 2 eggeplommer / løkpulver / cayennepepper / chilipowder / salt  / pepper

 

Hvordan: Del chiliene i to og fjern stenene. Finhakk all løk og chili, så smått og fint du bare kan. Det er her mye av hemmeligheten ligger. Dette er en liten jobb i seg selv, men sååå verdt det, da det gjør at det flyter inn/går i ett med kjøttdeigen. Nam!

Jeg har ikke skrevet noe mål på krydderet da Joakim tar alt på øyemål. Prøv deg frem, men ikke vær redd for å bruke krydderet! Joakim bruker en del ;)

Tilsett til slutt 2 eggeplommer, så blander du alt i kjøttdeigen godt sammen.

Nå kan du forme dem til ønsket størrelse. (psst..  Det er lurt å tilpasse burgerne til brødet eller brødet til burgeren) Stek dem på middelsvarme i en panne eller legg de på grillen. Stek dem til de er forsiktig gjennomstekt. De skal på en måte beholde saftigheten, men likevel ikke være rå.

Vi legger noen ganger cheddar eller annen ost på også ;) naam.

Skjær opp salat, tomat, løk, eller annet tilbehør som du kan ha på burgeren når de er klare.

 

 

Her kommer forslag til to deilige hjemmelagde dressinger du må prøve..

 

Til classic Hamburger dressing trenger du:

1/2dl Creme fraiche / 1/2 dl majones / 1-2 ss chili ketchup eller chilisaus / 1 ts chillipowder / 10  skiver suragurker

Hvordan: Bland sammen creme fraiche, majones og chili ketchup. Smak til med chilipowder og hakk opp små biter av suragurken som du blander inn. Vips du er ferdig!

 

 

eller prøv denne

 

avokadodressingen, her trenger du:

3 dl Majones / 1 avokado / 3 fedd hvitløk /

Hvordan: Del avokadoen i to med en kniv. ta ut stenen i den ene delen og spar den. Ta ut avokadoen med en skje, og bland det sammen med majones i en skål. Bland det sammen med f.eks en stavmikser. Bruk en hitløkpresse og press hvitløken i.  Bland tilsamme alt sammen.  Avokadostenen kan du legge med dressingen dersom du ikke spiser opp alt og vil ta vare på det til en neste dag. Da skal det holde seg bedre.


 

 Håper det smaker ;)

 

8

Sun kissed & Homemade ice

I dag har vært en slik en BRA dag! Endelig har det kjentes ut som det har vært sommer på jorda igjen! Jeg befinner meg akkurat i dette øyeblikk på "landet" å nyter den friske lufta. Jeg har vært så heldig å fått låne en bil i dag, så jeg kunne kjøre til Astro, og komme tilbake hit. Han har det bedre ♥ Hadde egentlig tenkt å tilbringe natten alene i Oslo, men det slipper jeg NÅÅÅ. Hurra!  Isteden har jeg og Joakim vært på joggetur i solsteika og i skogen. Vi har blitt servert masse deilig frukt og smoothies av snilleste, Bente (moren til Joakim). Og om ikke så lenge skal vi spise deilig grillmat. Nom nom nom! I samme slengen tenkte jeg å dele en deilig og forfriskende is-oppskrift for dere! Den er veldig enkel og i tillegg SUNN! Flere fluer i en smekk!


Denne oppskriften rekker til 6 små is.


 

Du trenger:

4 dl Gresk yoghurt, Saften av 1 sitron, 2 fersken, 1 dl sukrinmelis, 1dl vann
Hvordan lage denne friske sommer-isen?

Skjer ferskene opp i biter, fjer steinen.  Klem ut saften fra sitronen og bland det med resten av ingrediensene i en blender eller med en stavmikser. Hell blandingen over i isformer. (Mine er fra TGR) og legg de i fryseren. De bør minst stå i 3 timer før de er klare, men helst over natten.

 

Enjoy the summer and this homemade ice!! ;)
alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits