2

Reisevaksine

 • Publisert 03.05.2016 kl. 07:31. Ligger i kategorien: Reiser

Vuææhæ! I går var jeg å tok reisevaksine!

 

Nå er det bare 40 dager til jeg skal dra. 40 DAGER!  Bildene er lånt herfra  

Det er egentlig nesten litt uvirkelig enda!


Vaksinene i går gikk greit. Jeg har jo egentlig ingen sprøyteskrekk eller noe, men kjente likevel at jeg ikke akkurat gledet meg til å ta de.

Jeg trodde jeg måtte ta hele fire stykker, men heldigvis slapp jeg unna med bare to. En i hver arm :D


 

4

Stavanger, Heavy metal, Overleve

 • Publisert 07.02.2016 kl. 17:31. Ligger i kategorien: Reiser

Lurer du på hvordan en jente som meg overlever en hel dag og en hel kveld med 5 gutter gjennom en heavy metal-konsert?

I såfall... sånn ca sånn her så dagen min ut:

 


1 - Spiste en sen og god frokost. // 2 - Varmer opp med noen pils kl 14. // 3 - Skifter til riktig antrekk. Bandskjorta må på! ;)  // 4 - Mye stemning og HØYT volum på Manowar konsert. // 5 - Glad for at Joakim og jeg deler felles musikksmak og kan dra på opplevelser som dette sammen.  // 6 - Meg og guttakrutt! Det er gøy på tur når vi er en hel gjeng! 

// 7 - Joey Demaio, på scenen. Bassisten og låtskriveren i bandet.

 

Trikset er vel bare å være en veldig tolerang person, å være åpen for nye opplevelser og generelt er det kanskje en fordel å like sånn type musikk? ;)

Konserten var hvertfall RÅbra! Og jeg er så utrolig glad for at jeg og Joakim deler samme musikksmak! Hvis ikke tror jeg det kunne blitt litt utholdelig for meg å bli med. Hehe! Håper bare han ser like stor glede i det å ha meg med, som jeg ser på det å få bli med. Dette er fjerde gang jeg drar på Manowar-tur med "gutta", og som eneste jente. Det er alltid mye morro som skjer og turer jeg kommer til å huske lenge!

Også er det jo en fordel at du alltid har noen som løfter deg opp på skuldrene under konserten ;D SYKT GØY! :D

 

#Manowar #heavymetal #musikk #konsert

5

Dette hadde Stavanger å by på:

 • Publisert 06.02.2016 kl. 16:32. Ligger i kategorien: Reiser

For oss Oslofolk virker kanskje byen liten? Men den er både sjarmerende og innholdsrik.

Stavanger, har bydd på mye god mat og drikke. Det merkes på kroppen nåå.. *kremt* Hehe ;P


Jeg likte meg i disse stolene. Skaffe en i stua kanskje? :D

Da jeg var i militæret, på rekruttskolen i Stavanger, Madla, så hang vi alltid her når vi var ute på byen og hadde perm. Skikkelig 18årsbule - Smuget  :D Masse gode minner herfra! Har vrikka rompa på dette utestedet Hehe :D

Man blir jo litt sliten av å reise også. Tre hele dager på World cup skøyteløp, kjentes på kroppen..26 North, en bedre restaurant som er nystartet i Stavanger. Her fikk vi servert veldig god mat og hadde kanskje tidenes servitør. For en service! Hadde virkelig sansen for han. Anbefaler virkelig  dette stedet hvis du leter etter et sted å spise i denne byen.

 

Vi kunne ikke dra til Stavanger uten å være ekte turister:

Ler meg skakk av bilde! Joakim daa. Jaaa.. -  han bommer med vilje ;'D

På Cardinal, er den baren i Stavanger hvor du finner all slags øl. De har et helt hefte av ulike øltyper du kan velge mellom. Kan tro Joakim var i øl-himmelen?! ;P

Klar for datenight med verdens beste mænn <3 Øl-mannen...

Vi spiste middag på Re-naa / Matbaren. Stedet har sanket gode matanmeldelser, så dette stedet måtte vi jo teste når vi først var her. Angrer ikke ett sekund på det valget. Veldig god mat :) Syntes likevel helhetsopplevelsen på North 26, var  litt bedre. Med servicen og alt.
Spiste den nyyydligste fiskesuppen jeg har smakt! :D Får vann i munn av å tenke tilbake på den.

 

På tirsdag kom "guttakrutt",  altså fire kompiser av Joakim (og meg) inn med toget fra Oslo. Den kvelden dro vi på Manowar-konsert i Stavanger konserthus. Jeg valgte å ikke ha med meg kamera denne dagen, så den forblir hemmelig :P Neida. Kanskje jeg kan lage sammen en liten collage med mobilbilder. Hvis du vil se da?

Var en helt sykt RÅ konsert! Dette var tredje gang jeg så de på norsk jord, femte gang jeg er på konserten dems.  Og vet du hva? Det var på min første Manowar konsert jeg møtte Joakim for første gang? :D:D:D <3

 

 

#Stavanger #visitstavanger #26North #Manowar #Stavangerkoserthus #Manowarinstavanger

 

5

Vært på mitt første skøyteløp

 • Publisert 31.01.2016 kl. 22:17. Ligger i kategorien: Reiser

Det er flere anledninger til hvorfor jeg er her i Stavanger, og en av de er at det har vært arrangert World cup i skøyter her i helgen.

Jeg har vært på mitt første skøyteløp, og føler meg offisielt som en del av Nilsen familien(joakims sin familie) :D Dette har jeg aldri vært med på før!

Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde gru gledet meg litt, for jeg har hørt så mange røverhistorier om disse turene og folkene. Hehe! Sånn at jeg ikke viste hva jeg kunne forvente meg, men det har vært en veldig positiv opplevelse!


Håvard Bøkko

Kleintje pils, er fra Nederland som pleier å spille på anledninger som dette. Mer liv skal du lete lenge etter! Sjekk skoa de bruker! Must love IT!  bruker tresko! ..hahaha 

Vi satt på første rad når Kleintje pils spilte... Kjentes ut som øra skulle spenge! For et volum og liv ;D

Pga reisesyke har jeg dessverre vært veldig redusert og sliten, men det har virkelig vært en opplevelse likevel :D Skøytesport var overraskende mer spennende enn jeg har sett for meg.Det må innrømmes at det har blitt veldig mange pølser og noen øl i helgen ;'D

 

#Stavanger #VisitStavanger #Worldcup2016 #Norwaysupporterteam #Sørmarkaarena2016

7

Reisesyk

 • Publisert 31.01.2016 kl. 02:07. Ligger i kategorien: Reiser

Da var jeg her! Etter å har reist ca 8 timer med tog for å komme frem til denne byen.... Endelig!

Stavanger, here I am!  Tror aldri jeg har vært så glad for å komme frem et sted noen gang i HELE mitt liv..

Jeg ble desverre så ubehagelig reisesyk av den togreisen at jeg ikke fungerte i hele går, og jeg var ikke ordentlig bra igjen før i dag tidlig. Først etter en god og lang natt søvn kom jeg til meg selv igjen. Ufattelig kjedelig.  Likevel hang jeg i gjennom hele kvelden i går. :) Viser bilder senere ;)

Før var jeg en skikkelig tøffing. Bilkjøring, sjø og bølger på havet gjorde meg ingenting, men nå?  - nå tøler jeg tydligvis ikke en lengre tog tur engang.

Føler meg greit uvell her... :S

Heldigvis hadde jeg snille Joakim med meg som selskap <3Jaja.. det var en oppdatering på den togreisen. :) Mer fra Stavnger kommer i morgen (i dag... kl er 02.. kremt.. :)

 

Natta <3

6

Don't worry....

 • Publisert 06.01.2016 kl. 16:33. Ligger i kategorien: Reiser

... about a thing, every little thing is gonna be alright. - Bob Marley

Det finnes ikke en bedre tid for meg, enn å høre akkurat disse strofene akkurat nå. Jeg tror aldri jeg har vært SÅ glad for noe i hele mitt liv, og samtidig SÅ trist for noe annet i mitt liv på en og samme tid.

Det hele føles veldig rart, og nesten litt vondt. Vanskelig. For det føles nesten litt feil å glede seg over det ene når jeg sørger over noe annet.

 

Men jeg ønsker likevel å dele det som jeg er SÅ glad for! Og det er at...Jeg skal til Jamaica!

Det er og blir første gang jeg skal reise utenfor Europa. Og det er fortsatt veldig lenge til. Nå har jeg likevel et lyspunkt å se frem til og glede meg over. Jeg tror at det kommer til å bli en uforglemmelig reise. Stressa-Ane skal pakke kofferten og ta livet som det faller seg..  Nyte livet, drikke drink fra kokosnøtt og høre reggeatones i bakgrunnen. Ja, for det er noe av det jeg ser for meg. Iiiiih! Og tenk om jeg kommer hjem med rasta eller dreads? Who knows? ;P

Denne reisen hadde vært helt umulig om jeg ikke hadde hatt gavmilde familiemedlemmer som har gitt meg overveldende bidrag i julegave. Så langt er det bare flybilletter som er i boks, og det er mye igjen av reisen å planlegge. Men dette er et steg mot drømmereisen!


Her bombanderer jeg deg med bilder, men det var så mange fine at jeg ikke klarte bestemme meg. Jeg ville vise deg ALLE! De er forøvrig fra Ving. og foto er tatt av Jenny Unnegård.

Det var min glad-nyhet for i dag!

 

Har du vært der før?  eller har du noen tips og råd så mottas de med glede!  :D

4

Fortryllende Skeikampen

 • Publisert 29.12.2015 kl. 20:49. Ligger i kategorien: Reiser

Skiløypene på Skeikampen er upåklagelige. De er godt skiltet, merket på kart og har symboler etter vanskelighetsgrad og lengde. Her er det noe for hver og en.

I går stod vi opp kl 06, for å få gå ski i soloppgangen. Det var noe av det vakreste jeg har sett!

Med soloppgang på den ene siden og måneskinn i den andre. Rosa og lilla himmel og gul,varm oppstigende sol på den andre. -10 grader som biter deg i kinnet, og snøen som knitrer sprøtt under deg.  Rett å slett et fortryllende vinterlandskap. Et du bare kan drømme om.

Jeg kjenner at dette stedet virkelig gjør noe med meg. Jeg vil ikke hjem! Jeg har ikke hatt det så godt og så bra på lenge. Dette stedet bekrefter egentlig at jeg er nødt til å gjøre noen store forandringer med livet mitt. For å få det bra. For å trives og for å være lykkelig. Det blir det forhåpentligvis rom for i 2016. På godt og vondt, men forhåpentligvis bare godt til slutt.

I går gikk vi rett i underkant av 2 mil på ski. Det kjentes godt i en utrent kropp, og ikke minst er det uvant for muskler som ikke er blitt brukt siden snøen sist var å se.

Da var det godt å ta en pause ved peisen, varme seg, og få seg litt varm suppe til lunsj.

Kl 14 var vi tilbake på hytta og ta poppet vi en deilig kald øl! Jegergryte stod på middagsmenyen og kvelden ble ganske ung. Vi var heelt gående etter dagen. Digg følelse!

I dag har vi gått en litt kortere skitur, men den var veldig fin den også.  Vi dro rett på SPA i dag da vi kom tilbake..

Nå er det bare ren avslapning på agendaen. I morgen er det dags for retur OSLO.. buuuuu Jeg vil ikke hjem. vil ikke vil ikke vil ikke.

 

 

#Skeikampen "Skeikampenresort #Skei #juleferie #norgesbesteskiløyper #langrenn #langrenninorge

4

Magi, hest og kanefart

 • Publisert 28.12.2015 kl. 17:16. Ligger i kategorien: Reiser

Tenk at jeg for en uke siden ved en tilfeldighet satt å snakket med moren min om kanefart og julestemning. Hun fortalte om engang hun og pappa hadde vært på det, med fakler, skinnfiller og gløgg.  Når hun fortalte om det kjente jeg at dette hørtes ut som noe jeg skulle ønkse jeg kunne få oppleve! Så da jeg fant ut at det ved en tilfeldighet var kanefart her i går kveld, var det ingen tvil og hva vi skulle gjøre denne kvelden; Ut på kanefart med hest og vogn.


Nå trodde jeg faktisk at det var med slede, men det viste seg at føret ikke egnet seg til det, så det var med vogn. Ikke at det gjorde noe. :D

Uansett ble opplevelsen heeeeeeeelt unik. For det var bare meg og Joakim på den siste turen i går kveld.

Jeg, Joakim, kusken, og fjordingen Askeladden dro av sted.

Vi pakket oss inn i skinnfillene, og travet av gårde inn i de dype skogene med fakler, klingene bjelle, og himmelen ble på et tidspunkt stjerneklart.

Om jeg kunne forelske meg på nytt i Joakim, så gjorde jeg det i går <3

#kanefart #skeikampen #julefeiringpåskeikampen #hestogslede #romantiskgave

2

Hytta vår

 • Publisert 28.12.2015 kl. 14:40. Ligger i kategorien: Reiser

HeiHei! Kanefarten i går var en opplevelse jeg sent vil glemme. Det var nesten en drøm som gikk i oppfyllelse. Det ble desverre veldig dårlig med bilder, men jeg skal se om jeg klarer å få vist dere noe. Det var sååååå romantisk og koselig!

Aller først tenkte jeg å vise dere hytta vår. Vi bor i en hytteleilighet. Veldig koselig, og ganske "moderne". Helt perfekt størrelse for oss to, selv om det er 4/5manns leilighet. Det hadde funket det også, men vi er glad i å ha litt plass å boltre oss på.

Øl og frukt er på plass:

Soverom og julestrømpa er selvfølgelig med ;)  Funker litt som julepynt også...

Spisebord og sofakrok under.Hytta er utstyrt med 2 tver, og to soverom, samt et bad og en gang. Vi har mer enn nok plass å breie oss ut på ;)

Skeikampen imponerer veldig så langt ;)

 

#juleferie #skeikampen #hyttetur #hytteleie

2

Nordmarka

 • Publisert 04.09.2015 kl. 16:45. Ligger i kategorien: Reiser

Tenkte endelig å få vist dere bilder fra årets telttur. Det er allerede to uker siden, så det er virkelig på tide! Nå som det er meldt litt bedre vær for helgen også, kanskje det kan inspirere til en liten høsttur?


Å dra ut i skogen på telttur er som jeg tidligere har sagt noe av det beste jeg vet. Her er det ingen klokke eller avtaler som stresser. Ingen jag. Stillhet - det eneste du hører er evt en flue eller et insekt. Kanskje du hører et vak eller to fra fisken i vannet. I år var vi så utrolig heldige med været også!


Her kommer et drøss med bilderNår jeg først skal ut på en tur, har jeg lyst at det skal være "litt" tur også.. Gjerne med noen timers marsj for å komme frem til destinasjonen. Den behøver ikke å være såå lang, men helst litt lengre enn en time for å si det sånn. Minst 2 timer og gjerne 3 tenker jeg. Du skal streve litt for å nå "målet". ;)

Desto digger og bedre blir det  jo når du kommer frem!

Jeg fikk virkelig ønsket mitt oppfylt  denne gangen for å si det sånn! Vi var egentlig på tur til et kjent fiskevann, men underveis på ferden fant vi ut at vi ikke var så langt unna et annet vann vi hadde hørt om. Dit kan vi dra tenkte vi og snudde retning....Vannet fant vi frem til , men det var ikke heeelt deeet vi hadde sett for oss. Rundt hele vannet var det kratt, myr og siv langs vannkanten og ikke en eneste plass å slå opp teltet på.

Sultene og små slitene som vi var (varmt var det og), så ble jo stemningen litt små irritabel da vi hadde saumfart omtrent hele runden rundt det dærre forbaskade vannet. Det var ikke et eneste sted å slå opp teltet. Hehe.

Så da var det bare å snu igjen, og finne veien tilbake til det vannet vi i utgangspunktet skulle til. Haha! En god gåtur ble det hvertfall! Og ALDRI har det vært deiligere å komme frem (foruten om lange marsjer I Forsvaret)

Det første vi gjorde var å skremme bort fisken!!!  :Varme, svette, skrubb sultene, slitene og litt leie  - Da gjorde et kaldt og forfriskende bad susen! Dessverre tror jeg vi skremte bort all fisken, for jeg fikk ikke en eneste en..

Endelig tid for litt mat og kaffen var såklart med!  Maten smaker sååå sykt godt når du er ute sånn her.
Joakim er fornøyd med å være på tur! Han koser seg med å trakte kaffen i solnedgangen.Litt utpå dag 2, gav jeg opp fiskingen.. Da har jeg prøvd sent, som tidlig og midt på dagen uten et eneste napp! Så jeg fant ut at jeg heller skulle jakte blåbær:

mmmmmh de var såååå SYKT gode!Før vi pakket ned telt og rettet snuten hjemover igjen tok vi et siste langt bad og koste oss i solen. Selv om vi bare var borte en natt, kjentes det ut som det hadde vart en hel uke når vi kom hjem igjen. hehe.  Tiden får virkelig en annen verdi når man er ute i naturen.

0

For et år siden..

 • Publisert 22.08.2015 kl. 19:08. Ligger i kategorien: Reiser

var vi på fisketur i Nordmarka. Det har vi tenkt oss på igjen! Jeg vet nesten ikke om noe bedre enn å være ute. på tur. i naturen. å leve. puste. frihet, stillhet.

Det er kanskje noe av det beste jeg vet. Jeg eeeeeelsker å fiske med dupp og mark!! Jeg er derimot mer pysete når det kommer til maur og hoggorm. haha!

Det var sååå MYE blåbær i skogen på denne tiden i fjor, og jeg forspiste meg på gåturen inn til fiskevannet vi hadde sett oss ut. Blåbærene var så store og utrolig gode.

Blå på hender og rundt munn, kom vi omsider frem til teltplassen.

Vi var så heldig å få selskap av denne lille krabaten. I bekmørten hørte vi noen raslelyder og knaskelyder rett ved. Jeg holdt på å pisse i buksa av redsel, men da vi lyste oss frem med lommelykt på denne lille tassen, ble jeg sykt lettet. Dagen etter når det var lyst kom den igjen. Såå søt. Kompis <3

Vin må med.. sykt tungt å bære, men så verdt det! ;)Vi var ikke helt 100% heldig med været, men sånt hører med. Ut i vær og vind. Neida. Det var bare at jeg aldri har vært borti SÅ store mengder med regn før, og jeg har vært ute en "vinternatt" før. Jeg er evig glad for at jeg har et så nytt og bra telt, for hvis ikke tror jeg vi hadde svømt da vi våknet dagen etter!!! Det BØTTA ned! Når vi så ut av teltet kunne vi ikke se lengre enn hånda foran oss. Så tett med regn hølja ned!

Vi håper på bedre vær i år da. Kanskje blir det til å med mer bading enn fisking?

0

Sto.ckh.olm

 • Publisert 24.06.2015 kl. 18:33. Ligger i kategorien: Reiser

Day two in Stockholm

Ingenting er som å våkne opp til bra hotellfrokost! Noe av det beste jeg vet med å bo på hotel, og jeg kan ikke klage over frokosten på Elite hotel Adlon heller..Tror jeg trøkket i meg fire croissant biter.. hehe. Enda en natt uten så alt for mye søvn - endte med at vi sovnet litt til på hotelrommet etter frokosten. Regnet østepøste, så det gjorde egentlig ingenting. Det var nemmelig meldt sol fra kl 14.. og det ble det!!


 Crossiantene som lå der å ropte på meg.. hehe


Da vi endelig kom oss ut dro vi til Gamla Stan. Spiste tidenes minste og dyreste matbit! Selv om det smakte fortreffelig, følte vi oss ranet. Så jeg anbefaler ALDRI å spise der. Det er så turistifisert at jeg blir uggen. Spar magen til du kommer ut av den delen. Gamla Stan i seg selv er kanskje det fineste i hele Stockholm, så mener for all del ikke at du skal skippe spaserturen dit. Det er kjempe koselig der, og masse kule utesteder.
Mälarpaviljongen - mitt nye favoritt sted

Etter å ha trasket, og trasket + små shoppet litt, kom vi oss endelig til Mälarpaviljongen. En cafe/restaurant/bar ute på vannet. Når solen skinner er dette drømmeplassen. Her koste vi oss med smørbrød, jorbær og hvitvin nesten helt til solen begynte å gå ned.
Kvelden.. eller bør jeg kanskje si natten? Den ble i hverfall avsluttet på Berns. Her spiste vi nyyyyydelig middag. Alt fra den beste sushien jeg har smakt til andre deilige retter på rekke og rad. Kjekke servitører og hyggelig stemning. Det beste av alt var at fra vi kom til vi dro var stedet gjort om til et heftig utested. Lokalet er kjempe stilig da det bærer preg av gammeldags stil med lysekroner i taket. Det er også en rekke lokaler med forskjellig musikk.  Koste oss gløgg - Jentene på tuur. ♥

 

2

Walk in. Dance out.

 • Publisert 23.06.2015 kl. 01:31. Ligger i kategorien: Reiser

Egentlig kunne overskriften vært: sleep in, dance out! Det var vel  sånn det egentlig var. Jeg fikk to timer søvn på øyet, før jeg sto opp igjen fredag morgen for å rekke flyet til Stockholm. Akkuratt som om det ikke var manko på søvn fra før? Jeg fikk kastet med meg de siste klærene som fortsatt hang våte på tørkestativet og klappet igjen kofforten. Jeg rakk toget jeg måtte ta - AKUURATT på håååret.

Komatilstander og litt vin på gardermoen gjorde susen. Følte meg jo helt på rosaskyer... Helt til vi kom frem og landet I Stockholm. Da var det slutt. Vi snakker rødsprengte øyne ,hallusinasjoner og zombie-tilstander. Heldigvis fikk jeg sniket til meg litt søvn både på flybussen og en liten nap på hotelet da vi kom frem.  Lisa, som skulle møte oss I Stockholm, er kanskje det mest sprudlende menneske jeg kjenner. Og hun er veldig energisk når hun er I godt humør, så da gjelder det å henge på. Jeg var livredd for at mitt trøtte åsyn skulle ødlegge og sette en dempe for dagen til Lisa og Mamsen som også var med.
 

Vi bodde på Elite hotel Adlon, et 4-stjernes hotel som ligger svært sentralt. Her fikk vi tildelt junior suite for to netter. Selv det ble nesten litt trangt for tre rotete og jålete jenter. Liikevel veldig veldig fint, med verdens diggeste senger.  Soverommet var ovalt og kjempe høyt under taket med en nydelig lysekrone over sengen. Vi hadde eget "arbeid/og garderobe plass" + bad. Hadde håpet på  hvitre hotel-tøfler og slåbrok, men det var det ikke her denne gangen.. buhu hehe.Bobler og Tapas Style!


 

Lisa, steller I stand tidenes hotelrom-frokost ala Lisa  - Fyyyy så godt det var :D Helgen kunne nå bare begynne!

Vi bruker laaaang tid på suiten før vi kommer oss ut. Vi koser oss lenge med fingermaten, og vi har såå mye å prate om. I tillegg er vi så heldige som får hver vår gave av moren min.  Lisa får noe til leiligheten sin, og jeg får en liten tilleggsgave for bursdagen min på etterskudd. Fam Irvoll- hysj, jeg fargelegger! .. Har siklet på en sånn  leenge :D

 

ABBA THE MUSEUM

 


                                         Bildene over er fra innspillingen min av ABBA-låtene og under ser du litt av noen Super Stars!

 


Flere hvitvinsglass senere, vi snakker etter timer på hotelrommet, kom vi oss endelig ut døra. Med Abba the museum i kikkerten! Det var SÅ gøy! Virkelig et fengende museum, med masse forskjellige aktiviteter. Du kan både være mixer, opptre på scenen, synge inn sangene på plate og hold deg fast!!  - du kan høre på innspillingen din på nettet etter på! Jeg har ikke turt å høre på min enda. Hahaha!

Anbefaler absolutt å ta turen innom om du er/skal til Stockholm,  men er nok en fordel å like sangene dems da ;)  Jeg eeelsker de!

Kvelden videre dro vi ut å spiste middag og tok oss senere en tur ut..  Kvelden ble heldigvis ikke så fryktelig sen denne kvelden, selv om zombietendensene gav seg etter ABBA the museum. Walking in. Dancing out.

 

Mer fra Stockholm turen kommer i et senere innlegg - del 2.

0

Tallinn-terror

 • Publisert 26.04.2015 kl. 19:10. Ligger i kategorien: Reiser

Tenkte nesten jeg måtte vise dere litt flere bilder fra Gamlebyen i Tallinn før jeg glemmer det. Det gir jo litt bedre inntrykk av byen. Er en del bilder - derfor overskriften.  Vi hadde veldig fint vær når vi var der, men det var desverre veldig mye kaldere enn i Oslo.  Gradestokken lå rundt 5 + grader på det meste. I tillegg er Tallinn kjente for en sur liten bris, så det gjelder å kle seg.  Så fort solen kom bak en sky ble det kaldt.. brrr! 

 


Øl er det plenty av.. og Billig!Noe å varme seg på


Beerhouse - Nydelig øl og overdøvende  "drekka"stemning.  Desverre elendig service, men ølen veier virkelig opp for det. Live musikkk. Følte nesten jeg var i Tyskland men..


Pikk og Kukk er vanlige gatenavn til nordmenns store fryd i Tallinn. Jeg klarer desverre ikke komme på hva det betyr på norsk i farta.. men det som er utrolig fasinerende er at selv 50-60åringer syntes det er like hysterisk morsomt med disse gatenavnene. Personlig ble det fort oppbrukt for min del... Er jeg kjip???


 Russisk matrett

 

Draakon


De tre siste bildene er fra Draakon, som jeg fortlate litt om i forje innlegg. Her ser du litt av stemningen både på utsiden og innsiden.. En utrolig spennende restaurant-opplevelse. Tror ikke du finner lignende restauranter, så mange andre steder? Hva jeg skrev tidligere kan du lese nederst HER.

 

 

Håper du likte bildene!

 

 

4

Stedet du bør se!

 • Publisert 23.04.2015 kl. 14:30. Ligger i kategorien: Reiser

Kåpe: Ricco Vero - Solbriller: Guess

 


Vell hjemme fra helgens lang-weekend i Tallinn. FOR en tur det var! Byen levde veldig opp til forventing altsååå.. det må jeg bare få si.

Vi kom frem til hotellet ganske sent torsdag kveld, men fikk oss likevel en tur ut. Vi havnet på en irskpub, som gjennom turen ble stampub'en vår. Vi havnet av en eller annen grunn alltid innom der. Det var vel fordi den bare lå et steinkast unna hotellet vårt. Den hadde greit utvalg av drikke, og ikke minst forskjellig bra live-musikk hver kveld. Kjempe stemning! Har du forresten sett filmen Whiplash? Om en fyr som spiller trommer? ( 8, 6 på Imdb forresten..) Det var iallefall en trommeslager på puben den siste kvelden som ga meg sånn vibber og flashback av denne filmen. Haha. Han var med andre ord HELT RÅ!

Ellers har vi drukket masse god øl, spist spennende mat. Sitter med inntrykk av at det er mange gode restauranter der. Vi var blandt annet på en historisk middelalder restaurant: Draakon.  Utrolig spennende og annerledes konsept. De har et lite utvalg på menyen bestående av elgsuppe, veldig gode kjøttpølser og forskjellige paier. Du sitter på trebenker, spiser og drikker av krus, betjeningen er kledd i middelalderklær og det er generelt uhøytidlig stemning.  Hjælp! Disney/dårlig/tilgjort-konsept tenker du kanskje nå? men nei! Jeg vil si at det er gjennomført med veldig realistisk stil. Med unntak av at du selv sitter i klær fra vårt århundre lever du deg lett inn i middelalderen.

Skjørt: Cubus - Veske: Indiska - Turtelneck/genser: Hugo Boss.


Selv om denne turen først og fremst var en businesstur, føler jeg at jeg har fått utforsket mye. Ikke minst fikk jeg sneket inn en 1, 5 times spabehandling. Mildehimmel! Det var SÅ deilig.  Gamlebyen i Tallinn er perfekt som helgetur! Utenfor gamlebyen er det desverre ikke så mye spennende å se, men det er langt billigere enn Gamlebyen som livnærer seg på turistifiserte priser. Vil likevel si at mat og drikke fortsatt er latterlig billig for oss Nordmenn. En Leffe Blond øl, kostet ca 4,50 euro for 0,5 på utesteder der. I Norge vil jeg tippe den ligger mellom 80-100kr + for 0,33. Det er jo helt insane!

Med andre ord: Vil du på helgetur med venninnene eller kjæresten? Tallinn is the place!  Det er rimelig, det er kort reisevei, Gamlebyen har perfekt størresle for å se alt - du vil ikke sitte igjen med følelsen av at du gikk glipp av alt det andre du også ville se. ♥

 

   Vi snakkes!

1

Jeg skal til....!!!

 • Publisert 10.04.2015 kl. 14:34. Ligger i kategorien: ReiserTallinn!!!! Jeg kan nesten ikke tro det. Dette er en by jeg har hatt lyst til å reise til lenge. Den står jo til å med på UNESCOs verdensarveliste.

I tillegg så oser det historie tilknyttet denne byen. Da spesielt Gamlebyen som jeg skal bo i. Byen er jo ikke så stor, men bare av å se på disse bildene får jeg gåsehud. Jeg er jo veeeldig svak for gamlebygg, brosteinsgater, kirker og alt materiale/bygg/ting fra eldre tider. Ting med sjel og historie. Skal heller ikke legge skjul på at prisnivået der er mye lavere enn Norge. Sa noen shopping? Det ryktes også om gode spa muligheter.. jajajaja!

Jeg gleder meg til å gå rundt som en "Askepott". Til å se denne fiiineee byen, til å kjenne på atmosfæren og drømme meg bort på brosteinene. *kliss*

Jeg skal reise hit i forbindelse med jobben, så det blir desverre ikke bare pleasure da.  Men regner likevel med at det blir MER enn nok! ;)

Lurte forresten på om noen kanskje hadde noen gode restaurant- og shopping tips å komme med?!! og gjerne noen om spa der?? 

Del gjerne i kommentarfeletet om du har noen.  ;)(bildene er hentet fra Pintrest)


Dette var første blogginnlegget på leeenge! Jeg håper det skal bli mer fremover ;)  Ha en fin Fredag!

0

Roadtrip Del 1 - Flyvende kaffe!

 • Publisert 19.09.2014 kl. 17:22. Ligger i kategorien: Reiser

Klare for tur! Endelig var dagen her! Vi skulle endelig på årets ROADTRIP! Billettene til festivalen i Helsinki var i orden, og det var det eneste som var det og. Ingenting annet var planlagt, ordnet klart eller bestemt. Det var oss og den store verdenen...


Josspeis 1 og 2

 Vi var innom tidenes dårligste vikingmuseeum! Eneste bonuset var en rå vikinghaug, som redda hele det stoppet ;)


En jente og to sjeggete gutter dro avgårde i retning Stockholm fra Oslo. Med i bagasjen lå rocke-antrekkene klare! Det var super fint vær og alt lå til rette for at dette skulle bli et Rocke-eventyr. På veien stoppet vi innom tidenes dårligste vikingmuseem. Jeg tror det var et sted like over norske/svenske grensa? Fordelen var at vi fikk slått en dopause med i samme slengen og at det var en fin vikinghaug der ( Se bilde over). På veien ble det både tur innom Maxburger og McDrive. Sist nevnte fikk et uheldig utfall... Jeg har ikke ledd så jeg har grini på flere mnd, eller år? Jeg husker iaf ikke sist. Vi kjøpte 2 gloheite kaffe til gutta og en mocca frappe til meg. Jeg satt i forsetet og ble automatisk den som tok det i mot, så sjåføren fikk frie hender til å kjøre bilen. Opptatt som jeg var med mobilen, enset jeg ikke hva jeg holdt eller at vi hadde begynt å kjøre. Helt til det SVEI noe så INN I HELVETE! Jeg klarer å se opp og oppdager i sjokk at det er kaffen som renner.. og brått så renner den mer. AUUUU!!! I ren smerte og panikk.. instinktene slo til og det eneste som falt fornuten inn var å bli kvitt hele greie - UT VINDUET! Her kom det flyvende kaffe og drikker ut i fart.. og jeg er sikker på at de som satt andre siden av gata fikk seg sitt livs syyn.

Jeg fikk brannsår! :( Men også tidenes beste latter! Først ble jeg sint.. veldig sint! Hvorfor i hælvette måtte Roland (Sjåføren), kjøre så jævlig uansvalig? Krapptt og fort i sviingen? Etter å ha funnet en nødløsning på nedkjøling av brannskadene.. fikk vi summet oss inn i McDrive-køen igjen :D DENNE gangen skulle IKKE jeg holde kaffen! Pinlig var det å komme igjen 3 min etter vi nettopp var der og bestille det samme IGJEN! :) Hun i kassa tok det med et smil..

Da vi endelig kom oss på veien igjen kom sjokket og bildene av hele episoden frem.. jeg lo hysterisk i sammenhengende 10 min. Lattertårene spruta! Jeg klarte bare ikke å lavær se for meg hvordan det må ha sett ut for dem på gata, hva hu i kassa må ha tenkt og hvordan ansiktsuttrykket mitt så ut! MÅ jo ha vært litt av ET SYN!Hvordan vil resten av turen enda? Kom vi oss noengang frem til Stockholm? Hvordan resten av turen gikk får du vite i et senere innlegg!

alouise

"Change doesn't come unless you push yourself.."

Bloggdesign

Designmalen er designet og kodet av KvDesign
hits